AZ met 4-1 onderuit tegen Augsburg

By
Updated: november 6, 2015
Augsburg_s+Raul+Bobadilla

Heel behoorlijk voetballen en toch aan het kortste eind trekken, AZ deed het donderdagavond in Augsburg opnieuw, resulterend in een 4-1-nederlaag.

De eerste kans was voor AZ-topscorer Henriksen. Een snelle combinatie met de opgerukte rechtsback Johansson leek in de maak, maar de Noorse middenvelder schoot in één keer op doel en trof daarbij de paal.

De eerste helft werd zodoende een kopie van gang van zaken in het duel tussen beide ploegen in Alkmaar. AZ had het beste van het spel, Augsburg was beslissend. Twee keer scoorde Raul Bobadilla, een uit de kluiten gewassen Paraguayaan in de Duitse gelederen.

Eerst mikte hij een vrije trap achter Gino Coutinho. Daarbij stond de keeper van AZ op het verkeerde been. Bij Bobadilla’s tweede kwam de ondersteuning van Gouweleeuw, die de aanvaller van Augsburg een vrije doortocht gunde.

Vlak voor rust bracht spits Janssen de spanning terug. Hij controleerde een pass van Luckassen met zijn borst en trof doel door de benen van doelman Hitz. Het leek de opmaat tot de gelijkmaker. Maar twee schoten van Gouweleeuw en Jahanbakhsh eindigden op de lat.

Daarna beslisten de Zuid-Koreaan JiDong-won en nogmaals Bobadilla de wedstrijd in het voordeel van Augsburg.

25 Comments

 1. Jay

  6 november 2015 at 08:46

  AZ speelde echt niet zo slecht, maar WEER het niet afmaken van de kansen en WEER het maken van domme fouten achterin kost ons de kop.

  Overwinteren zit er nu niet meer in. Dan moet je de komende 2 wedstrijden winnen, wat al bijna onmogelijk is, en moeten de andere uitslagen ook in ons voordeel uitvallen.

 2. Ruud

  6 november 2015 at 08:56

  Wordt tijd dat John hulp krijgt. Vitesse ook te zwaar na deze uitwedstrijd. Met Marco voor de spitsen had ik er meer vertrouwen in gehad dan nu het geval is. Hoe gaan we dit oplossen? Hans de Koning? Nieuwe Spitsentrainer? Marco van Basten terug? Dirk Scheringa om raad vragen? John Bosman? Wie het weet mag het zeggen. Alle suggesties zijn welkom. Ook deze site wordt gelezen…

  • oma

   6 november 2015 at 09:50

   Hans Koning zie ik niet als spitsen trainer,dat zou een goede keepers trainer zijn.
   wat hij in het verleden ook is geweest bij AZ.
   Bosman komt beter uit.
   ik vond onze keeper ook niet zo geweldig trouwens,wat is er toch met keepers aan de hand bij AZ?
   trek Vlaar maar tot het einde van het seizoen aan.

   maar ik moet eerlijk zeggen ze hadden gisteren pech ook op de lat op de paal.

   • Keet

    6 november 2015 at 17:18

    Een keeper die reserve was bij PSV, Vitesse en Den Haag en uiteindelijk bij Excelsior in de onderste regionen van de eredivisie beland, zou bij AZ ineens een puntenpakker zijn? We zijn niks opgeschoten sinds Esteban vertrok. Ik zie zelf liever Rochet, zeker met vrije trappen.

 3. Jeroen

  6 november 2015 at 09:51

  Het punt is dat dit geen nieuw fenomeen is bij AZ. Vorig jaar stonden we ook maar ~4 doelpunten in de plus (en toch derde…). Qua verdediging is het gewoon niet best. Misschien komt het omdat we te aanvallend zijn voor een middelmatige ploeg? Als onze aanval een kans verkloot, krijg je gelijk een counter om de oren. Tegen NEC gebeurde dit om de haverklap.

  Ik weet ook niet wat we meer moeten doen. Hopen dat het puzzel stukje een keer goed valt, en dan al het met meer vertrouwen wel goed moeten komen. In de basis hebben we geen slecht elftal.

 4. harm

  6 november 2015 at 11:14

  Soms lijkt alsof ze voetballen zonder doel voor ogen… letterlijk en figuurlijk

 5. AZ4Altijd

  6 november 2015 at 11:16

  Van mij mag vdB vertrekken. Het is teveel gebrij op middenveld. Augsburg was helemaal niet goed, maar hat was tik tak tak tak goal.

  Onze meisjes moeten TE verzorgd spelen met eindeloos doorbrijen ipv gewoon eens schieten vanuit tweede lijn .

  En echt Gouweleeuw wordt met de week slechter. Tijd dat er nieuwe aanvoeder komt.

  Rienstra zie ik momenteel ook niet als meerwaarde. Dan liever daar Ortiz.

  Feit is ook. WEER vrije trap en WEER tegengoal. Exact hetzelfde als thuis tegen Augs en NEC. Ik wist het meteen. Prijsschieten. Altijd prijs voor tegenstander.

  En wat er met de keepers is? Heel simpel, die hebben de meest waardeloze trainer die er bestaat. Helaas voor ons , van Aat heeft contract tot 2019. Dus het zal er niet beter op worden.

 6. NHN

  6 november 2015 at 12:45

  Het is al door meerderen aangegeven,maar we hebben naast het niet benutten van kansen ook wel degelijk een keepersprobleem. Esteban begon ooit als een veelbelovende keeper,maar vertrok uiteindelijk met stille trom. Veel mensen hadden vertrouwen in die Rochet,maar dat werd ook niets. Coutinho begon aardig,maar na gisteravond kun je we stellen dat we weer op hetzelfde niveau zitten. Op vrije trappen tegen, rond de 16 meter kun je wel degelijk trainen!
  Op wat voor manier traint die Aat van der Naat, of hoe die waardeloze keeperstrainer heet,zijn keepers in hemelsnaam?
  Dit wordt erg zorgelijk! Iedereen weet zo onderhand hoe je AZ een klap kunt toebrengen,versier een vrije trap buiten het strafschopgebied,en knal ‘m d’r in. Coutinho,of wie dan ook,pakt ‘m toch niet.
  Verdedigend is het al met al niet best. Gouweleeuw verkeert al weken in een crisis,Johansson is nooit wat geweest,en v/d Linden zakte tegen Augsburg volledig door het ijs.
  Maar hier zullen we het mee moeten doen. Wuytens op stellen kan geen kwaad, maar die heeft i/h verleden ook niet bewezen een aanwinst te zijn.
  Een spitsentrainer aantrekken zou dat een mogelijkheid zijn om van het om zeep helpen van kansen te verminderen? Er zijn al zoveel trainers.
  Die zogenaamde analyses van Dennis Haar zijn zinloos. Denny Landzaat heeft z’n meerwaarde als specialistentrainer ook niet bewezen. Verder wordt er veel aandacht besteedt aan de conditionele gesteldheid van spelers via mooie gadgets. Maar het haalt allemaal niks uit.
  Ik weet het niet. Misschien helpt een spitsentrainer, maar AZ kennende zal er eerst ergens anders op bezuinigd moeten worden.

  Het spel zelf is nu ook weer niet zo dat het nergens op lijkt. Alleen doet AZ zichzelf continu de das om, door niet te scoren,en zelf stomme fouten te maken. Zodra dat veranderd kan worden kan het wat worden. Maar het duurt maar voort,het gemodder.

  Ik denk dat AZ, om te beginnen, de keeperstrainer moet veranderen. Opstelling begint tenslotte met de keeper. En die worden al jaaaaaaaren NIET goed begeleidt in Alkmaar.

  • AZ4Altijd

   6 november 2015 at 13:49

   Sinds Neederenburgh weg is gaan de keepers hardhollend achteruit. Ook Coutinho is onzekerder geworden.

  • Vak J

   6 november 2015 at 18:26

   Ik zou als keeper ook onzeker worden met zo’n vergiet voor me neus

 7. gerard

  6 november 2015 at 15:05

  Zal je zien dat als je het dus niet meer verwacht ze sneaky winnen in Spanje en het thuis alsnog afmaken om tweede in de poule te worden.

  • AZ4Altijd

   7 november 2015 at 12:46

   Dwijl Marco Borsato had daar ooit eens een liedje over.. De meeste dromen zijn bedrog.

 8. Brandon

  6 november 2015 at 15:59

  Om bij de nr 1 te beginnen de keeper. Adriaanse had het over ruiter en paard maar Coutinho was en is gewoon een slechte keeper dat was hij bij den Haag ook al en dat is hij nu nog. In de eerste wedstrijden leek het er allemaal nog wel op maar nu valt hij ook weer door de mand. Vriendje van v.d. Brom dus die blijft staan. Johansson is aanvallend prima maar verdedigend een drama dat zal bij AZ toch ook wel doorgedrongen zijn alhoewel Stewart (de man die zichzelf nogal goed vindt als je hem hoort zeggen dat hij trots is wat hij neegezet heeft)zijn contract gewoon verlengt heeft. Gouweleeuw zit in een vormcrisis en gaat mee in de malaise maar ik denk dat hij het wel in zich heeft om er weer bovenop te komen. Gisteren was v.d. Linden voor de 1e keer drama maar mag je daar iemand dan meteen op afrekenen? Haps is nog niet constant genoeg maar redt zich wel. Rienstra is een belangrijke speler voor AZ die de gaatjes moet dichten maar ook hij is nog niet in zijn beste vorm ook dat komt goed. Henriksen helaas gisteren ziek maar dat is onze beste speler. Haye is te flegmatiek en zal een kerel moeten worden en zijn gedrag moeten verbeteren. v. Overeem werkt zich uit de naad en wordt de opvolger van Henriksen als onze beste speler. Hupperts was in mijn opinie een talent maar heeft zijn draai nog steeds niet gevonden maar heeft wel de goede ideeen maar helaas tot nog toe komen ze er niet uit. Dos Santos het grootste talent maar mag niet het eeuwige talent worden moet net als Haye een kerel worden komt goed. Jahanbakhsh wordt ook een held bij AZ. Tankovic nooit meer opstellen. El Hamdaoui heeft tijd nodig. Ortiz was verleden jaar een van de betere moet nu nog ritme opdoen en meer de 1e keuze naar voren maken. Luckassen is een bruikbare man op weinig plaatsen. Iemand vergeten? Al met al hebben we een jong team wat tijd nodig heeft niet wanhopen een plaats van 8 tot 12 zal ons dit jaar ten deel vallen maar volgend jaar stijgen we weer naar 5 t/m 8.

 9. Brandon

  6 november 2015 at 16:04

  Sorry mn vriend Janssen vergeten harde werker prima speler maar net niet goed genoeg voor AZ en Muhren idem dito maar dan nog minder dan Janssen.

  • Brough

   6 november 2015 at 17:29

   2 totaal verschillende voetballers, maar ik denk dat Muhren en Mounir elkaar straks beter aanvoelen, dan janssen en Mounir.
   Muhren en Mounir houden alle twee van 2 zetten vooruit denken en direct spelen, terwijl Janssen al z’n tijd steekt in een bal aannemen, door z’n gebrekkige techniek op dat gebied

  • AZ4Altijd

   7 november 2015 at 12:50

   Muhren is vrij statisch en daarom zou El Ham om hem heen moeten spelen als bewegelijke spits die 1 2tjes opzet. Dan nog beetje knappe aanvoer vanaf de zijkanten en Muhren wordt bruikbaar. Echter zie ik Muhren niet als basis spits. Zie hem meer als een Breekijzer zo in 70e minuut.

 10. harm

  6 november 2015 at 18:02

  Doordat Janssen bal bij zich houd kunnen middenvelders opstomen.. of gouweleeuw zoals gisteravond. denk dat met Alizera en Mounir naast hem gewoon tijd nodig heeft.. misschien wel teveel tijd

 11. Vak J

  6 november 2015 at 18:25

  Op dit moment heeft AZ weinig te zoeken in Europa! Dit seizoen zal het al moeilijk genoeg worden om je volgend jaar te kwalificeren voor Europees voetbal. En als je kijkt naar dit moment waarom zou je Europees willen voetballen. Met die extra centjes wordt weinig gedaan. Ik zou zeggen Zet de gehele verdediging voor weinig in de verkoop en INVESTEER eens goed in verdedigers die in ieder geval hun wil tonen. Doelpuntjes vliegen er te gemakkelijk in. Aanvallend is het ook niet veel beter maar daar heb ik nog hoop op.

 12. Kaazie87

  6 november 2015 at 18:48

  Ligt niet alleen aan de verdedeging maar ook aan het middenveld wat te ver naar voren speelt, het ziet er allemaal leuk uit hoe ze nu spelen maar het rendement is er niet. Ik zou als ik jvdb was gewoon weer met een controlerende middenvelder gaan spelen met een linker en rechter middenvelder daar voor dat ziet er minder leuk uit maar dat levert wel meer punten op

 13. Kaazie87

  6 november 2015 at 18:52

  Rienstra en van overeem hebben niet het tactische inzicht en loopvermogen on zowel voorin als achterin de gaten dicht te lopen tussen de linies ontstaat gewoon te veel ruimte

  • AZ4Altijd

   7 november 2015 at 12:51

   Als er wel 1 tactisch inzicht heeft is het van Overeem. Zeer intelligente speler en veelzijdig.

 14. Gerrit Vooijs

  6 november 2015 at 20:37

  Gisteravond heeft AZ vooral van zichzelf verloren. Opnieuw kreeg het kansen maar opnieuw werden die niet verzilverd.
  En thuis dacht ik al als je zoveel kansen mist dan vliegt hij er aan de andere kant gelijk in… En zo gebeurde.
  Ook de spelers zullen dit zo ervaren en dat tast de mentale weerbaarheid weer flink aan.

  Toch moet AZ zo door blijven gaan want het voetbal was helemaal niet verkeerd. We hebben nog maar een paar weken geleden kunnen zien wat er gebeurd als AZ wel gaat scoren.
  Het zelfvertrouwen groeit en daarmee gaat de ploeg steeds dwingender voetballen.

  AZ heeft met een steeds beter wordende Jahanbakhsh, Hamdaoui, Jansen, Dos Santos, Henriksen, Rienstra en Haps heel veel voetbal in de ploeg zitten.
  Zodra het balletje goed valt zal dat zich gaan uitbetalen. Slecht is het pas als je geen kansen meer creëert.

  Als Hamdaoui zijn ritme hervindt kan hij van grote waarde worden voor dit AZ want kansen zijn er voldoende.

  Puur op resultaat gaat het op dit moment niet goed met AZ maar met een klein beetje minder pech zal dit snel
  gaan omdraaien.

  • Vak J

   6 november 2015 at 23:02

   Beste Gerrit, ik ben het voor een gedeelte eens met je. Maar de wedstrijd tegen Twente thuis werd er niet teveel druk uitgeoefend op de verdediging van AZ. Ik geloof ook in de aanvallers op den duur maar heb grote vraagtekens bij de verdediging. Vooral Gouweleeuw straalt een bepaalde desinteresse met veel ballen naar voren die niet aankomen. Ik wil een verdediging zien die tot op het bot gaat en dat ontbreekt er aan. Natuurlijk zie ik ook de vloeiende aanvallen van AZ maar ook het knullige niet verdedigen achterin. Dan blijft het achter de feiten aan lopen!

   • Gerrit Vooijs

    7 november 2015 at 00:33

    Je bedoelt iemand als Ron Vlaar maar dan betaalbaar. AZ heeft eigenlijk weinig van dat soort meedogenloze verdedigers gehad. Viergever, Klavan, Moreno, Opdam zijn spelers die hun hele hebben en houwen erin gooiden. Maar goed ook zij lieten af en toe hun mannetje lopen.
    Het lijkt in de filosofie van het spel van AZ opgesloten te zitten.

    Mooi voetballen en eerst voor de voetballende oplossing gaan en ja dat gaat ook wel eens vaker fout.

    Maar als AZ weer gaat scoren zal het vaker gaan winnen als verliezen want daarvoor heeft AZ voldoende kwaliteit. En als AZ wint kan iedereen best leven met een doelpunt van een voetballer als Zyech.

 15. Keet

  7 november 2015 at 10:25

  Jammer dat er ook AZ fans in Augsburg waren die de boel niet netjes wilden achterlaten http://nos.nl/artikel/2067585-meer-schade-door-az-fans-in-augsburg.html

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>