Tankovic leidt AZ naar zege op Heracles: 3-1

By
Updated: september 27, 2015

AZ heeft gisterenavond vrij eenvoudig gewonnen van Heracles Almelo. In het Victoria stadion werd het uiteindelijk 3-1 voor de thuisclub. Met attractief voetbal wist AZ het publiek te vermaken, en met 18 kansen had de score eigenlijk nog een stuk hoger kunnen uitvallen.

5 Comments

 1. Jeroen

  27 september 2015 at 10:11

  Gisterenavond een heerlijk duel gezien. Natuurlijk ging niet alles goed, maar ze hebben gestreden. Koppies gingen niet hangen bij de 2-1, en ze bleven zoeken naar de verlossende derde. Sinds tijden weer eens genoten in het stadion.

 2. gerard

  27 september 2015 at 12:11

  Even dit Tankovic me aan Berghuis denken. Geslepen acties, steekpassjes en zelf ook nog erin prikken. Fox Analist de Wolf was ook zeer onder de indruk.

 3. Gerrit Vooijs

  27 september 2015 at 13:38

  Ik sluit mij hierbij aan. AZ was gisteravond een strijdbare ploeg. Goed ? Bij vlagen, maar dat kan ook niet anders met de bagage van de afgelopen weken op de rug.
  Na een goede openingsfestiviteiten en 2-0 zakte AZ weer diep in en riep de zorgen over zich af. Mattias bleek opnieuw niet te weten hoe hij moet verdedigen en Heracles kreeg een paar uitstekende kansen die er door toeval niet ingingen.
  2e helft was heter. Heracles kwam, maar nu kwam AZ er wel met meer man uit zodat het de ene na de andere kans voor zichzelf creëerde.

  MOTM werd Rienstra en dat was goed gezien. Eindelijk was daar de Rienstra in zijn prc Zwolle vorm. Corrigerend en dwingend. Met de bal aan de voet wachtte hij meermaals dat de stilstaande speler een loopactie maakte en dan pas gaf hij de zuivere steekpass. Mooi om te zien en heel lang niet meer aanwezig geweest in het spel van AZ.

  Door Rienstra kreeg het aanvalsplan van AZ snelheid en dynamiek. Dos Santos en Tankovic hebben vele meters gesprint maar het werd beloond.

  Tankovic groeide naar zijn topvorm en deed in deze vorm Berghuis vergeten. Heerlijk om te zien hoe AZ in de 2e helft de defensie van Heracles volledig uit elkaar speelde.
  Enige dissonant was het verprutsen van alle kansen waardoor bijna een oude voetbalwet in werking trad. Juist Tankovic maakte aan alle onzekerheid een eind.

  In deze vorm en beleving staan Rienstra, Henriksen, Dos Santos en Tankovic in de basis. Hopelijk kunnen zij deze lijn doortrekken en komt Jahanbakhsh daar nog bij. 🙂

 4. NHN

  27 september 2015 at 14:01

  Tegen Bilbao zul je niet zoveel kansen krijgen als gisteravond,dat zal toch echt beter moeten. Het benutten van kansen.
  Maar eindelijk weer een herkenbaar AZ gezien. Heracles werd bij vlagen weggespeeld. Er zat een idee achter de manier van spelen.
  Dat je ze nog terug laat komen in de wedstrijd mag natuurlijk niet. Maar des te mooier dat de 3-1 op een beslissend moment werd gemaakt. Zo trek je een wedstrijd over de streep.
  Er is nog heel veel werk aan de winkel. Laten we maar hopen dat dit geen toevalsopleving was (ook de opleving van Tankovic bevoorbeeld).
  Athletic de Bilbao is weer een heel andere wedstrijd. Zien we dan wel weer.
  Maar gisteravond gewoon een mooie avond gehad,dat zal iedereen gehad hebben, sfeertje zat er ook goed in, eindelijk.

 5. Timon

  27 september 2015 at 21:37

  Wat wil die Gouweleeuw nu eigenlijk? Wat een vreselijke uitstraling! Keeper matig ,vd Linden ook twijfel geval.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *