AZ en Johansson praten over nieuw contract

By
Updated: september 24, 2015

Mattias Johansson gaat zijn contract bij AZ naar alle waarschijnlijkheid verlengen. De 23-jarige rechtsback speelt sinds januari 2012 in Alkmaar en ligt nu nog tot volgend jaar zomer vast in het AFAS Stadion.

“Wij willen inderdaad graag verder met Matti. De gesprekken verlopen positief. We zijn elkaar inmiddels genaderd. We zitten aardig op één lijn. Ik denk dat het wel goed gaat komen”, zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegen FOX Sports.

Johansson, drievoudig Zweeds international, kwam eerder uit voor Kalmar FF en speelde al 111 officiële wedstrijden voor AZ. Daarin kwam hij tot vijf doelpunten en zeven assists. Bron: Voetbalzone.nl

15 Comments

 1. Jeroen

  24 september 2015 at 20:22

  OK dit begrijp ik alleen niet echt! Of verwachten ze dat Mattias nog beter kan worden? Op dit moment ben ik namelijk verre van tevreden over zijn prestaties. Zou graag de motivatie van Stewart willen horen.

  • Prins

   24 september 2015 at 21:05

   AZ kijkt ook naar het karakter van spelers. Mattias zal ook wel niet zo duur zijn. En ja, misschien zit er dan toch nog rek in de Zweed.

 2. i.pjotr

  24 september 2015 at 21:32

  Zou mattias Stewart chanteren……
  ZO SLECHT VOETBALLEN EN TOCH IN DE BASIS…….
  We gaan het toch niet meemaken dat we de minste AZer nog drie jaar moeten aanschouwen……..HELP!!!!!!

 3. Ray

  25 september 2015 at 02:11

  Te gek voor woorden dit. Hij speelt al tijden waardeloos, zeker verdedigend. Opbouwend is hij ook niet bepaald opvallend. De cijfers spreken voor zich: 7 assists in 111 wedstrijden. Eén keer per 15 wedstrijden geeft hij dus een voorzet waar uit gescoord wordt. Wat is hier in vredesnaam aan de hand.

 4. az woman

  25 september 2015 at 06:17

  Onbegrijpelijk dit, zou Earnest straks ook nog een fanclub voor Mattias starten? Zelfs John zette laatst tegen Groningen liever een om geschoolde aanvaller, die het naar behoren deed, op zijn plaats, nadat Mattias weken zijn wanprestaties mocht vertonen. Earnest dit is weer zo’n onkundige dwaling van je, ik hoop dat ik het mis heb. Maar bij de gedachten alleen al, wordt ik chagrijnig, dit is geen nieuwtje, dit is een HEEL SLECHT BERICHT. Earnest met jochies als Mattias krijg je het volk niet naar het stadion. En Earnest speciaal voor jou wil Cono een nieuwe kaas op de markt brengen, de Pias Mattias, zoals je zult begrijpen is het wel een gatenkaas.

 5. woonwagenpower

  25 september 2015 at 06:54

  Wekt mijn vrouw me net, met de woorden “moet je effe op internet lezen”
  ik denk Mounir heeft getekend.
  Zeg meneer Earnest Stewart, is dit lekker wakker worden?
  Nou nee, kan ik u zeggen.
  Welk niveau streeft u na?
  Vroeger had je op tv dat programma “ook dat nog”
  moeten we dan nu dat programma “kan niet waar zijn” aanschrijven?

 6. oma

  25 september 2015 at 07:03

  laat ik me zelf maar in houden,maar hier uit blijkt na mijn mening het onvermogen van Stewart.

 7. Ruud

  25 september 2015 at 07:12

  Ik kan maar 1 ding bedenken op deze actie van Stewart: dat Johanson niet gratis de deur uit mag komende zomer. Anders is het zonde geld voor de club.

  • oma

   25 september 2015 at 10:18

   daar loop ik ook aan te denken,maar dan mag hij wel meer gaan presteren dan dat hij nu doet.

 8. Vincent

  25 september 2015 at 08:05

  Nou meteen verkopen in de zomer dan maar

 9. de echte supporter

  25 september 2015 at 11:08

  ik ben het met ruud eens. hij mag niet gratis weg. Steward weet of er interesse is en wil er nog wat voor krijgen, dan is een verlenging van de verbintenis noodzakelijk

  • Ray

   25 september 2015 at 15:00

   Ik kan me niet voostellen dat iemand hem wil.

 10. gerard

  25 september 2015 at 11:58

  Deze speler is toch van het povere niveau Gorter, Avdic waar AZ mee in haar maag zat. Willen ze weer in herhaling vallen om hem straks te moeten verbannen??

 11. NHN

  25 september 2015 at 13:18

  Honderd-en-elf wedstrijden reeds gespeeld voor AZ. En al 111 wedstrijden niet kunnen overtuigen (uitzonderingen daargelaten). Maar hoe hij sowieso aan die 111 wedstrijden is gekomen,is al een bizar verhaal. Welke aanvaller moet zich nu erg inspannen om Matthias Johansson te passeren?
  Ik snap hier dan ook helemaal niks van. Ik snap best wel dat AZ z’n spelers niet gratis de deur uit wil laten lopen. Maar hier ga je toch geen klapper mee maken. Je moet mij blij zijn als ‘ie de deur uit is!
  Waterman,Koenders en nu Gorter(om maar een voorbeeld te noemen) hebben toch ook hun contract uitgelopen? Welisaar verhuurd om hun tijd vol te maken,maar er is niks aan verdiend. Maar met zulk soort spelers zit je op hetzelfde niveau als Matthias Johannsson.
  Als ‘ie nu tekent, betekent dat niet dat er i/d zomer een club een miljoentje voor neertelt. Zo’n druif raak je niet kwijt,anders was dat deze zomer wel gebeurd. Bij mij kon de vlag al bijna uit na de vermeende interesse van Watford. Maar dat bleek een losse flodder.
  Niets wijst er echter op,en zeker niet de manier waarop hij speelt,dat dit na het verlengen van zijn contract wel gaat gebeuren.
  Of Stewart moet meer weten. Maar het vertoonde spel van Johansson (eigenlijk altijd al) doet me anders denken.

 12. Timon

  25 september 2015 at 17:35

  Wat mankeert er aan die man?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *