AZ verslaat met veel passie en strijd Athletic Bilbao: 2-1

By
Updated: oktober 1, 2015

Later meer…

23 Comments

 1. harm

  1 oktober 2015 at 21:00

  Heerlijke inzet en knap resultaat! ouderwets genieten, maar Coutinho bewijst zich wel zeg! Goed dat Tanko weer belangrijk was met zijn assist en Haps met zijn passie 🙂

 2. Brandon

  1 oktober 2015 at 21:05

  Een fantastische overwinning voor een tot het gaatje gaand AZ. Dit was echt de wil om te winnen in optima forma. Haps was fantastisch ondanks een paar slippertjes en Coutinho redde ons voor rust van een achterstand. Henriksen zo verschrikkelijk goed in dit team hij is echt de grote leider en inspirator geworden. Achterin doet v.d. Linden precies wat hij wel en niet moet en kan doen. Ja kan wel doorgaan maar het was heerlijk om dit te zien en al dat gelul van B team deze spelers verdienen allemaal 5x zoveel en meer als onze spelers. Nog ff wat een werklust hadden Rienstra en vooral v Overeem. Top AZ bedankt voor de prachtige avond.

 3. Vincent

  1 oktober 2015 at 21:21

  Van overeem en Haps wat een beesten ! Blijven maar doorgaan

 4. Vincent

  1 oktober 2015 at 21:23

  AZ is in de Flo, Laat de klim naar boven beginnen!

 5. Hatse Flatz

  1 oktober 2015 at 21:26

  Ja Jeroen en AZ-Woman, ‘k heb de wedstrijd gelukkig hier in Zuid-Frankrijk live via internet kunnen bekijken en wat mij opviel was dat Johansson het vanavond helemaal niet slecht deed en een zeer goede inzet toonde.

  • Jeroen

   1 oktober 2015 at 21:49

   Hij speelde vanavond inderdaad wel erg goed.
   Veel plezier nog in Zuid-Frankrijk

  • az woman

   2 oktober 2015 at 08:58

   Daar heb je gelijk in, maar er zijn te veel wedstrijden geweest, waarin Mattias zijn verdedigende taken liet versloffen, misschien is v/d Brom, of medespelers daar kwaad om geworden, en beseft Mattias nou wat zijn taak inhoud, ik hoop dat hij het licht heeft gezien, en dat hij nog van veel waarde voor AZ en zichzelf zal worden.

   • Vincent

    2 oktober 2015 at 12:49

    Hij speelde nog steeds bagger

 6. Ruud

  1 oktober 2015 at 22:00

  Wat een collectief goede prestatie! Trots op dit AZ! Genoten vanuit vak T. Een geweldige Haps en Johansson is echt vooruit gegaan de laatste 2 wedstrijden. Overeem kwam lichamelijk tekort maar compenseerde dat met veel passie en inzet. Henriksen kreeg een trap van achteren en nam even later wraak met een goal. Jop is overal achterin en dat maakt het voor Gouweleeuw een stuk makkelijker. Die deed ook wat nodig was. Rienstra had het zwaar en Jansen maakte bijna een goal in de eerste helft. Zou leuk geweest zijn voor hem tegen zo’n tegenstander. Dos Santos had prachtige acties maar had het wel zwaar. Tankovic had de voorzet en speelde goed, maar Coutinho was toch wel de MOTM voor mij. Geweldige reddingen en daarmee hield hij team scherp.

  • Jeroen

   1 oktober 2015 at 22:10

   Van Overeem speelde echt een fantastische wedstrijd. Vind hem sowieso een erg goede aanwinst voor dit elftal. Hopelijk kunnen we nog lang genieten van zijn prestaties.

   • Ruud

    1 oktober 2015 at 22:41

    De Jordi Alba van Nederland maar dan op rechts. Misschien nog wel iets meer spierkracht opbouwen om sterker te worden en tegen grove tegenstanders op de been te blijven.

 7. NHN

  1 oktober 2015 at 22:03

  Wat interesseert mij het nu dat Bilbao met een b-elftal speelde. Inderdaad als 2e keus daar verdien je daar nog meer als inde top van de eredivisie.
  Athletic kwam hier echt niet om te verliezen,maar dacht de klus op halve kracht te kunnen klaren. Fout gedacht dus,deksel op hun Baskische neus.
  Na die 2-0 schrok die trainer zich het apelazerus,maar toen was het al te laat.
  Eerste helft was niet veel an. Toen durfde AZ ook niet echt. Maar dat geeft niet als je maar geconcentreerd blijft. Als AZ toen meteen met krachten had gesmeten,dan hadden ze de overwinning waarschijnlijk neit over de streep kunnen trekken.
  Dus ik moet v/d Brom een pluim geven. Doordachte wissels en het hele spel zat een idee achter. Niet meteen in het mes lopen. Afwachtend beginnen is niet erg,als het maar niet meteen opgevat wordt als slap beginnen. Helemaal in de EL moet je continu geconcentreerd blijven.
  Coutinho was dat zeker in de 1e helft, en zo haalde AZ de rust ook met 0-0.
  In de tweede helft op het juiste moment toegeslagen.
  Je speelt tegen een gerenommeerde tegenstander uit de primera division,dus dit is ontzettend knap gedaan.
  Baal nog steeds van die volledig onnodige verliespot uit tegen Partizan,maar dit maakt het dan wel weer enigzins goed.

 8. Evert

  1 oktober 2015 at 22:27

  Dit was genieten, de uitslag is mooi maar wat een passie en inzet. Dit is waarvoor ik naar het stadion kom, ik kan ze allemaal opnoemen maar dat heeft geen zin. Toch wil ik er een uithalen en dat is Joris, wat toond dat ventje een inzet werkelijk ongelooflijk!
  AZ bedankt voor deze fatastiche avond!!!

 9. Silver

  1 oktober 2015 at 23:38

  Heerlijke wedstrijd, zo willen we AZ zien spelen met veel passie en strijd, mooie teamprestatie !

  Ook Jahanbaksh liet tijdens zijn invalbeurt zien dat hij een prima speler is.

 10. oma

  2 oktober 2015 at 06:46

  voor inzet en vechtlust een dikke 10,passing af en toen nog heel matig,je kan zien dat AZ nog groeiende is.
  jammer dat Dos Santos totaal uit vorm is.
  ik vind het een verbetering Haps op links,aanvallend en een stuk meer loop vermogen.
  al met al toch zitten te genieten vooral in de tweede helft waar AZ bewezen heeft met vecht lust en werklust over eind te kunnen blijven.
  ook al was de tegenstander met een B ploeg gekomen,ze kregen mooi de kous op hun kop.
  het gezegde gaat weer op hoog moet komt ten val!

 11. az woman

  2 oktober 2015 at 06:50

  Alles is wel zo’n beetje benoemd, TROTS op het collectief en de voetbalwijsheid van John v/d Brom.

 12. Timon

  2 oktober 2015 at 07:42

  Dood normaal 100 procent passie en inzet van een verder normaal elftal. Molde,Noorse amateurs spelen ook gewoon zo. Die Jansen is echt triest , Johanson vreselijk,elke ingooi is balverlies .zelfs dat kan hij niet. Bilbao roste de ballen gewoon de tribune in,Johanson gooit de bal toch wel weer naar hen na minuten draaien,diepe zucht…Dos Santos twijfelgeval .

  • az woman

   2 oktober 2015 at 09:01

   Timon, wat vond je van het wisselbeleid van John v/d Brom?

  • Ruud

   2 oktober 2015 at 13:59

   Timon, jij en AZ zullen het nooit vinden samen. Als je deze winst niet een beetje kunt waarderen, dan ben ik het wel een beetje kwijt met je. Er is altijd iets te vinden. Barcelona had het ook niet lekker met een tegenstander deze week. Zo is er altijd wat. Zomers ijs en in de winter patat…

 13. Vak J

  2 oktober 2015 at 09:27

  A, B, C Keuze maakt mij geen bal uit. Ik vond AZ lekker fel op de bal en toch 3 puntjes tegen deze arrogante baskjes. Doe dan niet mee aan zo’n toernooi als de eigen competitie belangrijker is.

 14. i.Pjotr3

  2 oktober 2015 at 10:17

  Heerlijk avondje beleefd, uitstekende sfeer, veel strijd en passie, triest dat er maar 12000 mensen de moeite nemen om hun club te steunen.

  Maar nu,………. Kunnen ze dat over drie dagen nog een keer, laat het aub geen kater worden zoals tegen rjc.

  • Vincent

   2 oktober 2015 at 12:54

   Ja ik kon jammer genoeg niet wou er graag bij zijn

 15. kaazie1987

  2 oktober 2015 at 19:03

  de man off the match was vandaag zeker die groep supporters die achter het doel staan te zingen. ik loop al jaren te zeiken dat az wat supporters gezang wel een amateurclub lijkt maar sinds dit seizoen is de sfeer in het stadion echt merkbaar beter, ook hoor je de spelers daar over, dat is een prima teken. sinds de sfeer beter wordt spelen de spelers ook merkbaar beter of er is meer strijd laat ik het zo zeggen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *