Lewis vecht: ‘Doorbreken bij AZ is mijn droom’

By
Updated: oktober 15, 2015

De 22-jarige Lewis kreeg in het duel tegen Groningen voor het eerst een basisplaats. Helaas viel hij uit met een zware blessure, en kan hij dit seizoen niet meer in actie komen. AZ TV sprak met de jeugdspeler.

‘Deze blessure is me echt tegengevallen. Ik was goed bezig en was dichtbij een basisplek. Ik was ready for war. Klaar om te spelen. Toen kwam deze blessure. Hier ben ik wel even zoet mee.’

‘Het gaat heel lang duren voordat ik weer terug ben. Een jaar revalideren is niet zomaar iets. Ik kan niet meer doen dan heel vaak bij de medische staf zijn en er alles aan doen om weer het niveau te krijgen dat ik had. Het is nog steeds mijn droom om door te breken bij AZ.’ Bron foto: AZ

6 Comments

 1. Jeroen

  15 oktober 2015 at 14:54

  Ik gun het hem ontzettend, maar denk niet dat het gaat lukken. Een jaar eruit is heel lang. Hij is dan 23 en heeft nog weinig Eredivisie ervaring. Je concurrenten lopen je zo voorbij.

 2. i.pjotr

  15 oktober 2015 at 16:33

  Voor mij is hij in die ene wedstrijd als rechtsback doorgebroken, kanjer.
  Speelde stukke beter dan mattias.
  Maar als je in twee jaar tijd al twee keer zwaar geblesseerd bent geweest, kun je je afvragen of je lichamelijk geschikt bent voor topsport………..of heeft hij twee keer vette pech hebben…….

 3. Timon

  15 oktober 2015 at 19:09

  Einde verhaal.Stop je energie in een maatschappelijke positie.

 4. Vincent

  15 oktober 2015 at 19:12

  Opvolger voor Johannsson als hij verkocht Is

 5. Ruud

  16 oktober 2015 at 08:44

  Ik denk dat AZ serieus moet gaan werken aan de rechtsback positie. De gok met Lewis kan een dure worden net als destijds met Marcellis. Ook met Jahanbaksh heeft AZ in mijn ogen een onverantwoorde keuze gemaskt. Hoe goed deze misschien is overwogen vooraf. Ik was daar al eerder negatief over, omdat je nu al niet in de stemming komt om meerdere wedstrijden achter elkaar te spelen, dan wordt het steeds later in de tijd dat het nog wat wordt met deze jongen. Hoe leuk hij misschien technisch en tactisch kan spelen. Kortom, als AZ dan zo weinig vet op de botten heeft snap ik deze keuze niet. Zorg dat rechtsachter lekker bezet is dan zitten we in vak T ook weer een stuk rustiger.

 6. NHN

  16 oktober 2015 at 12:19

  Het enige wat AZ nu kan doen is dat ze tijdens zijn revalidatieproces goed op de hoogte blijven wanneer hij eventueel weer inzetbaar zou kunnen zijn.
  Dat zal buiten zijn contract-tijd zijn. AZ kan ‘m dan eventueel een klein contract aanbieden, of hem op amateurbasis inlijven,voor de positie van rechtsback. Wordt het niks dan is het jammer,en blijkt hij dan het niveau nog aankan ,dan kan er verder gepraat worden.
  Het blijft eeuwig zonde,ik vond het niet zo’n slecht idee,Lewis klaarstomen voor de rechtsbackpositie. Maar dan hele idee kan nu de prullebak in.
  AZ zal hoe dan ook heel snel iets anders moeten verzinnen voor de rechtbackpositie. Er is er nu maar 1, en die kan niet verdedigen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *