Keeperwissel aanstaande bij AZ

By
Updated: september 24, 2015

John van den Brom gaat mogelijk een keeperwissel doorvoeren in zijn selectie. Coutinho stond gisteren namelijk onder de lat, en deed dat meer dan uitstekend. Na afloop van het duel gaf de coach aan dat hij niet een trainer is die in een bekertoernooi een reservekeeper speeltijd gunt. Kortom, een keeperwissel lijkt aanstaande.

‘Countinho heft het goed gedaan in de goal. Hij heeft weinig te doen gehad, maar wat hij doen moest deed hij goed,’ aldus de coach.

‘Het was een mooie kans voor Gino om hem aan het werk te zien en dat heeft hij goed gedaan.’ Ondanks dat Van den Brom veel potentie ziet in Rochet, is hij minder tevreden over zijn huidige prestaties. ‘Hij brengt ons momenteel niet wat we van hem verwachten. Morgen ga ik erover praten met Dennis Haar en Nick van Aart.’ Bron foto: Voetbalprimeur.nl

Vind jij dat Coutinho onder de lat moet staan bij AZ, of moeten ze Rochet nog een kans geven?

12 Comments

 1. NHN

  24 september 2015 at 09:13

  Lullig voor Rochet, maar ’t is geen keeper die AZ door een fase heen kan slepen. Heeft z’n kansen niet benut kun je zeggen. Ik denk dat AZ op het moment meer baat heeft bij een ervaren keeper. Coutinho dus.
  Wel bizar dat een hoofdtrainer hierover in conclaaf moet met een nobody als Nick van Aart. Heeft die überhaupt verstand van zaken? Wie is hier nu de hoofdtrainer?

  • AZ4Altijd

   24 september 2015 at 11:32

   Zoals ik al meerdere malen hier en op AzFanpage heb aangegeven, van Aat is een trainer waar de jongens die met hem werken alleen maar slechter en onzekerder onder worden. Dit zag je toen al met Romero toen van Neederenburgh vertrok. Het laatste seizoen van Romero was hij ook onzeker.

   Esteban begon vrij goed toen hij kwam en zakte naarmate de tijd verstreek steeds verder weg. Onzekerder.

   Zelfde met Olij, Verhulst en nu met Rochet. Waarbij Olij en Rochet zeer getalenteerde jongens zijn, maar totaal verkeerd worden getrained.

   Ik snap niet dat iemand Aat een contract kon geven tot 2019.

   • NHN

    24 september 2015 at 13:09

    Dat die keeperstrainer tot 2019 is vastgelegd,daar snap ik ook geen snars van. Er moest, voor de komst van van Basten (toen nog als hoofdtrainer), bezuinigd worden. Mensen met ervaring, Martin Haar en Pietje Keur moesten weg, terwijl Dennis Haar en Nick v.Aart konden bijtekenen. Vreemde zaak.
    Martin Haar is dan weliswaar aangebleven als trainer van jong AZ.
    Maar heeft AZ1 nu veel aan Dennis Haar en Nick v. Aart?
    Ik denk dat die laatste nu toch wel door het ijs gezakt is. Er is voldoende tijd geweest om Rochet op het grote werk voor te bereiden,of tot de conclusie te komen dat hij er niet klaar voor is.
    Resultaat is dat we het alweer bijna 2 maanden moeten doen met een onzekere keeper die te kort komt. Slechte zaak. AZ is er absoluut niks beter op geworden,na het vertrek van Esteban.
    Ik heb Coutinho nooit een topkeeper gevonden, maar het is zeker ook geen slechte keeper, met een flinke dosis ervaring. Die moet het nu dan maar gaan doen,en teren op zijn ervaring. Vooral niks aantrekken van hoe er getraind wordt,maar je eigen gang gaan.
    Zolang er geen behoorlijke keeperstrainer bij AZ is, moet AZ ook stoppen met het aantrekken van jonge (talentvolle?) keepers. Bij AZ worden ze niet beter, of vallen in een gat.
    Rochet is bij mijn weten aangetrokken zonder dat hij ervaring had in Uruguay (alleen reserve-doelman geweest meen ik, bij dan wel een redelijk toonaangevende club in Uruguay). Dat is OK, als hij dan ook blijk geeft door te kunnen breken in Nederland. Maar op deze manier is dat ver weg, en kun je beter kiezen voor een keeper met voldoende eredivisie ervaring.

   • az woman

    24 september 2015 at 14:58

    Nou je bent niet de enige die er zo over denkt, sinds Niks van Aart verantwoordelijk is voor de training en begeleiding van onze keepers, stralen ze geen zelfvertrouwen uit en maken af en toe kolderieke bewegingen om een bal te stoppen, zal mij benieuwen of Countinho ook een vleug krijgt van het van Aart virus.

 2. vak j

  24 september 2015 at 10:35

  Rochet is m.i. nog geen zekere keeper. Dat heeft z’n weerslag op de verdediging. (andersom natuurlijk ook) Vooral zijn spelhervattingen zijn zeer traag en dat zag er bij Coutinho gisteravond beter uit.

 3. Knol

  24 september 2015 at 11:48

  Van af de buitenkant gezien denk ik ook dat er een keepers trainer probleem is bij AZ.
  Net zo als hier boven al geschreven sinds Neederenburgh geen trainer meer is bij de keepers, zie je ze in het begin goed werk leveren vooral bij inval beurten.
  Maar als ze eenmaal een basis plaats hebben worden ze met de week onzekerder.
  Esteban en Rochet zijn hier een goed voorbeeld van.
  Hebben we vorig seizoen niet massaal geroepen dat Esteban wedstrijden voor AZ verloor en eruit moest?
  En toen Rochet hem verving het een stuk beter ging achter in bij AZ?
  En dat hij rust uitstraalden en erg zelfverzekerd stond te keepen.
  Toch wel raar dat er nadat hij een basis plaats heeft er helemaal niets van terug te zien is, en hij met de week onzekerder word.
  Dus technische staf neem je maatregelen zou ik zeggen!!

 4. Prins

  24 september 2015 at 15:48

  Wat ik niet begrijp is waarom AZ voor de zoveelste keer een Zuid-Amerikaanse doelman heeft ingelijfd. Is Rochet wel voldoende afgetest geweest?

 5. kaazie1987

  24 september 2015 at 17:06

  iedereen lult erover dat die van aart niks toevoegd aan dit az. en toch krijgt hij een nieuw contract. welke keeper heeft hij zichtbaar beter gemaakt??? idd niemand. iedereen weet dat een goede keeper punten voor je pakt behalve bij az zien ze dat blijkbaar niet

 6. Silver

  24 september 2015 at 19:16

  Coutinho heeft laten zien dat hij meer rust uitstraalt dan Rochet, laat hem maar een tijdje staan. Misschien is dat voor de verdediging ook wel een stuk prettiger.

 7. Jeroen

  24 september 2015 at 20:23

  Dit moet ook een echte dreun zijn voor Rochet. Jammer, want ik denk wel dat hij kan uitgroeien tot een goede keeper. Hij is het keepen echt niet verleerd hoor. Sowieso geeft het ook een heel ander gevoel als je moet jagen op een basisplek, of dat er op je gejaagd wordt (zoals nu het geval is). We zijn pas 6 wedstrijden onderweg, dus vind het wel een erg snelle keus. Coutinho is namelijk ook niet echt een topper.

 8. Gerrit Vooijs

  24 september 2015 at 20:43

  VDB blijft dus wisselen. Alleen Gouweleeuw, Job en Henriksen zijn zeker van hun basisplek. Dit tast het zelfvertrouwen van de spelers flink aan
  Een keepers wissel is heel gevaarlijk. Stel je voor dat AZ dit weekend verliest. Wat dan ?
  Alle spelers hebben dan het idee dat zij niet goed genoeg zijn. Kortom, deze troefkaart zou ik nog even in mijn mouw hebben gehouden.

  Nb: van Aart bakt er weinig van. Als Coutinho een basisplek krijgt wordt hij door van Aart van zijn zelfvertrouwen afgeholpen……

 9. i.Pjotr3

  25 september 2015 at 16:01

  Rochet geblesseerd , …….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *