Voorbeschouwing sc Cambuur – AZ

By
Updated: oktober 16, 2015
Vandenbrom-NOS

Wat zei John van den Brom vrijdag over de teruggekeerde internationals? Hoe kijkt hij aan tegen het meetrainen van Ron Vlaar? En wat verwacht hij van het uitduel van zaterdag met SC Cambuur? Lees het in de voorbeschouwing.

“Iedereen is goed teruggekomen van de interlands”, opende Van den Brom. “Dat blijft altijd spannend omdat je dat als clubtrainer niet in de hand hebt. We zijn weer compleet en willen nu de goede lijn doortrekken waarmee we geëindigd zijn. Zowel qua formatie als manier van spelen. Dat werd even onderbroken door interlands, dat was jammer. Maar geloof me, dat goede gevoel komt nu snel weer terug.”

Jahanbakhsh
Van den Brom: “Alireza Jahanbakhsh zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Hij komt terug uit een blessure en heeft nog tijd nodig om maximaal fit te worden. Ja, Alireza traint inderdaad volop mee, maar dat blijkt toch wat anders dan een kwartiertje invallen tegen Athletic Bilbao. Als hij er klaar voor is, laten we het horen. We geven hem alle tijd en ruimte om fit te worden.”

Vlaar
Zoals eerder aangekondigd gaat Ron Vlaar bij AZ werken aan het herstel van zijn knieblessure. De clubloze oud-speler van de Alkmaarders sluit dinsdag aan bij de groepstraining. Van den Brom: “Wat hij nodig heeft in zijn revalidatie, zijn groepstrainingen. Die kunnen wij hem bieden. We profileren ons als een warme, open club en willen dat dus ook waarmaken.”

Van den Brom vervolgt: “Ron en ik hebben donderdag uitgebreid met elkaar gesproken. Ik wil dat hij zichzelf is en zich gedraagt als een volwaardig speler. Wij helpen hem door een plaats te bieden; en Ron kan ons helpen door zijn ervaringen als prof te delen. Dat heeft Mounir El Hamdaoui de afgelopen weken ook goed opgepakt. Een win-win-situatie.”

SC Cambuur
AZ treedt zaterdag aan tegen de nummer zeventien van de Eredivisie, die nog wacht op de eerste competitie-overwinning van het seizoen. “Er zit een stijgende lijn in de resultaten van Cambuur. Net als bij ons is er nu ook duidelijkheid: ze spelen in een vaste formatie. Cambuur heeft een enthousiaste ploeg met een trainer die er bovenop zit.” Bron: AZ.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  16 oktober 2015 at 19:30

  Ik verwacht drie puntjes hoor! Zou wat zijn als we nu gelijkspelen of verliezen. Juist tegen clubs als Cambuur moet je de punten pakken. Zo houd je weer aansluiting met de subtop.

  • Gerrit Vooijs

   16 oktober 2015 at 23:00

   Daar heb je gelijk in. AZ heeft al veel punten laten liggen tegen Excelsior, Willem II en Roda. Nu is het tijd om te winnen zodat de wedstrijden tegen Augsburg en Feyenoord met vertrouwen worden benaderd.
   Juist in de komende week kan AZ laten zien hoever het nu staat.

 2. Evert

  17 oktober 2015 at 10:01

  Dit zijn juist de gevaarlijkste tegenstanders, tegen een psv of zo gaat men vol aan de bak omdat men weet dat dat moet anders kan er niet gewonnen worden. Tegen dit soort tegenstanders gaan men er van uit dat deze wedstrijd wel gewonnen word, en dan komt men van een koude kermis thuis. De tegenstander heeft juist de instelling zoals wij tegen psv zouden staan en dat maakt deze tegenstanders zo gevaarlijk (onderschatting). We zien het duidelijk bij AZ, tegen de grote word goed gepresteerd en van de kleintjes verloren…….zeg genoeg toch? Ik hoop dat VdB dit goed duidelijk maakt aan zijn spelers, dat zij collectief vol erin gaan!!

 3. az woman

  17 oktober 2015 at 15:14

  Zou er deze editie weer een streaker over het veld gaan rennen?
  Vorig seizoen kon ik er wel om lachen
  Maar winnen is het belangrijkst.
  AZ VOLLE KRACHT VOORUIT!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>