Spits Janssen bezorgt AZ de winst: 3-1

By
Updated: oktober 4, 2015
Eredivisie2

AZ heeft in eigen huis een verdiende 2-1 overwinning op FC Twente behaald. Na een reeks gemiste kansen sloeg Janssen in het laatste half uur twee keer toe.

FC Twente wilde na een behoedzaam begin het initiatief nemen, maar al snel ging er van AZ meer dreiging uit. De kansjes bleken niet besteed aan Dos Santos en met name spits Janssen. Een schot van Tankovic werd door Drommel over getikt.

AZ ging na rust nog even door met het missen van kansen. Janssen maakte daar met z’n eerste competitiegoal een eind aan. De spits was los en kopte ook fraai de 2-0 in. Invaller Hupperts en Ziyech zorgden beide met een beauty voor een dubbele toegift in Alkmaar. Bron: NOS

10 Comments

 1. az woman

  4 oktober 2015 at 19:59

  Lekker voor Vincent Janssen, ik heb ook genoten van de BEN-SIDE, het was een confronterende tekst voor de tukkers, maar wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten. Verder weer een dikke voldoende voor met name Haps, al vind ik dat de rest ook een voldoende scoort. Ik heb ook weer genoten van Guus, en gun hem die goal van harte, hopen dat het voor Vincent en Guus een bevrijdende uitwerking heeft. TOP AZ!

 2. Jeroen

  4 oktober 2015 at 20:42

  Mooi duel. Twente is wel erg teruggevallen. AZ won bijna elk duel, en alleen de individuele klasse van Ziyech kon nog wat terugdoen. Wil nog wel even een aantal spelers belichten

  Mattias: doet het nu echt een stuk beter.
  Haps: Wat een aanwinst op links. Doet zijn taken erg goed. Is zowel verdedigend als aanvallend erg aanwezig
  Luckassen: doet het volgens mij nog beter dan Ortiz op die positie
  Dos Santos: Misschien even een weekje of twee rust? Het wel een beetje een terugval
  Vincent: EINDELIJK!! Het heeft even geduurd, maar nu eindelijk twee doelpunten gemaakt

 3. Ruud

  4 oktober 2015 at 20:52

  Timon, het linker rijtje!!!!!

 4. Gerrit Vooijs

  4 oktober 2015 at 20:52

  Mooie reactie van AZ op de wedstrijd van donderdag. Keihard werkend, er bovenop zittend gaf het Twente geen moment de illusie dat het tegen AZ potten kon breken.
  Het enige punt van kritiek was de matige afwerking van de goede kansen die het ook vandaag weer kreeg.

  Verdedigend stond AZ heel goed met stofzuiger Luckassen voor zijn defensie die 80 minuten lang Zyech uit de wedstrijd speelde totdat hij kramp kreeg en Zyech 1 kans bood. Daarna nam Ortiz het goed over.

  De sterkte van een club wordt bepaald door je bank. Vandaag bracht VDB Hupperts, Ortiz en Haye in en het elftal bleef draaien.
  Dit alles heeft met vertrouwen te maken en de gehanteerde speelstijl.
  AZ denkt naar voren, de bal wordt alleen bij noodzaak teruggespeeld. Spelers draaien nu open bij de balaanname en dat geeft AZ telkens die fractie meer tijd waardoor AZ aan goede aanvallen kon bouwen.
  Nu hebben Jansen en Hupperts ook hun doelpunten gemaakt waardoor deze spelers de ban voor hun zelf hebben gebroken.

  De puzzelstukjes zitten in elkaar en er staat nu een team. Dat heeft de jarige VDB prima voor elkaar.
  De jongens hebben VDB een mooi cadeau gegeven en de supporters nieuw hoop en vertrouwen.

 5. Brandon

  4 oktober 2015 at 22:05

  Twente van de mat gespeeld. Wat nog belangrijker is, Janssen twee doelpunten gemaakt en Hupperts de 3e. Dit geeft vertrouwen, nu op naar de top van de eredivisie.

 6. oma

  5 oktober 2015 at 06:37

  heerlijke wedstrijd,Janssen gaat steeds beter spelen.
  hij kan een man goed uit spelen heeft loop vermogen en maakt nu zijn doelpunten.
  prima speler!
  maar die Haps onvoorstelbaar wat een inzet,loop vermogen goede techniek,passeren of het niets is,maar hij verwaarloost ook zijn verdedigen de taak niet.
  ik denk dat AZ niet zo lang van deze jongen kan genieten,dat er nu andere clubs voor hem komen.
  ik pakte er nu maar even twee uit,maar ik wil die andere spelers niets te kort doen allemaal prima gespeeld.
  dit is het AZ wat we willen zien.

 7. de echte supporter

  5 oktober 2015 at 07:49

  Heel mooi voor Janssen dat hij nu zijn doelpunten heet gemaakt. Hij heeft wederom heel hard gewerkt op he veld en nu is het beloond. Ga zo door

 8. gerard

  5 oktober 2015 at 08:08

  Toch ook in deze wedstrijd zie je dat AZ moeite heeft om de bal n de goal te rossen. Mooi dat Janssen nu het netje heeft gevonden echter het maken van goals blijft een probleem. Janssen, Tankovic, Dos Santos het zijn geen garanties voor goals. IK hoop nog steeds op Mounir al speelt AZ de sterren van de hemel om het elftal zo compleet en sterk mogelijk te maken.

 9. Vak J

  5 oktober 2015 at 10:31

  Ik vond de reactie van Timon leuk om te lezen

 10. Timon

  6 oktober 2015 at 12:41

  Welke reactie vakJ? Wat is dat Twente slecht zeg! Als je hier niet van wint! Dus eerst maar eens even afwachten metAZ.Ben nog lang niet overtuigd.
  Jansen gewoonmatig spits,aandoenlijk hem hard te zien lopen,dos Santos twijfel geval . Wat moest die Ortiz erin?Waarom die Jannogwat geen speel minuten? Weer geblesseerd? Die van der Linden: gewoon heel sober blijven spelen en alleen je verdedigende taak maar eens goed uitvoeren.misschien dat je het dan net redt,niveau Reijnen ,zo iets.Overeem zwoegertje, mist niveau laatste actie strafschopgebied.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>