Stewart heeft zich geen moment zorgen gemaakt om AZ

By
Updated: oktober 7, 2015

Na een moeizame start lijkt AZ stilaan op stoom te geraken in de Eredivisie. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken in Alkmaar, vertelt op het digitale thuis van de Alkmaarders dat hij zich nooit echt zorgen heeft gemaakt over het elftal van trainer John van den Brom.

“In het voetbal heb ik geleerd: er is één ding erger dan kansen missen, dat is geen kansen creëren”, analyseert hij de stroeve start van AZ. “Op het moment dat het laatste een rol gaat spelen, heb je wel een probleem. Dat was bij ons niet het geval. We hebben nu de opgaande lijn te pakken. Zowel de Eredivisie, KNVB Beker als Europa League is belangrijk voor ons. De competitie en beker zijn zeer belangrijk, want we willen via die wegen wederom Europees voetbal behalen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Geert

  8 oktober 2015 at 08:30

  Aan het begin van de film Moneyball werd ook veel verloren 😉

 2. az woman

  8 oktober 2015 at 08:56

  Langzaam maar zeker begint er een voetbal bolwerk te ontstaan, waarbij niet alleen Earnest, maar ook Robert Eenhoorn en René Neelissen een pluim verdienen. Straks als de jeugdopleiding, de Kalverhoek in de achtertuin van de Bijlmer zijn vruchten nog beter gaat afwerpen, en we niet meer afhankelijk zijn van een uitgaande transfer, kan het eerste elftal kwalitatief nog sterker worden, waarbij nog serieuzer ieder seizoen om Europees voet wordt gestreden, en we in Europa ook steeds verder zullen reiken, net als in het Bekertournooi. Mijn inziens verdient het hele bestuur en directie een compliment.

 3. Timon

  8 oktober 2015 at 18:49

  Geen schijn van kans op Europees voetbal, na Telstar uit volgende ronde uitgeschakeld , in competitie hooguit play-offs ,ook daarin geen kans. Kortom komende jaren geen Europees voetbal (helaas). Jeugd opleiding? Kansloze missie . Echte super talenten dienen zich altijd van zelf wel aan en die gaan snel weg . Waar zijn al die talenten niveau Spiering en co? Allemaal in de vergetelheid ….Kortom heel veel geld over de balk gegooid in Zaandam. Simpele voorstoppers als vd Linden? Kunnen die hooggeleerde heren niets eens zelf opleiden !
  Maar ja ik zal,het wel niet snappen.. Kijk eens wie AZ heeft verlaten de afgelopen jaren: Dembele? Holman ? Die vogel die nu bij Werder Bremen zit? Berghuis? Mahler? De Zeeuw? Kortom kan nog wel een tijdje doorgaan: iedereen overal niet gelukt! AZ drijft dus op zakkenvullers en makelaars en volledig incompetente scouts van clubs.

  • KeesK

   9 oktober 2015 at 11:20

   Noem het maar mislukt, als voorbeeld een middelmatig voorstoppertje als Moisander pakt zo’n twee miljoen knaken per jaar in Italië. Toch dik vooruit gegaan op zijn AZ salaris. Het zijn geen wereldsterren maar dikke broodvoetballers allemaal. En het gaat voornamelijk om pegels, idealistische voetballers zijn er niet meer.

 4. Brandon

  8 oktober 2015 at 19:05

  Dat klopt Timon je snap er weinig van. Als jij Job van der Linden een voorstopper noemt moet ik zelfs concluderen je snap er echt helemaal niets van.

  • Hatse Flatz

   10 oktober 2015 at 00:05

   Wat snapt Timon wel??????

 5. K.O.G

  10 oktober 2015 at 13:37

  Ach, huilebalk laat dit soort uitspraken. En concentreer je op AZ. Dit is achteraf gezwets!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *