Voorbeschouwing AZ – FC Twente

By
Updated: oktober 2, 2015

AZ-trainer John van den Brom zat een dag na de 2-1 zege op Athletic Bilbao in de Europa League ontspannen achter de microfoon voor zijn voorbeschouwing op het competitieduel met FC Twente. “Ja het was wel lekker wakker worden”, zei de coach.

“We hebben deze ochtend de wedstrijd tegen Athletic nabesproken en richten ons nu op Twente. Dat doen we met een fitte selectie. Een heerlijke situatie. Zaterdag volgt nog een rustige training. Dan gaan we de selectie voor het duel van zondag maken”, aldus Van den Brom.

De coach kreeg de verhalen mee dat AZ van Athletic zou hebben gewonnen omdat de Spanjaarden met een B-elftal kwamen. “Dat slaat nergens op. Dit waren allemaal fantastische spelers. Dit Athletic was minimaal op het niveau van de Nederlandse top.”

De keuze voor Ridgeciano Haps op de linksbackpositie legde Van den Brom uit. “Omdat ik Haps op dit moment fitter, schuine streep, beter vind dan Brezancic. Haps heeft het donderdag fantastisch gedaan. Een goede reactie van een speler die reserve was.”

Het duel met het laag staande FC Twente onderschat Van den Brom niet. “Ze hebben, net als wij, een jong en nieuw team. Twente gaat de laatste weken steeds beter voetballen, maar ze staan nog veel te laag voor de capaciteiten die ze hebben.” Bron: Voetbalprimeur

22 Comments

 1. Ruud

  2 oktober 2015 at 20:14

  Doorgaan op de ingeslagen weg en het spel verfijnen. Al zou ik graag nog meer harde strakke passes willen zien in plaats van slappe boogballetjes die moeilijk kunnen worden aangenomen. Gevolg is dan balverlies. Hoop dat het lukt.

 2. i.Pjotr3

  2 oktober 2015 at 21:13

  HOOGSTE TIJD, om negatieve reeks na een Europese wedstrijd te doorbreken.
  Hopelijk kunnen onze duurbetaalde mannetjes een zelfde soort wedstrijd eruit persen als gisteren avond.
  Is toch niet te veel gevraagd voor 90 minuutjes ballen.

  • Ruud

   2 oktober 2015 at 22:20

   Ze zijn al een stuk minder betaald nu, maar het komt m.i. neer op afspraken uitvoeren en wat ik al zei hierboven wat strakker passen. Leuk als ze de weg naar boven kunnen vinden. Toch te gek voor woorden dat een ploeg als Heracles nu 10 punten voor AZ staat.

 3. woonwagenpower

  3 oktober 2015 at 06:55

  Het mooie AZ’67, al drie overwinningen op rij,
  in het stadion echt bier, in plaats van alcoholvrij.
  De puzzelstukjes lijken nu goed in elkaar te vallen,
  kijk maar naar de doelpunten aantallen.
  In de laatste drie wedstrijden, 11 voor en drie tegen,
  door hard werken is zo’n doelsaldo verkregen.
  Zondag krijgen we bezoek van een club wat eens een (top) ploeg was,
  ze zingen nu een toontje lager, en alles wat ze doen ligt bij de bond onder een vergrootglas.
  We zullen de punten niet kado krijgen,
  AZ zal weer alles moeten geven om het uitvak stil te krijgen.
  Er loopt bij hun een marokkaantje,
  het is hun goudhaantje.
  Speel je die uit de wedstrijd, is Twente als stenen zonder cement,
  en heeft hun systeem weinig rendement.
  Zyech is de spil waarop hun draaien,
  is hij niet aan speelbaar, dan zal in Alkmaar weer de Victorie kraaien.
  AZ geef die nep-duitsers sportief een pak slaag,
  dan heb ik weer een goede reden voor zo’n goudgele jongen met een blonde schuimkraag.

 4. gerard

  3 oktober 2015 at 08:21

  Het gaat nu goed en hoop dat ze deze lijn kunnen houden zodat we heleaal in een flow komen.
  Toch hoop ik nog op Mounir, altijd prettig als je als trainer over zo’n goede aanvaller kan beschikken en je ruim de keuze hebt aan aanvallers zeker als het weer eens niet loopt.
  Ik hoop dan ook niet dat AZ nu gaat inslapen door drie wedstrijden te hebben gewonnen en zich nog aan deze aanvaller verbindt.

  • Gerrit Vooijs

   3 oktober 2015 at 08:42

   Gerard, maandag sprak VDB met Hammie en woensdag deed Stewart het met deze werkeloze speler nog eens dunnetjes over. Duidelijk, AZ wil heel traag verder met Hammie.
   Alleen, sindsdien hebben we niets meer gehoord …….. Ligt dat aan AZ, nee !

   Deze topverdiener ziet AZ gewoon niet zitten, hij zou AZ een hand kunnen toesteken en had al kunnen spelen bij wijze van spreken. . Zand erover en niet meer over hebben.
   Oh ja, AZ stuur hem naar Excelsior terug.

   • AZ'67

    3 oktober 2015 at 10:58

    Groot gelijk, AZ moet helemaal niets in deze man investeren hij past qua mentaliteit en instelling niet in het huidige team. Bedankt voor het verleden en succes met de rest van je carrière!

 5. Gerrit Vooijs

  3 oktober 2015 at 08:32

  AZ – Twente is een wedstrijd tussen 2 clubs die allebei te laag staan. Het is een strijd tussen 2 gelijkwaardige ploegen. En daar zit de crux.
  Tegen Athletic Club de Bilbao was het David tegen Goliath. David gesteund door de supporters ging tot op de bodem van de krachten om de grote reus te bestrijden omdat het met voetballen niet zou kunnen winnen.

  Tja, en dan nu Twente. Na die prachtige wedstrijd is het verwachtingspatroon heel anders, bij de spelers en bij de supporters. AZ moet winnen en mag zeer zeker niet verliezen. Dat is dus een druk waardoor de spelers niet zo onbevangen als donderdag kunnen spelen.
  Daarnaast heeft AZ een ander probleem : Zyech. Deze speler speelt zijn allerbeste wedstrijden als AZ de tegenstander is en hij is op dit moment al in grootse vorm.

  Zondag wordt een heel andere wedstrijd. Twente wacht af, laat AZ komen. VDB gaat, mits iedereen fit, de opstelling natuurlijk niet veranderen. Ik verwacht een kleine overwinning als AZ zich door Twente niet uit de tent laat lokken.

 6. Kaazie87

  3 oktober 2015 at 08:52

  De statistieken van ziyech zijn ongeevenaard. Bij de laatste 26 foelpunten van twente was ziyech betrokken met een doelpunt of assist. Bij de laatste 4 weddtrijden tegen az 5 doelpunten 2 assist, dit wordt een lastige weddtrijd voor rienstra. Toch denk ik dat az dit wel gaat winnen ik zeg 2-1. Aub john van den brom geef dos santos rust die gozer zit in een dip en dus wordt het tijd voor jahankbaksh. Voorhoede met tankovic jansssn jahankbaksh

  • Brandon

   3 oktober 2015 at 12:14

   Als je het over een dip hebt dan moet je Janssen wisselen dat is onze spits een schot op doel is al te moeilijk voor deze slakkenspits.

 7. gerard

  3 oktober 2015 at 11:31

  Dat klopt, dos Santos is echt een van de minste.
  Hoop ook dat Jahankbaksh de aanval gaat versterken want Santos doet niet veel goeds.

  • Brandon

   4 oktober 2015 at 22:08

   Ik neem mijn woorden terug, top gespeeld en voor Vincent en de gehele ploeg proficiat. Heerlijk dat ook Guus zijn doelpuntje meenam.

 8. Evert

  3 oktober 2015 at 12:16

  Ik zou Luckassen centraal voor de verdediging Ziyech laten elimineren, zo zou je de angel uit de ploeg Twente kunnen halen. Krijg je de volgende opstelling;
  Johansson-Gouweleeuw-VD.Linden-Haps
  Luckassen
  Overeem-Henriksen
  Jahanbaksh-Janssen-Tankovic

  Het is een idee??

  • Gerrit Vooijs

   3 oktober 2015 at 14:11

   Je hebt de spil van AZ op de bank gezet. Rienstra is voor dit AZ van grote waarde door zijn overzicht en rust aan de bal. Hij laat zich zakken om de bal op te halen en het spel te verdelen.
   Ik zou idd Zyech elimineren door Luckassen op hem te zetten tot in de toiletruimte verder niets. Offer daar Janssen voor op. Start met Tankovic – Dos Santos. Een ruit op het middenveld Henriksen in de punt naar voren en Luckassen in de punt naar achteren. Overeem en Rienstra daar tussen in.
   De rest zo lekker laten staan.

   • Gerrit Vooijs

    3 oktober 2015 at 14:17

    Jahanbakhsh moet rustig gebracht worden, niet hem voor de leeuwen gooien. Langzaam aan minuten laten maken, ritme en vertrouwen opdoen.

   • Evert

    3 oktober 2015 at 18:23

    idd Gerrit dat zou ook een idee kunnen zijn, ik hou er zelf van om druk op de verdediging te houden van Twente om zo onze defensie te ontlasten. Maar goed er zijn meerdere wegen en een daarvan is jouw opstelling, het enige waar we het denk ik wel over eens kunnen zijn is dat met de zelfde instelling gevoetbald moet worden als afgelopen donderdag.

   • Keet

    3 oktober 2015 at 22:09

    Waarom zouden wij ons aanpassen aan Twente? We spelen thuis! Laat Zyech maar achter Rienstra aanlopen. Als je naar voren wil spelen, moet je niet nog een verdediger erbij zetten. En ik wil dat ze vooruit spelen in plaats van dat rondschuiven achterin.

    • Evert

     4 oktober 2015 at 10:00

     Keet de reden is doodeenvoudig, wij hebben niet genoeg kwaliteit om het spel te domineren. Door de angel (Zyech) te elimineren nemen de kansen toe voor AZ. De strijd zal vandaag beslissend zijn op het middenveld, wie dat beheerst gaat winnen.

 9. az woman

  3 oktober 2015 at 19:37

  Ah, Haps kreeg een tikkie op de training vandaag, hopen dat hij morgen wel 100% wedstrijd fit is, maar het is een bikkel, dus ik heb goede hoop, en anders Brezancic.

 10. Timon

  4 oktober 2015 at 11:38

  Bijna een kwart van de competitie erop en na de nederlaag van hedenmiddag sta je op gelijke hoogte met Excelsior en straat lengte achterstand op topclubs als Heracles en PEC, wat nou top AZ? Jansen niks ,dosSantos wat brengt die nou ,van Overeen zwoegertej meer niet.

  • Ryan

   4 oktober 2015 at 19:05

   U zei?
   Gewoon 3-1 gewonnen hoor..
   Janssen is een geweldige spits hij is altijd aanspeelbaar en laat het middenveld (met name henriksen en van overeem) aamsluiten en zo niet beter voetballen.

   Je ziet dat de puzzelstukjes steeds meer in elkaar beginnen te vallen.

   En van de Brom heeft een geniale tactiek bedacht geef de bal aan Twente, luckassen irriteer jij maar Ziyech wij gaan lekker counteren

 11. Timon

  4 oktober 2015 at 21:18

  Nog nooit zo’n slecht Twente gezien! Tjonge jonge,wat een niveau.O ja die Santos moet eens naar die speler van Vitesse kijken hoe je een bal,inschiet!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *