Stewart vertrekt bij AZ

By
Updated: oktober 26, 2015

Technisch directeur Stewart zal AZ per 1 januari 2016 verlaten voor een dienstverband bij Philadelphia Union. Afgelopen weekend kwam de 46-jarige Stewart een contract overeen met zijn nieuwe werkgever.

‘Ik ben AZ dankbaar voor de kansen die ik hier gekregen heb. De afgelopen jaren zijn we als een club uit de financiele situatie gekomen. Ik ben blij dat ik daarbij heb kunnen helpen. Het was een moeilijke beslissing, want ik ga een geweldige groep collega’s verlaten,’ Aldus Stewart.

26 Comments

 1. Jeroen

  26 oktober 2015 at 14:19

  Ik vind dit geen ramp! Eigenlijk ben ik hier best blij mee. Had liever gezien dat hij vorig jaar was vertrokken. Ben benieuwd wie hem gaat opvolgen. Op wie hopen jullie?

 2. az woman

  26 oktober 2015 at 15:20

  Ik hoop op iemand die een groot netwerk heeft in de voetballerij,
  iemand waar spelers tegen op kijken, iemand die goed met Robert Eenhoorn en John v/d Brom door één deur kan. Ik hoorde laatst al de naam van Max Huiberts iemand roepen, maar dan verschuif je de boel, ik weet niet of dat verstandig is. Co Adriaanse heeft het bij de bond naar zijn zin, zoals hij zelf zegt. John Metgod is net bij ADO Den Haag aan de slag als technisch manager. Zou Hans de koning een waardige opvolger zijn, kent de voetballerij, heeft een AZ verleden, heeft momenteel geen club, en is door dat hij geboren Rotterdammer is, extra waakzaam, en doortastend voor die gasten uit de Hoofdstad.

 3. az woman

  26 oktober 2015 at 15:20

  Ik hoop op iemand die een groot netwerk heeft in de voetballerij,
  iemand waar spelers tegen op kijken, iemand die goed met Robert Eenhoorn en John v/d Brom door één deur kan. Ik hoorde laatst al de naam van Max Huiberts iemand roepen, maar dan verschuif je de boel, ik weet niet of dat verstandig is. Co Adriaanse heeft het bij de bond naar zijn zin, zoals hij zelf zegt. John Metgod is net bij ADO Den Haag aan de slag als technisch manager. Zou Hans de koning een waardige opvolger zijn, kent de voetballerij, heeft een AZ verleden, heeft momenteel geen club, en is door dat hij geboren Rotterdammer is, extra waakzaam, en doortastend voor die gasten uit de Hoofdstad.

 4. KeesK

  26 oktober 2015 at 15:25

  Best een vak apart. Je moet niet alleen oog hebben voor potentieel talent maar ook knap kunnen onderhandelen. Belangrijke baan. Of AZ een goede kandidaat heeft of vindt is maar de vraag.

 5. woonwagenpower

  26 oktober 2015 at 15:26

  Earnest het waren niet altijd de makkelijkste tijden voor jou bij AZ, ook Earnest heeft zich wel eens een foutje gepermitteerd, Het gaat je goed in je geboorteland, en ik hoop dat je, je opvolger goed inwerkt, en waarschuwt voor de valkuilen die jij bent tegengekomen.

  • Ruud

   26 oktober 2015 at 18:58

   Hij is geboren in Veghel en dat is Noord-Brabant.

 6. de echte AZ-er uit Amersfoort

  26 oktober 2015 at 15:30

  Wie had dat bedacht, van 2 amerikanen bij AZ naar 1 Amerikaan bij AZ.

  ik ben benieuwd wie Stewart gaat volgen bij AZ,
  ik wens Stewart heel veel succes in zijn nieuwe Club in Amerika in 2016.

 7. timon

  26 oktober 2015 at 15:36

  ga vooral FITTE spelers vastleggen……….

  • woonwagenpower

   26 oktober 2015 at 16:01

   Timon een baan voor jou?

  • woonwagenpower

   26 oktober 2015 at 16:01

   Timon een baan voor jou?

 8. Albert

  26 oktober 2015 at 16:09

  Zo slecht heeft Stewart het echt niet gedaan hoor.
  Bij Voetbal Insite werd afgelopen vrijdag in de uitzending verteld dat hij grosso modo 60 miljoen aan transfers heeft verdiend voor AZ…….

 9. Fabian

  26 oktober 2015 at 16:31

  Eens met Albert. Ik heb Stewart ook vaak vervloekt en geroepen dat ie wat mij betreft mocht vertrekken, maar de bedreven transfersommen voor zowel in- als verkoopbeleid waren uitstekend. Hoge bedragen voor spelers als Altidore, Maher en Sigthorsson terwijl deze toch niet echt uit de verf konden komen bij hun nieuwe clubs. Daarnaast met aankopen als Gouweleeuw, Gudelj en Henriksen toch goede aankopen gedaan voor 1 a 2 miljoen euro, terwijl je deze spelers nu voor meer dan het dubbele kan verkopen.

  • de echte supporter

   28 oktober 2015 at 12:39

   Fabian, ik ben het volledig met je eens. Ik mopperde ook wel op hem, maar in de grote lijn heeft hij het niet slecht gedaan voor AZ. We hadden geen schatkist meer van DSB. We zijn er goed uitgekomen. Ik wens hem veel succes toe.

 10. Kaazie87

  26 oktober 2015 at 17:09

  De ideale opvolger is in mijn ogen gerard nijkamp die nu td is bij pec zwolle wat hij nagenoeg in zijn eentje bij pec herft geflikt is niet normaal hij heeft er ook voor gezorgd dat spelers als klich mokotjo mokhtar en noem ze allemaal maar op bij pec wilden voetballen. Nogmaals die man heeft in zijn 1tje pec groot gemaakt dus van mij mag hij direct komen ik heb vertrouwen in deze man

  • s

   26 oktober 2015 at 17:46

   Lijkt een prima optie voor Stewart, maar ik vraag me af of PEC hem laat gaan.

 11. Kaazie87

  26 oktober 2015 at 17:10

  Gerard nijkamp is de meest onderschatte en talentvolle td van nederland

 12. Timon

  26 oktober 2015 at 17:23

  Die van Oostveen van de KNVB

 13. Timon

  26 oktober 2015 at 17:25

  Ik kom niet voor minder dan 5 ton; moet anders te veel inleveren.

  • Ruud

   26 oktober 2015 at 19:04

   Nee, Timon niet over geld praten bij deze functie. Dat hoort niet. 🙂

 14. Keet

  26 oktober 2015 at 18:28

  Ik vind dat Stewart naar de mogelijkheden heeft gepresteerd. Niet alles was een succes, maar dat heeft ook te maken met de mogelijkheden die je op dat moment hebt. Misschien Henk Timmer als nieuwe TD?

 15. Ruud

  26 oktober 2015 at 19:01

  De naam ligt al klaar op de burelen van het stadion maar wie heeft insite informatie onder ons? Er is een fan die het vaak goed heeft. Wie is dat ook alweer?

 16. oma

  27 oktober 2015 at 06:57

  ik zou voor Peter Wijker gaan,doet het toch leuk bij Volendam en is een oud AZ speler.

 17. Kaazie87

  27 oktober 2015 at 09:19

  Volgens telegraaf wordt het max huiberts

 18. knol

  27 oktober 2015 at 09:23

  GELUKKIG DE VLAG GAAT UIT

  Zijn we eindelijk verlost van die smerige stink Yank die eerst NAC naar de kloten geholpen heeft en bijna AZ.

  Over de statistieken het volgende hij heeft inderdaad zo’n 60 miljoen binnen gehaald aan transfers.

  Maar heeft ook een compleet elftal aan verkeerde spelers gescout die voor veel geld zijn gekomen met bijbehorend salaris en die na zo’n 3 jaar met een hoop verlies zijn vertrokken plus dat geintje met o.a. Pastoor.
  Kijk wat dat allemaal voor geld heeft gekost hoor ik niemand meer over.

  Dus lekker opzouten

  • Keet

   27 oktober 2015 at 20:29

   nog geen reden om te gaan schelden op deze beschaafde site

 19. oma

  28 oktober 2015 at 06:44

  er staat een goed artikel op AZfanpage over Stewart,met als kop Missers Stewart overschaduwen vakwerk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *