El Hamdaoui akkoord met AZ

By
Updated: oktober 20, 2015
El Hamdaoui6

AZ en El Hamdaoui hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract tot medio 2016. Voor de Marokkaanse international is het een terugkeer naar het oude nest waar hij in 2009 kampioen werd.

“We zijn blij dat we onze selectie hebben kunnen versterken met Mounir El Hamdaoui”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “De afgelopen tijd hebben we op het trainingsveld gezien dat hij nog ontzettend scherp en gretig is. Hij wil dit seizoen bij AZ laten zien wat hij nog allemaal in zijn mars heeft. Voor ons betekent zijn komst een kwaliteitsimpuls van de selectie, zowel op voetbaltechnisch gebied als op het vlak van ervaring overbrengen op onze talenten.”

26 Comments

 1. Jeroen

  20 oktober 2015 at 11:42

  JAAAAAA! Erg goed nieuws.

 2. timon

  20 oktober 2015 at 11:51

  zegt toch alles over beleid bij AZ! kopen aanvaller die misschien volgend jaar wedstrijd fit is; een binnenloper krijgt een contract…
  Dus geen vertrouwen ( overigens terecht ) in huidige aanval.
  En dat allemaal om maximaal 5 de te worden en kansloos in playoffs te zijn, dat heet visie van die S.

  • Vincent

   20 oktober 2015 at 12:19

   Je hebt het zeker over Vlaar?

  • Joost

   20 oktober 2015 at 12:23

   Mijn eerste reactie was ook yes, echter ben ik het ook met Timon eens dat het hapsnapwerk is. Een contract tot medio 2017 was meer een win-win situatie geweest. Desnoods met een gelimiteerde transfersom. Dan kan er AZ er ook nog wat extra aan overhouden.

  • gerard

   20 oktober 2015 at 17:59

   Wat bazel je man.. staan slechts 2 verlieswedstrijden (6 punten) achter PSV en er zijn slechts 9 speelrondes van de 34 gespeeld.
   Is nog een lange weg voor alle clubs te gaan en je kunt lullen tot brugman maar als je spelers als El Hamdaoui,Janssen,Jahanbakhsh in je selectie voorhanden hebt dan moet je gewoon bovenin mee kunnen draaien doet doet namelijk geheel niets onder voor wat er bij de lampjes en paaltjes voor handen is.

  • oma

   20 oktober 2015 at 18:26

   sorry i moet Timon wel gelijk geven,El Hamdaoui komt binnen lopen krijgt een contract tot einde seizoen.
   en kopen Jahandakhsh die aldoor geblesseerd is.
   reken er maar niet op dat we die gouw zien in het velt.
   Timon kan nog wel een gelijk hebben.

   • gerard

    20 oktober 2015 at 18:50

    Mounir zal echt de hoofdprijs niet kosten. Hij krijgt immers bij AZ de kans om in een seizoen zich weer in de kijker te spelen van Europese clubs. Alleen al op trainingen maakt hij de spelers met zijn acties en ervaringen sterker en mocht een topper als Jahandakhsh er straks ook bij zijn dat heb je natuurlijk wel een topaanval met aanvallers die elkaar goed aanvullen; (mounir)creativiteit, scorend vermogen, (Janssen) duelkracht, power en balvast, (Jahandakhsh)overzicht, schotkracht, creativiteit

 3. Vincent

  20 oktober 2015 at 12:19

  Mooi! Geen Huppers meer dus!

 4. NHN

  20 oktober 2015 at 12:40

  Het schijnt dat El Hamdaoui gewoon fit is. Als dit niet zo was, dan had de staf dat nu wel kunnen merken, want hij traint al 4 weken mee. Ook hoe het verder er mentaal en ambitie-gericht ervoor staat, moet nu wel duidelijk zijn.
  Iedereen weet dat mounir nog een keer wil cashen in (waarschijnlijk de zandbak),maar er zal niks van de grond gekomen zijn. Tot het einde van het seizoen bij ons meedoen,om weer i/d picture te verschijnen,was al een droomscenario voor vele supporters,toch?
  Volgens de trainers is hij fit en en is hij z’n doelpunten-instinct nog niet kwijt, dus aanschuiven maar. We zullen het hopenlijk snel zien of de trainersstaf gelijk gehad heeft.
  Hij heeft natuurlijk jaaaaren stil gestaan,maar ik vindt het zelf geen onverantwoorde gok.
  Als hij zo dik als een pad, met een panfluit-speler-look in Alkmaar aan zou komen zetten is het een ander verhaal. Maar nogmaals, in deze voorgaande 4 weken zal een hoop duidelijk gebleken zijn.
  Persoonlijk heb ik helemaal niks met oud AZ-ers die zonodig naar die UFO moesten verkassen. Uit het oog uit het hart.
  Maar El Hamdaoui is natuurlijk met een hoop ge-ouwehoer daar vertrokken. Reden te meer voor hem, om zich in de eredivisie te laten zien. En ziet hij dit als een mogelijkheid om wraak te nemen,op Frankie de boer en z’n roversbende. Een kans voor AZ dus.
  En laten we wel wezen, aan scorend vermogen ontbreekt het ons, helaas.
  Als hij daar in die betonbak de winnende binnenschiet is ‘m alles vergeven.
  Vraag me af wanneer hij inzetbaar is. Het contract zal eerst op papier moeten staan.

 5. Albert

  20 oktober 2015 at 15:30

  Beste fans. Als we Mounir terug krijgen in de vorm van seizoen 2008/2009
  dan gaan we nog een prachtig seizoen beleven. Echt een pracht dat Mounir terug is. Fantastische spits !

 6. KeesK

  20 oktober 2015 at 17:23

  Dit is hopelijk ook een teken dat hij vertrouwen heeft in de mogelijkheden van de trainer en een deel van de spelers. Als hij het puur voor de inkomsten doet is het weggegooid geld om voor de bevliegingen van een egoist te dokken.
  Ik hoop dat hij klikt met een paar spelers zodat hij ze weer prachtig scoort en zo de rest meer zelfvertrouwen geeft. Soms werkt het zo om een team vleugels te geven.

  • AZ'67

   20 oktober 2015 at 17:29

   Laten wij niet naïef doen, Mounier doet het absoluut voor AZ. Hij doet dit enkel en alleen om zichzelf te kunnen lanceren naar het Midden Oosten om zijn einde van zijn carrière bonus te kunnen ophalen.

   Daar is niets mis mee, mits het AZ niet al te veel geld kost, hij de ontwikkeling van de jonge AZ spelers niet in de weg gaat zitten, hij zich weet te gedragen en AZ hem gebruikt als een breekijzer als niets anders meer werkt. In dat geval is het een prima deal en ik ga er van uit dat Stewart en Van der Brom dat ook voor ogen hebben.

  • AZ'67

   20 oktober 2015 at 17:30

   Laten wij niet naïef doen, Mounier doet het absoluut niet voor AZ. Hij doet dit enkel en alleen om zichzelf te kunnen lanceren naar het Midden Oosten om zijn einde van zijn carrière bonus te kunnen ophalen.
   Daar is niets mis mee, mits het AZ niet al te veel geld kost, hij de ontwikkeling van de jonge AZ spelers niet in de weg gaat zitten, hij zich weet te gedragen en AZ hem gebruikt als een breekijzer als niets anders meer werkt. In dat geval is het een prima deal en ik ga er van uit dat Stewart en Van der Brom dat ook voor ogen hebben.

 7. gerard

  20 oktober 2015 at 17:51

  Lestienne – De Jong – Narsingh

  Elia – Kramer – Kuyt

  El Hamdaoui – Janssen – Jahanbakhsh

  Zou zomaar kunnen zijn dat die onderste de sterkste aanval is.
  AZ gefeliciteerd en nu naar de opmars met nog 25 eredivisiewedstrijden te hebben te gaan!

 8. Keet

  20 oktober 2015 at 18:27

  De vorige keer had hij een jaar nodig om zijn ritme te vinden bij AZ. Toen kwam hij ook pas binnen toen het seizoen al was begonnen. Ik hoop dat het dit keer niet het geval is.

 9. gerard

  20 oktober 2015 at 18:38

  Mounir wel dit seizoen nog echt gaan vlammen om een buitenlandse transfer af te dwingen. Gezien andere spitsen die buiten onze landgrenzen ook geen potten konden breken maar in onze mickey mouse competitie wel de beste waren (Altidore, de Jong, Finnbogason, etc, etc) heb ik alle vertrouwen dat Mounir gewoon AZ weer richting de top schiet en een sterk dou gaat vormen met Janssen zoals hij destijds ook deed met de balvaste maar ook niet zo scorende Dembele.

 10. kaazie1987

  20 oktober 2015 at 18:54

  nou gerard mounir gaat echt niet vanaf links spelen, mounir zal in de spits of daar net achter spelen. 1 van de redenen dat hij bonje kreeg met frank de boer was omdat hij vanaf rechts moest spelen omdat in de spits toen pantelic speelde. mounir zal in de spits komen te staan daar is hij op zijn sterkst, met zijn snelheid moet je het ook niet willen om hem vanaf links te zetten.

  ik snap sowieso niet waarom hij gehaald is zo slecht doet janssen het toch niet?? en wie wordt straks nu de spits, mounir zal echt niet blij zijn als hij op de bank zit…

 11. Timon

  20 oktober 2015 at 19:01

  welke top? Onbegrijpelijk ! Ajax,PSV,Feyenoord ( kansloze nederlaag zondag) en Vitesse eindigen altijd boven AZ! Hooguit vijfde na strijd met PEC. Meer zit er absoluut niet in.Mag blij zijn als je 50 punten haal. Alle hoop op de beker.

 12. Evert

  20 oktober 2015 at 19:17

  Top!!! Hier gaan we plezier aan beleven, iemand met ervaring voorin!! Welkom Mounir!!

 13. Ruud

  20 oktober 2015 at 19:32

  Daar is de man met de zeis weer. Tjaka! Maar er is meer want er is hoop. Hoop dat EL Hamdaoui wel de aanvaller is waarmee Jansen Han combineren. Dit lukte namelijk niet met Muhren. Daarom is hem volgens mij een contract aangeboden. Als hij er zelf ook iets mee opschiet aan het einde van het seizoen dan is dat prima voor hem. Waarom zo moeilijk doen? Wel is het niet sterk van Stewart qua uitvoering van het beleid op basis van de hanteren visie. Dit is niet mijn eerste commentaar op hem dus daar laat ik het bij. Ik hoop nogmaals dat het goed gaat uitpakken allemaal dit seizoen, zoals het vorig jaar uiteindelijk ook goed uitpakte. Dat had Timon toen ook niet voorzien maar dan stelt de hele eredivisie weer niet veel voor. Nou heeft hij daar ook wel weer een punt, maar dat zal in het land van Platini en Blatter niet zo snel veranderen voorlopig. Ook ik verlang nog wel eens terug naar die oude Europacup avonden van vroeger. Tegenwoordig is het veelal theaterspektakel met gekleurde schoentjes voor een hoop geld op de commerciële zender. Hoop blijf ik houden dat die paar ton door EL Hamdaoui wordt terugverdiend met de juiste goals de komende tijd, want dat kan hij nog steeds.

 14. Gerrit Vooijs

  20 oktober 2015 at 21:54

  Hamdaoui wil zich in de kijker spelen om zijn laatste klapper te maken. Dit is dus een win-win situatie voor AZ en Hamdaoui. Prima deal om het gemis van Jahanbakhsh tot aan de winterstop op te vangen.
  Ik sluit namelijk niet uit dat als Hamdaoui er 8-10 inschiet tot aan de winterstop er een club voor Hamdaoui komt die hem een vet salaris biedt.
  Veel verder moeten we niet kijken, want medio 2016 laat die ruimte niet.

  Met de kritiek op het aankoopbeleid ben ik het niet eens. AZ had kunnen bedenken dat de terugkeer van Jahanbakhsh In het ergste geval wel moeilijk zou kunnen lopen, maar daar ga je niet vanuit. Daarbij, andere betaalbare alternatieven die al iets hadden bewezen waren er niet.

  Op de lange termijn heeft AZ een aanval bestaande uit Dos Santos, Jansen, Tankovic en Jahanbakhsh. Dat is een aanval met veel voetballende kwaliteiten een met de aanvalsleider van jong Oranje.

  Dat is beleid, kijken naar de lange termijn. Binnen het budget van AZ heeft de club goed ingekocht.

  Nu scoort AZ te weinig doelpunten omdat Jansen de stap nog niet volledig heeft gemaakt en omdat Jahanbakhsh nog niet meedraait. Om die druk er even af te halen wordt Hamdaoui ingehuurd. Ik stel mij zo voor dat AZ met 2 spitsen gaat spelen waarbij Jansen het aanspeelpunt / draaipunt wordt zoals in zijn laatste wedstrijden.
  In die laatste wedstrijden heeft AZ ook aangetoond dat er met deze selectie goed gevoetbald kan worden wat ook nog eens leuk is om naar te kijken.

  Al met al heeft AZ met Hamdaoui een goede stand-in voor Jahanbakhsh.

  Al met al kan dit voor beide partijen goed uitpakken. Na de winterstop

 15. Timon

  20 oktober 2015 at 22:10

  Wat zien jullie toch in die Jansen? Spits van niks,dit is zijn top en zal geen enkele verdere stap maken.

  • i.Pjotr3

   20 oktober 2015 at 23:00

   Daarom voetbalt hij ook bij AZ, en niet bij man. City etc…….

  • Hatse Flatz

   21 oktober 2015 at 00:22

   Wat is jouw top Timon…. of zit je er echtal helemaal tegen aan?
   Da’s top !!!

  • AZ'67

   21 oktober 2015 at 03:48

   Jansen is gebracht voor de lange termijn en hij wordt bij gebrek aan beter en vanwege zijn uitstekende voorbereiding veel eerder dan voorzien voor de leeuwen geworpen. In mijn optiek presteert hij dus nu al boven verwachting en heeft AZ voor de verandering eens een spits die (binnen zijn mogelijkheden) er eerder staat dan voorzien. (Denk aan Altidore en Berghuis)

 16. Jay

  21 oktober 2015 at 11:44

  Janssen toont in ieder geval inzet en dan heb je bij mij al een streepje voor. Verder is het een goed aanspeelpunt en begint hij nu ook eindelijk te scoren. Die komt er wel.

  Verder zit Timon er in 90% van de gevallen naast met zijn voorspellingen, dus dan komt het zeker wel goed met Janssen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>