Jahanbakhsh moet rentree uitstellen

By
Updated: oktober 15, 2015
AZ-aanwinst Alireza Jahanbakhsh komt zaterdag hoogstwaarschijnlijk niet in actie tegen SC Cambuur vanwege een bovenbeenblessure. Dat maakte AZ-trainer John van den Brom bekend in aanloop naar het duel. De Iraanse buitenspeler kwakkelt al het hele seizoen met pijntjes.

Door een knieblessure verscheen de 22-jarige Iraniër, die deze zomer overkwam van NEC, nog maar één keer aan de aftrap bij de Alkmaarders en daar lijkt dit weekend geen verandering in te komen. ‘Ali heeft gisteren een deel van de training meegedaan, maar is nog niet fit genoeg. Ik denk niet dat hij bij de wedstrijdselectie zit’, aldus Van den Brom in gesprek met AZ TV.

Door een knieblessure maakte Jahanbakhsh op 12 september tegen De Graafschap (3-1 winst) pas zijn AZ-debuut. Vervolgens kreeg de buitenspeler een terugslag, waardoor hij zijn thuisdebuut moest uitstellen tot de Europa League-confrontatie met Athletic de Bilbao (2-1 zege), toen hij als invaller twaalf minuten actief is.

Oppakken
Met een verder nagenoeg fitte selectie hoopt de AZ-coach een sterke reeks tegen Cambuur een vervolg te geven. ‘We kunnen eindelijk oppakken waar we mee geëindigd zijn tegen FC Twente’, doelt Van den Brom op het met 3-1 gewonnen duel. Na een zwakke competitiestart won AZ in de laatste vier competitiewedstrijden drie keer, waardoor het nu negende staat.

Ook de Friese opponent kende een allesbehalve vliegende start in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong zoekt na acht wedstrijden nog altijd naar de eerste overwinning. ‘Ze zitten de laatste weken wat beter in hun vel. Cambuur heeft in de Eredivisie nu twee wedstrijden niet verloren en dat geeft vertrouwen. Die lijn zullen ze door willen trekken.’ Bron: VI

9 Comments

 1. Jeroen

  15 oktober 2015 at 14:42

  Balen! Kwakkelt nu al een tijdje met zijn blessure. Laten we hopen dat hij spoedig herstelt.

 2. Jay

  15 oktober 2015 at 16:22

  Valt vies tegen. Hebben ze dit niet kunnen voorzien bij de medische keuring? Ik begin nu zelfs te twijfelen of hij dit jaar nog wel in actie komt.

 3. NHN

  15 oktober 2015 at 17:52

  Het begint nu ook duidelijk te worden waarom die eventuele transfer naar Engeland niet van de grond is gekomen. Deze man is daar waarschijnlijk nooit door de medische keuring gekomen.
  Toen werd het een buitenkansje voor AZ. Maar wat moet je hiermee?? Er is nu veel geld betaald voor een geblesseerde speler.
  Voorlopig niet inzetten. Het heeft geen zin.
  Ik denk dat het ‘m niet gaat worden dit seizoen. Wat je nog kunt bereiken is op rustige wijze, proberen naar een herstel te werken.
  Maar voorlopig heeft AZ een kat i/d zak gekocht.

 4. harm

  15 oktober 2015 at 18:55

  Laat hem maar volledig herstellen tot de winterstop…

 5. Timon

  15 oktober 2015 at 19:06

  Niet te geloven!! En de aankoopafdeling komt hier gewoon mee weg? Bezem er door!

 6. Evert

  15 oktober 2015 at 20:12

  Nou zeker een tegenvaller…………………maar hoe zit het met Mounir??? het is al weer een tijdje stil???

  weet iemand iets??

  • Gerrit Vooijs

   16 oktober 2015 at 08:54

   Mounier, Vlaar of De Ridder. Wie wil je erbij hebben ?
   Al die spelers brengen het niveau op de training omhoog. Dat is hun toegevoegde waarde voor AZ op dit moment.
   Hammie en Ron Beton zijn gewend aan een enorm salaris en glimlachen alleen als zij Nasr het salarishuishouding van AZ kijken.het verschil tussen een Twingo en een BMW 5 serie.

   AZ heeft de weg gevonden op eigen kracht. Deze goudzoekers vinden bij AZ alleen een goede omgeving om weer fit te worden. AZ gebruikt hun als voorbeeld voor de eigen selectie. Als zij iets van hun kwaliteiten kunnen overbrengen op deze gretige selectie heeft AZ daar bast bij.

 7. Gerrit Vooijs

  16 oktober 2015 at 08:44

  Jahanbakhsh was net geopereerd aan zijn knie toen hij bij AZ aankwam. Hij moest dus revalideren. Jahanbakhsh is een zelfde soort speler als Berghuis en Martens. Het zijn spelers die fysiek 100% moeten zijn om goed te kunnen presteren. Berghuis was vorig seizoen ook geblesseerd en keerde in november in de selectie terug.
  Die Berghuis speelde tot aan de winterstop matige tot slechte wedstrijden. Na de winterstop was hij echt fit en was hij van grote waarde.
  Jahanbakhsh bewandeld hetzelfde traject. Ik had al mijn grote twijfels bij zijn debuut tegen de Graafschap. Te vroeg in mijn ogen en waarschijnlijk ingegeven door de slechte seizoensstart. AZ zocht naar iets extra’s en Jahanbakhsh moest de verlosser worden..
  Slechte randvoorwaarden om een speler zo in te brengen.

  Maar plots vallen de puzzel in elkaar en Jahanbakhsh is niet meer zo nodig. Tankovic en Dos Santos draaien langzaamaan steeds beter, Henriksen blijft maar scoren en nu heeft ook Jansen zijn eerste goals gemaakt.

  Dit is een nieuwe situatie voor Jahanbakhsh. Hij is niet wedstrijdfit maar voelt de druk om zich snel aan te sluiten. Bij NEC was zijn basisplek onbetwist. In een steeds beter draaiend AZ is dat niet het geval.

  De technische staf zal hem voorlopig alleen moeten gebruiken als hij helemaal fit is en dan langzaam aan via invalbeurten ritme en vertrouwen laten opdoen.

  Jahanbakhsh is geen kat in de zak. Hij heeft voor meerdere seizoenen getekend en hij staat pas aan het begin.
  Henriksen heeft laten zien dat hij wel degelijk de kwaliteiten heeft die hem vanaf het begin werden toegedicht.
  Nu is Henriksen niet meer weg te denken. Geef Jahanbakhsh de tijd, net als Berghuis, en hij gaat zijn waarde voor AZ bewijzen.

 8. oma

  17 oktober 2015 at 11:12

  ook Martens is indertijd zo begonnen bij AZ die had ook een zware blessure achter de rug(als ik het goed heb beenbreuk)hoe waarde vol is die later niet geworden voor AZ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *