Van der Linden: Wij kunnen van iedereen winnen

By
Updated: oktober 16, 2015
Voor de interlandbreak boekte AZ vier overwinningen in twaalf dagen en Jop van der Linden hoopt deze zegereeks zaterdag op bezoek bij SC Cambuur (aftrap 18.30 uur) door te trekken.

Vanuit Alkmaars perspectief was het zonde dat de ploeg van trainer John van den Brom twee weken geen officieel duel speelde, want na winst op achtereenvolgens VVV-Venlo (6-1), Heracles Almelo (3-1), Athletic de Bilbao (2-1) en FC Twente (3-1) was de weg naar boven ingeslagen. Vooral de thuiszege op Bilbao deed AZ goed. ‘Die prestatie heeft ons een enorme boost gegeven’, aldus Van der Linden. ‘We hebben de stijgende lijn te pakken. Als wij de afspraken nakomen en telkens zo veel energie in een wedstrijd leggen, kunnen wij van iedereen winnen.’

‘Ik denk dat het in defensief opzicht altijd wel vrij stabiel is geweest’, vervolgde de verdediger, die samen met Jeffrey Gouweleeuw het hart van de verdediging vormt. ‘Maar verdedigen moet je met z’n allen doen. De discipline is aangescherpt. Er wordt meer arbeid geleverd en het is duidelijk wat iedereen moet doen. Daarnaast spelen we nu al een tijdje in een vaste formatie met overwegend dezelfde jongens. Dat komt de resultaten ten goede.’

Van der Linden is een van de weinige spelers die sinds de seizoenstart constant presteren. ‘Voor sommige mensen is dat misschien verrassend. Doordat ik met Go Ahead Eagles degradeerde en AZ derde werd, leek het contrast alleen maar groter. In de media werd het nog even aangedikt. Maar ik had het gevoel dat ik klaar was voor deze stap. En dat blijkt nu.’

Vier dagen na het uitduel met SC Cambuur komt FC Augsburg op bezoek in Alkmaar. De Duitsers staan nog op nul punten in Groep L van de Europa League. Door de overwinning op Bilbao heeft AZ net als de Basken drie punten, terwijl Partizan Belgrado de verrassende koploper is met zes uit twee. Bron: VI

17 Comments

 1. Jeroen

  16 oktober 2015 at 19:27

  V.d. Linden heeft mij tot op heden positief verrast. Ruimt een hoop op achterin. Lijkt dus goed gescout te zijn door AZ.

 2. Ryan

  16 oktober 2015 at 20:56

  Naar de top met Jop! 🙂

 3. NHN

  16 oktober 2015 at 21:37

  Lijkt een prima aankoop. Ik had eerst best wel m’n bedenkingen (zoals de meesten). Het verhaal-Reijnen, lag me nog vers in het geheugen.
  Maar tot nu toe doet Jop het uitstekend. Staat continu op de juiste plaats om een aanval te onderbreken. Ik hoop van harte dat hij z’n vorm vasthoudt en niet terugzakt.
  Ook wel leuk om te zien dat het een normale kerel blijft, zonder gouden kettingen e.d.

  • Vincent

   17 oktober 2015 at 01:28

   Jop met gouden kettingen lol

 4. Ruud

  16 oktober 2015 at 22:32

  Na een aantal live wedstrijden ben ik echt fan van Jop geworden. Ga zo door!

  • AZ4Altijd

   16 oktober 2015 at 23:39

   Vele hadden inderdaad bedenkingen, maar ik wist meteen al dat we hier een goede aan hadden. Intelligente speler. Niet met de fijnste techniek, maar dat is ook niet nodig. Hij denkt snel en laat zodoende zien dat hij over spelinzicht beschikt.

 5. AZ'67

  17 oktober 2015 at 04:45

  Job wordt in het seizoen 2016-2017 gewoon de aanvoerder van AZ, veel meer een kerel dan Gouweleeuw, lekker Down to Earth en geen gelul van klaar te zijn voor een stap hoger op zonder ook maar iets gepresteerd te hebben!!!

  • Keet

   17 oktober 2015 at 12:38

   Gouweleeuw is ook een prima verdediger.

   • az woman

    17 oktober 2015 at 15:15

    Helemaal waar.

   • az woman

    17 oktober 2015 at 15:15

    Helemaal waar.

 6. Evert

  17 oktober 2015 at 09:53

  Hij doet mijn denken aan van Galen op een 1 of andere manier, maar goed als hij zich zo staande houd zal hij absoluut niet misstaan in het nieuwe Oranje wat op een harde manier geleerd heeft dat de klassieke Hollandse school niet meer werkt in het huidige voetbal. Ook AZ doet er verstandig aan op een andere manier te voetballen, getuige de laatste wedstrijd tegen Twente. Wij willen allemaal sprankel aanvallend voetbal zien en we willen winnen en deze twee zijn vaak niet verenigbaar. Wat belangrijk is is inzet en gedrevenheid het collectief moet zwoegen en hard werken, als dat word gedaan kunnen andere excelleren waaronder Job!

 7. oma

  17 oktober 2015 at 10:54

  maar ook verliezen JOP,je doet het uitstekend ga zo door en laat je voeten spreek niet je mond.

 8. Gerrit Vooijs

  17 oktober 2015 at 11:42

  Job heeft zich goed ontwikkeld in een betrekkelijk korte tijd eigenlijk.
  Wanneer je hem met Hoedt vergelijkt hebben beide een goede trap in hun linkerbeen wat belangrijk is in de opbouw. Beide maken zo af en toe een doelpunt.
  Het verschil is dat Hoedt beter is in de luchtduels maar dat Job veel beter is in de 1 tegen 1 duels en tactisch veel beter is dan Hoedt.
  Begrijpelijk overigens, want Hoedt heeft veel minder ervaring en die ervaring gebruikt Job dus goed.

  Zoals oma terecht zegt, vooral zo doorgaan !
  Prima aankoop voor weinig 🙂

  • Ruud

   17 oktober 2015 at 11:58

   Zeker en koppen lost hij tactisch goed op. Wat ik vooral ook zie is dat hij zijn poot erin durft te zetten zonder te blesseren. Dat is knap!

 9. Brandon

  17 oktober 2015 at 19:32

  Brandon

  15 mei 2015 at 20:05

  Dit is een goede voetballer die altijd rustig blijft en de voetballende oplossingen zoekt. Heeft een hele goede lange bal en ook een perfecte vrije trap. Dit is een hele goede zet van AZ. Jammer dat Poulsen weggaat maar als we gaan treuren om een linksback zijn we met z’n allen blind voor de persoon Simon en we moeten hem dit gewoon gunnen er zit niet anders op met deze TD. Alles op t laatst hij had vorige seizoen al langer vastgelegd moeten worden want toen was hij er rijp voor maar zonder voetbalverstand van een TD krijg je met dit soort dingen te maken. Het is niet zijn 1e maar ook niet zijn laatste blunder.

  1
  2

  3 Stemmen

  Dit was mijn reactie toen.

  • Gerrit Vooijs

   18 oktober 2015 at 20:04

   Alles is niet te voorzien.
   Klopt Job is voor AZ een goede aankoop gebleken.

   Over de blunder om niet veel geld uit te heven aan een oude verdediger…… Tja, dat had Stewart toch goed gezien. Haps en Brezancic zijn prima vervangers !

 10. Timon

  17 oktober 2015 at 21:05

  O ja? Vanavond weer 2 punten laten liggen tegen Jupiler Leaque club ,wat een onnozel gezeur van die vdL! Beperkte verdediger,blijf keihard je best doen! Nu een salaris waar je later van droomt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *