AZ en Cambuur in evenwicht: 1-1

By
Updated: oktober 18, 2015

Na twee zeges op rij heeft AZ bij SC Cambuur averij opgelopen. De Friezen pakten met 1-1 een dikverdiend punt.

Cambuur was voor rust niet de mindere, maar AZ kwam op 1-0. Wel werd Janssen goal fel aangevochten omdat hij de bal met de arm raakte voordat hij scoorde. Kort voor rust was Cambuur twee keer dicht bij de 1-1. Henriksen haalde een inzet van de lijn en Ogbeche zag een uithaal gestopt worden.

Na rust was AZ aanvankelijk sterker en kreeg het talrijke kansen, maar naarmate de tweede helft vorderde drong Cambuur feller aan. Peersman kopte de bal uit een corner in de richting van het doel, waarna Ogbeche het laatste zetje gaf.

12 Comments

 1. Kaazie87

  18 oktober 2015 at 09:44

  Prachtige spannende wedstrijd gezien, je ziet duidelijk dat we spelen zonder een verdedigende middenvelder het spel golft lange tijd op en neer. Jammer dat de kansen der niet ingaan maar dat is een kwestie van tijd onze aanvallers spelen namelijk steeds beter. Maar oh oh oh wat zijn onze verdedigers door de lucht ontzettend kwetsbaar elke voorzet in een kans en dat is het hele seizoen al zo, ik zie job nooit een bal weg koppen

  • Gerrit Vooijs

   18 oktober 2015 at 19:52

   Klopt wat je zegt maar AZ moet daar beter mee omgaan. De wedstrijd kantelt omdat AZ plots te gemakkelijk de duels op het middenveld verliest en onvoldoende energie stak in het terugverdedigen.
   Daardoor werd die bal er keer op keer ingepompt wat corners tot gevolg had. Gek genoeg had AZ even geen antwoord op de simpele tactiek van Cambuur.
   Luckassen herstelde de balans op het middenveld weer en AZ had weer controle.

   In Rotterdam moet AZ met Luckassen starten dat is na gisteren wel duidelijk en Mattias moet weer even op zijn plaats worden gezet. Eerst verdedigen zoals in zijn laatste wedstrijden en dan pas naar voren.

 2. Timon

  18 oktober 2015 at 10:04

  Gebrek aan kwaliteit voorin.Anders maak je 2-0 en wedstrijd op slot.

 3. i.Pjotr3

  18 oktober 2015 at 11:26

  Goed dat er vandaag niet alle punten gepakt zijn. (Tactisch/technisch gezien……niet mijn AZ hart)
  Ff weer met de beide benen op aarde.
  Een goede reden om donderdag het een ander recht te zetten…….zin in (hopelijk in een uitverkocht huis)
  FORZA AZ

 4. NHN

  18 oktober 2015 at 11:48

  Wij kunnen van iedereen winnen, hoorde ik afgelopen week nog. Maar dus niet van Cambuur.
  Nou, saai was het allerminst. Maar je laat hier 2 punten liggen. Als je de 0-2 niet maakt,blijft Cambuur erin geloven. Cliché, maar het is zo.
  Als je de weg naar boven in wil slaan, moet je hier winnen, no matter what.
  Maar wéér niet gebeurd, terwijl we de laatste weken toch behoorlijk optimistisch werden.
  Ik denk toch dat AZ op deze wijze wel door moet gaan , alleen dan moet je de kansen wel benutten.
  En ook laat de verdediging zich te gemakkelijk overrompelen, door een tegenstander die met veel kracht een bal naar voren ramt. Moet toch eigenlijk vrij gemakkelijk te verdedigen zijn??
  Eén zekerheid: Coutinho op doel. Je kunt wel stellen dat hij AZ erdoorheen gesleept heeft,je had hier zomaar met 2-1 kunnen verliezen.
  Donderdag maar wat zekerder spelen.(EN JE KANSEN BENUTTEN)
  Die moffen vechten voor hun laatste kans, en het blijven Duitsers, oppassen.

  • Ruud

   18 oktober 2015 at 11:56

   Ik heb het idee dat de groep zich moeilijker kan opladen voor deze wedstrijden en daarmee nonchalanter is. Daardoor worden meer risico’s genomen achterin en voorin wat makkelijker gedacht over een scoringskans. Dat maakt dat de ballen er dan net niet ingaan, omdat positioneel ten opzichte van de paal net niet goed opgelet wordt bijvoorbeeld. Dan gaat de bal net naast in plaats van erin. Louis van Gaal zei het al eerder. Winst in de top wordt bepaald door de details. Werken mannen komende donderdag en de juiste instelling weer tonen.

 5. az woman

  18 oktober 2015 at 12:09

  De resultaten gaan met ups en downs, net als het veldspel.
  Dit is blijkbaar het horten en stoten wat bij een half nieuw elftal hoort,
  Kom op de competitie is nog lang, en de prijzen worden pas op het einde verdeeld.
  Donderdag eerst die Duitsers teleurstellen en dan Zondag in Rotterdam=-Zuid laten zien, dat we karakter en werklust bezitten. AZ in Friesland, AZ in Gelderland, AZ in Limburg, AZ in Groningen, AZ in Drenthe, AZ in Brabant, AZ in Zuid-Holland, AZ in Overijssel, AZ in Utrecht, AZ in Zeeland, AZ in Flevoland, AZ in Noord-Holland, AZ in EUROPA, voor toen, nu, altijd en overal AZ.

 6. de echte supporter

  18 oktober 2015 at 12:32

  Ik heb genoten van een leuke pot voetbal. Beide teams aan het aanvallen. Het spel vloog van links naar rechts. Jammer dan het gelijk is geworden, maar als je eerlijk bent is dat de juiste uitkomst van deze strijd

 7. Hatse Flatz

  18 oktober 2015 at 13:17

  Laten we wooral blij zijn met Countinho… klasse !!!
  Zonder hem hadden we deze wedstrijd verloren.

 8. Brandon

  18 oktober 2015 at 14:01

  We kunnen hier weer allerlei analyses op los laten maar het was weer het oude liedje als je zelf niet scoort doet de tegenstander het. Zeer slecht uitgespeelde kansen met twee keepers die uitblonken en allebei voor hun club Man of the Match waren.

  P.s. De Fan van AZ poule mag er nu toch wel komen Jeroen 9 wedstrijden gespeeld en nog niets kan natuurlijk niet. Complimenten voor je site maar regel dit nu toch even.

 9. Gerrit Vooijs

  18 oktober 2015 at 17:52

  Het resultaat is slechts 1 puntje omdat AZ vergat de wedstrijd op slot te gooien zoals ik hierboven ook al een aantal keer gelezen heb.. Maar Coutinho redde dat ene puntje voor AZ en dat is dan weer positief.
  Van de 20e tot 70e minuut controleerde AZ de wedstrijd en had het naar 0-2 of 0-3 moeten uitlopen. Maar als Gouweleeuw en Hupperts de bal niet eens op doel schieten, tja ……….

  Maar wat heb ik genoten van Dos Santos. Geweldige voetballer die zich opwierp als de smaakmaker. Mooi dat hij voor de komende jaren is vastgelegd.

  Jammer van de verloren punten maar vanaf het moment dat Luckassen binnen de lijnen kwam had AZ weer greep op de wedstrijd. In uitwedstrijden en zware thuiswedstrijden of bij een kleine voorsprong zoals gisteren toch maar gebruik gaan maken van zijn stofzuigerkwaliteiten.

  Al met al heb ik genoeg goede dingen van AZ gezien dus ben ik hoopvol voor donderdag 🙂

 10. gerard

  19 oktober 2015 at 17:57

  Onbegrijpelijk dat we wederom slechts een punt gepakt hebben door zoals structureel wel is gebleken de kansen niet te benutten en we toch nog maar slechts twee verlieswedstrijden achter PSV staan.
  Alles is dus nog mogelijk in deze knotsgekke competitie want zeg niet dat we in Rotterdam wel eens met de volle winst er vandoor kunnen gaan.
  Echter we komen zo moeilijk tot scoren… doodzonde want waar hadden we gestaan in deze competitie als we wel zo’n spelertje erbij hadden gehad die ze er gemakkelijk in kon leggen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *