Voorbeschouwing AZ – FC Augsburg: ‘Wij nemen het serieus’

By
Updated: oktober 21, 2015

In de aanloop naar het thuisduel met FC Augsburg namen John van den Brom en Jop van der Linden woensdagavond plaats in de persruimte van het AFAS Stadion. “We weten wat ze kunnen.”

AZ werkte het laatste deel van de woensdagtraining af achter gesloten deuren. Daar nam de formatie van Van den Brom de standaardsituaties door. “Of die situaties een rol gaan spelen? Ik hoop het. Het hedendaagse voetbal wordt steeds vaker beslist via corners en vrije trappen. Verdedigend kan het nog wat beter op dit gebied, maar verder zijn we goed bezig met standaardsituaties.”

Verhoudingen
Gevraagd naar de verhoudingen tussen de huidige nummer tien van Nederland en de nummer achttien van Duitsland, zei de AZ-trainer: “Dat zullen we morgen zien. Ik vind sowieso dat wij te laag staan. Dat geldt ook voor Augsburg, dat vorig jaar als vijfde eindigde. Ze hebben het momenteel moeilijk in de competitie. We weten wat ze kunnen, want we hebben ze vaak aan het werk gezien. Zowel in het stadion als op televisie.”

‘Beide ploegen móeten’
Van den Brom: “Beide ploegen móeten donderdag een resultaat neerzetten. Ik heb al eerder gezegd: wij moeten elke thuiswedstrijd goed doorkomen om kans te maken op overwintering. Tegen Athletic Bilbao hebben we dat goed gedaan en verdiend gewonnen. Die wedstrijd hebben we nog vers in het geheugen. Augsburg heeft nog geen punten in deze poule, dus zal ook zeker móeten winnen. Wij spelen thuis in een uitverkocht stadion. Het kan dus een mooie wedstrijd worden.”

‘Sterkst mogelijke opstelling’
“Nee, ik heb geen inzicht in hoe Augsburg morgen precies gaat spelen”, vervolgde Van den Brom. “We hadden ons ook goed voorbereid op Athletic, maar toen stonden ze ineens met een andere formatie aan de aftrap. Wij nemen het in ieder geval enorm serieus en gaan in onze sterkst mogelijke opstelling spelen. Wij zijn er klaar voor.”

Van der Linden: ‘Mooie ervaringen’
“Dit is nieuw voor mij, de eerste keer dat ik hier zit”, zei Van der Linden over de persconferentie, die werd bezocht door diverse nationale en internationale cameraploegen. “Aan de Europese wedstrijden heb ik in de voorrondes enigszins kunnen wennen. Het zijn mooie ervaringen en tot nu toe gaat het redelijk constant bij mij. Ik heb er enorm veel zin in.” Bron: AZ.nl

11 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  21 oktober 2015 at 20:40

  Eindelijk weer een uitverkocht stadion. Ik hoop dat we een mooie wedstrijd gaan krijgen maar het zal in ieder geval weer spannend worden want de Duitsers vechten voor hun laatste kans.
  Fijn dat AZ er weer vol tegen aangaat maar eigenlijk ook logisch want hier speel je een heel jaar voor.
  Ik verwacht een kleine overwinning 2–1.

 2. paddyk

  21 oktober 2015 at 23:07

  Daar proost ik op Gerrit

 3. Bradje

  22 oktober 2015 at 16:44

  Natuurlijk winnen wij. We zijn onverslaanbaar in eigen huis?

 4. Jay

  22 oktober 2015 at 16:50

  Deze wedstrijd moet je ook gewoon winnen. Je speelt thuis in een uitverkocht huis, tegen de op papier zwakste in de poule.

  Maar aangezien het scoren nog wat moeizaam gaat, hou ik het op een 1-0 overwinning.

 5. Evert

  22 oktober 2015 at 18:10

  Zou Mounir spelen??

 6. Brandon

  22 oktober 2015 at 19:55

  Jammer 0-1 op de duitse manier vlak voor de rust. Nog erger als je ziet dat we twee eigenlijk niet te missen kansen verprutsen dos Santos en Janssen. Ook de 2 tegen 1 situatie Henriksen met janssen was een supergrote kans, hopelijk worden de 2e helft de kansen wel benut.

 7. Evert

  22 oktober 2015 at 20:05

  Het missen van 100% kansen word wel erg iritant…, zxx zzzzzzzz

 8. Evert

  22 oktober 2015 at 20:14

  Jesus,? Kunnen die gasten eeens gewoon op doel schieten??????

 9. Brandon

  22 oktober 2015 at 20:44

  Deed Tankovic ook mee? Aub nooit meer opstellen. 1 op de 20 wedstrijden komt er iets goed uit.

 10. harm

  22 oktober 2015 at 20:57

  3 O’s 🙁

  Ongelukkig
  Onzorgvuldig
  Onnodig

 11. Ruud

  22 oktober 2015 at 21:23

  Het halve stadion kon zien dat de linker hoek helemaal vrij was bij die vrije trap. Tja, als dat niet wordt gecoacht. Al die kansen vanavond. Het mocht gewoon niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *