LIVE: AZ – Athletic Bilbao

By
Updated: oktober 1, 2015

Praat hier over de wedstrijd AZ – Athletic Bilbao. De aftrap is om 19.00 uur.

Het duel met Athletic Bilbao is de 120e Europese wedstrijd in de geschiedenis van AZ. In die wedstrijden troffen de Alkmaarders exact 200 keer doel. Daarnaast betekent het treffen met de ploeg uit Noord-Spanje in het AFAS Stadion de 60e Europese thuiswedstrijd voor de Alkmaarders.

AZ
John van den Brom kan niet beschikken over Fernando Lewis. De vleugelverdediger staat voor langere tijd aan de kant met een blessure aan de linkerhamstrings. Guus Hupperts is door zijn rode kaart (2x geel) tegen FK Partizan geschorst.

Athletic Bilbao
Xabier Etxeita, Ibai, Sabin Merino en Mikel Balenziaga, tegen FC Augsburg nog wel bij de wedstrijdselectie, zijn niet meegereisd naar Alkmaar. Ook Markel Susaeta, de eerste wedstrijd in Groep L nog trefzeker, blijft in Baskenland achter. Eneko Boveda, Ander Iturraspe, Iñaki Williams, Borja Viguera en Ager Aketxe zijn daarentegen wel in het vliegtuig naar Nederland gestapt. Zij zaten tijdens de ontmoeting met de Duitsers niet bij de wedstrijdselectie.

7 Comments

 1. Jay

  1 oktober 2015 at 16:32

  Ondanks dat ik het ergste vrees, probeer ik positief te blijven. Ik hou het dus op 1-1.

 2. az woman

  1 oktober 2015 at 16:42

  Alkmaar heeft ze al eens een pak op hun broek gegeven, maar dat is al weer een paar honderd jaar terug, we gaan voor een herhaling, AZ voor alles, AZ voor altijd!

 3. Brandon

  1 oktober 2015 at 18:25

  Bilbao komt met een B-ploeg dus AZ moet dit gewoon gaan winnen. De Barcelona killer Aduriz en Raul Garcia hun twee echte sterspelers doen allebei niet mee. Ook de keeper, res. Spaanse elftal,Iraizoz speelt ook niet. In totaal spelen 8 vaste basiskrachten niet mee.

 4. Jeroen

  1 oktober 2015 at 19:42

  AZ speelt erg leuk! Paar mooie kansen. Jammer dat we nog niet hebben gescoord. Toch wel aardige mogelijkheden gehad.

 5. Jeroen

  1 oktober 2015 at 20:10

  HENRIKSEN!!!! 1-0 wat een heerlijke speler is dat geworden

 6. Jeroen

  1 oktober 2015 at 20:20

  HAPS!!!! 2-0 Hij bekroont een prachtige wedstrijd met een goal

 7. Jeroen

  1 oktober 2015 at 20:35

  Inmiddels 2-1… Erg spannend. FORZA AZ

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *