Ban gebroken voor Vincent Janssen

By
Updated: oktober 5, 2015

De ban is eindelijk gebroken voor Vincent Janssen. De jonge spits van AZ moest lang wachten op zijn eerste Eredivisie-goal in dienst van de Alkmaarders, maar zondag was het dan eindelijk zover.

Janssen, die deze zomer werd overgenomen van Almere City, scoorde twee keer in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente. “Eindelijk, ze zijn er. Als spits ben je er wel mee bezig natuurlijk, goals maken hoort erbij”, verklaarde de aanvaller na de overwinning voor de camera van de NOS. 

“Ik denk nooit dat het niet meer gaat lukken. Ik denk altijd: de volgende schiet ik erin”, aldus de aanvaller van Jong Oranje. AZ-trainer John van den Brom heeft de afgelopen weken, waarin het telkens net niet was voor zijn spits, niet getwijfeld. “Janssen is de targetman in ons tweespitsensysteem. Maar hij hikte tegen dat eerste doelpunt aan. Als die eerste valt, dan valt er een last van hem af en gaat hij nog makkelijker voetballen. Hij heeft een topmiddag.”

Van den Brom vierde zondag zijn 49ste verjaardag. De eerste goals van Janssen vond hij een prettig presentje. “Een mooi cadeau, ja. Vincent was al ontzettend belangrijk voor ons spel met zijn energie, zijn kracht en zijn verdedigende werk. Nu heeft hij ook gescoord. Niet meer over zeuren, dus.” Bron: Voetbalprimeur

2 Comments

 1. NHN

  5 oktober 2015 at 11:47

  Werd hoog tijd dat hij een x het net ging vinden. Al heeft het aan z’n instelling nooit gelegen. Houdt de vijandelijke verdediging altijd bezig.
  Maar een spits heeft goals nodig. Gelukkig is dat nu gebeurd. Jammer dat er zo’n interlandperiode aankomt. Voor Janssen was het nu beter geweest meteen door te gaan,en weer te scoren.
  Maar we gaan het zien. Goede zaak dat hij 2x scoorde. De opluchting was ook duidelijk op z’n tronie te lezen.

 2. de echte supporter

  6 oktober 2015 at 07:21

  Ja klopt je zag zijn opluchting. Ben blij voor hem. Hij zal nu nog beter en makkelijker gaan voetballen. Voor mij als supporter is het ook mooi, nog meer genieten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *