Stewart geeft Amerikaanse interesse toe

By
Updated: oktober 23, 2015
De interesse van Philadelphia Union heeft Earnest Stewart aan het denken gezet. Maar de Amerikaanse technisch directeur van AZ heeft zijn keuze nog niet gemaakt.

‘Ik ben door Philadelphia Union gevraagd of ik zou willen nadenken over een terugkeer naar Amerika. Daar staan we nu’, vertelde Stewart aan Voetbal International. ‘Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik ooit in Amerika aan de slag wil gaan. Maar die keuze moet ik eerst nog maken.’

‘Er is dus nog geen officieel gesprek geweest’, vervolgde de Amerikaanse oud-international over de stand van zaken. ‘Ik heb begrepen dat ik niet de enige kandidaat ben.’

Stewart heeft nog een contract voor onbepaalde tijd bij AZ, waar hij in 2010 begon. ‘En ik heb het hier nog steeds erg naar mijn zin. Ik ben het verplicht aan AZ om zo snel mogelijk de knoop door te hakken. Het moet niet om mij gaan. Dit gaat dus zeker geen weken duren.’

Fredi Bobic is een andere kandidaat voor Philadelphia Union, zo bevestigde de oud-international donderdag op de Duitse tv. ‘Het is zeker een interessant verhaal’, toonde Bobic zich geïnteresseerd. De Duitser is na zijn dienstverband bij VfB Stuttgart als technisch directeur actief als tv-analyticus. Bron: VI

11 Comments

 1. Jeroen

  23 oktober 2015 at 12:02

  Prima! Ik zou het niet zo heel jammer vinden als hij vertrekt. Ondanks dat hij het de laatste maanden aardig op de rit heeft gekregen, was het ervoor dikke puinhoop. Zou alleen niet weten wie hem moet vervangen als TD.

  • Ruud

   23 oktober 2015 at 12:32

   @Jeroen er is ook een schaduwlijst voor de directie opgesteld dus dat komt wel goed. Ik krijg het gevoel dat Stewart langzaam beseft dat hij de zwarte piet kan gaan krijgen straks en dan is het verstandig om te vertrekken nu. Hij zal aangeven dat hij een aantal mijlpalen heeft bereikt bij AZ en dat hij het tijd vindt om te vertrekken. Als hij in de USA een leuke klus krijgt dan is dat beter voor hem.

  • i.pjotr

   23 oktober 2015 at 12:43

   Ik zou het een slechte zaak vinden……….
   Iedereen maakt fouten, waarbij vbasten/pastoor natuurlijk een afgang was.
   Maar deze technisch directeur moet roeien met de riemen die hij heeft.
   Van Geel en Brands hadden destijds veel meer mogelijkheden omdat Dirk altijd wel n gat in de begroting sluitend maakte.
   Vele van ons weten niet van welke factoren hij allemaal afhankelijk is. (Budget, scouting, beleid, spelersaanbod welke in jouwbudget past)
   Met de begroting die hij heeft presteert hij goed. ( tijd van Dirk is niet meer, waar de zakken euro’s in de gang stonden.
   Daarbij zijn op dit moment veel processen in werking die hij eigenlijk niet kan achterlaten( jeugddoorstroming, moneyball, nieuwe onervaren algemeen directeur R Eenhoorn, vertrekkende hoofdjeugdopleiding)
   Vindt maar een ervaren geschikte TD ( makkelijk om Peter Wijker te noemen, maar waar heeft hij zijn ervaringen dan laten zien?????)
   Co Adriaense….. Bij Utrecht was hij als adviseur ook niet echt meer de topper, en als TD komt er wel meer kijken dan alleen verstand van het spelletje.
   Gewoon oppassen dat we niet afdalen in de ellende waar ze bij Hoereveen nu terecht zijn gekomen.

   Vergeet niet!!!!
   We zijn een eenvoudig nuchter provincieclubje die met beperkt budget, een een small achterland(supporters) af en toe leuk voetballen en op zijn tijd een knap resultaat boeken.

   • Ruud

    23 oktober 2015 at 13:29

    Met een lager salaris is een prima opvolger te vinden die al lang op het lijstje staat van AZ. Ik denk dan niet aan Wijker of Adriaanse. Brands en van Geel begonnen hier ook onervaren…

    • i.Pjotr3

     23 oktober 2015 at 13:46

     Je hebt gelijk , iedereen is te vervangen. Morgen kan Stewart niet meer wakker worden dan moet er ook iemand anders komen. In deze fase waar de nodige veranderingen plaats vinden , is het niet wenselijk. Robert Eenhoorn is nog lang geen Toon Gebrands, dat heeft tijd nodig.
     Ik ben benieuwd welke namen jij geschikt vind voor ONS AZ ?????
     Wil je met een beperkt teruglopend budget slim zaken doen heb je toch iemand nodig , die de nodige ervaring en contacten heeft. Ik ga dan voor ervaring en die zijn zeldzaam.

     • Ruud

      23 oktober 2015 at 19:08

      Ik weet niet 1-2-3 namen te verzinnen en ben benieuwd wie er op het lijstje staat bij AZ. Op deze site werd al eens door iemand de TD van PEC Zwolle genoemd. Ik zou het zelf niet weten, maar als Stewart hiermee schermt vindt hij zichzelf niet geschikt voor de volgende fase van een aantal projecten binnen de club op zijn terrein.

    • oma

     24 oktober 2015 at 08:25

     ik denk dat Adriaanse te oud is en het niet zal doen.
     Peter Wijker doet het al een paar jaar bij Volendam.
     aan het einde van het seizoen die maar proberen los te weken bij Volendam
     dag Stewart het beste .

     • Keet

      24 oktober 2015 at 15:24

      De TD van AZ heeft uit principe geen trainersdiploma, zodat hij niet op de stoel van de trainer gaat zitten. Dus Adriaanse valt sowieso af.

  • Keet

   24 oktober 2015 at 15:27

   Misschien Max Huiberts?

 2. Brandon

  23 oktober 2015 at 16:45

  Snel met een roeibootje.

 3. Timon

  23 oktober 2015 at 18:22

  Ga je daar ook spelers kopen die na 2 jaar wedstrijd fit zijn???

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *