‘AZ wil bod uitbrengen op talent Lodeiro’

By
Updated: januari 12, 2010
'AZ wil bod uitbrengen op talent Lodeiro'

AZ maakt werk van de komst van Nicolás Lodeiro. Een delegatie van de Alkmaarse club heeft deze week in Montevideo een onderhoud met de zaakwaarnemers van de twintigjarige aanvallende middenvelder en werkgever Nacional gehad. Volgens bestuurslid Alex Saúl is AZ tot dusver de enige club geweest die haar belangstelling ook daadwerkelijk concretiseert. “We hebben weliswaar met andere clubs contact gehad, maar van biedingen was tot dusver geen sprake.”

“Valencia heeft zich twee à drie keer laten informeren, dat valt mijns inziens niet onder serieuze belangstelling”, citeert het Uruguayaanse persbureau EFE de sportbestuurder. “In Portugal en Oekraïne is er eveneens interesse. Desondanks zal het nog wel even duren voordat de overgang van de speler definitief rond is.” Volgens Sául sprak het bestuur vorige week met Napoli, maar ook de Serie A-club heeft daarna niets meer van zich laten horen.

Lodeiro is een van de grootste talenten van het Zuid-Amerikaanse land. Hij maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Nacional, en speelde sindsdien 43 wedstrijden. Daarin kwam hij negen keer tot scoren. Zijn debuut in het nationale elftal heeft de landgenoot van Luis Suárez inmiddels ook achter de rug. Lodeiro debuteerde op 14 november 2009 tegen Costa Rica in de basis en was vier dagen in de return eveneens van de partij.

Saúl ontkent dat clubs uit Engeland zich voor Lodeiro hebben gemeld. “Ik heb geen enkel contact met Engelse clubs gehad. Ook Liverpool heeft zich bijvoorbeeld nooit gemeld. Volgens mij is het meer een afleidingsmanoeuvre. We hebben geen voorkeur qua club. Diegene die het juiste bedrag betaalt, krijgt Lodeiro mee.” Volgens diverse media bedraagt de transfersom ongeveer vijf miljoen euro.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *