Voorbeschouwing AZ – VVV Venlo: ‘Bekertoernooi leeft enorm’

By
Updated: september 22, 2015

John van den Brom zal zijn opstelling tegen VVV Venlo aanpassen t.o.v. afgelopen weekend. ‘We hebben woensdag behoefte aan een spits erbij. Dus Vincent Janssen komt erin. Verder zullen we het, op de geblesseerde Lewis na, veelal hetzelfde houden.’

De kans dat Jahanbakhsh morgen start is niet zo groot. ‘We wachten met z’n allen met smart op Alireza. Maar ook op Celso Ortiz. Hij maakt met Jong AZ tegen Jong Ajax weer zijn eerste minuten. En wat betreft Alireza is het afwachten of hij wordt vrijgegeven door de medische staf.’

Van den Brom: “Hoe VVV speelt? Hun kwaliteit ligt meer in het aanvallen dan in het verdedigen. We hebben ze nu vier duels op rij bekeken. Ze spelen in een herkenbare opstelling en speelwijze. Dat is iets waar wij ook naar op zoek zijn. En Maurice Steijn kennende, smeedt hij een team dat op resultaat speelt”, zei hij over de oefenmeester met wie hij bij ADO Den Haag werkte.

“Ik zie deze bekerwedstrijd als een ideaal moment om de negativiteit van de nederlaag in Groningen van ons af te spelen. We zijn als ploeg op zoek naar een goede wedstrijd met een klinkende overwinning. Daar is dit toernooi ideaal voor, los van de tegenstander die je daarin treft. Het bekertoernooi is ook iets dat enorm leeft in de ploeg.”

23 Comments

 1. Ruud

  22 september 2015 at 20:10

  Bij het publiek vraag ik het mij af. Het eerste bericht staat er hierbij op…

 2. Vak J

  22 september 2015 at 20:22

  Als je naar de verkoop van de kaarten kijkt leeft het bekertoernooi en de passe-partouts absoluut niet bij het publiek. Jammer maar wat extra ondersteuning zou ons ploegie nu wel kunnen gebruiken!!!!

  • Gerrit Vooijs

   22 september 2015 at 20:42

   Daar sla je de spijker op zijn kop.
   Feyenoord draaide ook een paar beroerde seizoenen met zeer slecht voetbal. Het publiek schold, veroorzaakte rellen, bedreigde de spelersbus, onderbrak de trainingen en liet op alle mogelijke manieren blijken dat het Zeer ontevreden was.
   MAAR, het publiek bleef wel massaal naar het stadion komen en stelde de club daarmee in staat om aan haar financiële verplichtingen te blijven voldoen.

   Bij AZ loopt het stadion elk seizoen wat meer leeg waardoor AZ terugvalt op de supporters die er al waren toen AZ in De Hout speelde.
   Als AZ deze knop niet omgedraaid krijgt, dan kan het niet anders of AZ moet aan het eind van dit seizoen afscheid nemen van de grootverdieners Henriksen, Ortiz en Gouweleeuw.
   En door een steeds krimpende begroting moet het daar spelers uit de jeugd of Jupiler League voor terughalen.

   Het is niet anders, AZ heeft een kleine achterban aangevuld met successupporters.

   • az woman

    23 september 2015 at 08:48

    Je hebt gelijk, we kunnen van sommige supporters schare nog wat leren, al is trainingen onderbreken, spelersbus bedreigen, rellen veroorzaken niet mijn stijl. Zaterdagavond thuis tegen Heracles, neem ik samen met wwp twee ooms en een tante mee naar het stadion, met de hoop dat ze de sfeer, de wedstrijd zo mooi vinden om daar in de toekomst een vervolg aan te geven, wij trakteren, net als laatst met een neef van ons gedaan (tegen RODA), en die wist meteen te vertellen dat hij vaker thuiswedstrijden van AZ gaat bezoeken (ondanks dat AZ niet goed speelde), hij vertelde dat waarschijnlijk zijn broer dan ook meekomt, alleen maar top vind ik dat, zo proberen wij ons steentje bij te dragen, Misschien heeft een ander ook mensen in de omgeving die een pleziertje kunnen gebruiken? Verder kan AZ een voorbeeld nemen aan verschillende clubs om mensen vrijkaarten te geven, in de hoofdstad, bij Groningen werden bijvoorbeeld vluchtelingen uitgenodigd, maar dit mag wat mij betreft ook gerust daklozen, of mensen die bij de voedselbank komen zijn, het komt het sociale gezicht van AZ ten goede denk ik.

 3. Gerrit Vooijs

  22 september 2015 at 20:25

  De beker heeft AZ al eens geholpen om een zeer matig seizoen te repareren. In die zin denk ik ook dat de selectie naar het toernooi kijkt. Het is de voordeur naar Europees voetbal door rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase.

  Ook nu start AZ zeer matig aan dit seizoen. Het vertrouwen wat opgebouwd was in de voorbereiding is helemaal weg geslonken. De aaneen schakeling van tegenvallers, slechte resultaten en langdurige blessures, hebben er voor gezorgd dat AZ veranderd is van een ploeg met vertrouwen ( thuis tegen Astra) in een ploeg die zielloos zonder vertrouwen in een goed resultaat als een kip zonder kop over het veld loopt.

  Het Bekertoernooi is een wedstrijdenreeks op zich waarin de underdog met de winst kan weglopen.
  Het is een strohalm, meer ook niet.
  Maar hoop verloren is al verloren.

 4. Ruud

  22 september 2015 at 21:19

  Als Jansen de eerste maakt dan komt hij er ook weer een beetje doorheen. Hij blijft wel te licht voor het grote werk en Muhren kan hem daarin niet vervangen. Stewart heeft teveel naar het grote geld gekeken door de meeste basisspelers van vorig seizoen eruit te gooien. Een verkeerde inschatting naar mijn mening die om reparatie vraagt. De rest van het elftal zie je lijden onder het uitblijven van doelpunten en Gouweleeuw is niet het type aanvoerder die als een kerel voorop gaat in de strijd. Niet voor niets kreeg hij ook een kaart voor praten tegen Groningen. Laten zien dat er gescoord wordt is dan ook morgenavond een uitgelezen kans voor Jansen als de tegenstander van Jupiler League niveau is. Dat is wat hij kent. Hopelijk kunnen een aantal wedstrijden gewonnen worden, maar de finale lijkt me te hoog gegrepen voor dit team.

  • Gerrit Vooijs

   22 september 2015 at 22:04

   Ruud,
   Ik denk dat Stewart, Nelissen en Eenhoorn verder kijken als dit seizoen. AZ heeft jaar op jaar te maken met teruglopende inkomsten door steeds maar dalende toeschouwers aantallen.
   Als die daling niet stopt dan moet volgend seizoen de begroting terug tot onder de 20 miljoen euro.

   De toeschouwers bij AZ zijn verwend en nemen geen genoegen met subtopper voetbal. Want ondanks de winst van De Beker en bijna elk jaar Europees voetbal blijven de toeschouwers steeds meer weg.

   Diep investeren in deze selectie zal niet betekenen dat de toeschouwers weer terugkomen. Nee, AZ valt terug op haar harde kern en dat zijn er zo’n 8-10.000. Daar hoort een begroting bij van ca. 15 miljoen.
   Met zo’n begroting kun je maar net concurreren met de andere middenmoters .

   De reserves die AZ nu heeft zal het in de komende jaren keihard nodig hebben om aan haar lopende financiele verplichtingen te kunnen voldoen.g
   De Billy Bean methode moet AZ dat beetje extra geven. PEC Zwolle moet als voorbeeld dienen voor AZ.
   PEC huurt nu een spits, Veldwijk, maar daardoor scoort het wel gemakkelijk terwijl ook bij PEC heel veel spelers vertrokken zijn.

   • az woman

    23 september 2015 at 09:45

    AZ heeft onder andere bestaansrecht door de transfersommen, die sommige spelers opleveren, huren is dan ook een lastige optie denk ik, en al zou AZ aan spelers huren gaan denken, zou AZ er goed aan doen om daar een optie tot koop bij te bedingen, denk ik.

   • Ruud

    23 september 2015 at 10:09

    Gerrit,
    Natuurlijk is het management gehouden aan het ontwikkelen van strategie voor de lange termijn. Daar ligt hun verantwoordelijkheid, maar als je de kersen op de taart allemaal opeet dan wordt het een saai verhaal en roep je over je af dat je niet meer dan 8-10.000 toeschouwers wilt hebben. Ook dat is management en als AZwoman voorbeelden geeft van andere clubs die creatief bezig zijn dan is dat bij AZ nog niet concreet. Ik krijg een hoop mailtjes over kaartverkoop, maar dat trekt niet voldoende. Ook ik werd als klein jochie in 1978 voor het eerst door mijn grote neef meegenomen naar het stadion en heb dat virus niet meer losgelaten. Dit bereik je niet alleen met waaghalzen, maar vraagt meer. Kleine prijsjes voor kleine kinderen maken dat vaders het kroost wel meenemen. Voor sommigen is EUR 5 veel geld maar ik denk bv. aan een dergelijk bedrag. Ook dak en thuislozen en migranten moeten een keer kunnen kijken. Wat doet AZ? Die biedt nu per mail aan om mensen mee te nemen naar vak J en verwacht dat je wel even EUR 40-50 uitgeeft. Dat heeft niet iedereen meer tegenwoordig. Kortom, de club teruggeven aan de gewone man met gewone prijzen waar ambitie tot uiting komt in passie en strijd voor de club. Dan vat ik het in één zin samen.

   • brandon

    23 september 2015 at 17:44

    Gerrit alles valt en staat met prestaties. Dit elftal is niet goed genoeg voor de eredivisie dus zullen de toeschouwersaantallen nog verder teruglopen, mits er alsnog gehandeld wordt. Er is gewoonweg verkeerd ingekocht en dat komt op het conto van Stewart en Eenhoorn. Hieronder heb ik gereageerd op Ruud en het een en ander weergegeven. Niet dat ik de wijsheid in pacht heb maar iedereen kan zien dat we er zo absoluut niet komen. Er moet zeker een spits bij en de controlerende middenvelder hebben we in huis met Celso Ortiz maar daar was dus geen vervanger voor m.a.w. niet goed ingekocht.

  • brandon

   23 september 2015 at 17:25

   Ruud, Stewart en Eenhoorn hebben te weinig voetbalverstand om een eredivisiewaardige ploeg samen te stellen. Als je voor een spits gaat moet je niet uitkomen bij Janssen al voordat de competitie was begonnen heb ik aangegevern dat deze jongen handelingssnelheid tekort komt om een goede spits te zijn voor AZ. Door sommigen werd ik uitgelachen omdat hij 8 doelpunten in de voorbereiding had gemaakt ja daar wringt de schoen juist tegen amateurs. Muhren kan hem niet vervangen dat zie je goed prima stand in maar geen basis en Tankovic weet zelf niet eens wat hij doet laat staan zijn medespelers en wij op de tribune. Dan komen er paniekaanvallen bij de beide heren en wordt Rienstra gekocht waar we op dat moment geen gebrek aan hebben, prima voetballer maar niet de bikkelaar die er moest komen zoals bv Joey v d Berg. Jahanbakshs werd geblesseerd overgenomen van NEC dus ook dat was bekend, met hem zal het wel beter gaan maar een spits is noodzakelijk. Hopelijk loopt het vanavond goed af maar o wee als we achterkomen dan moet ik het zelfs tegen VVV nog zien want we kunnen in de voorhoede geen potten breken bij een voorsprong hopelijk door Janssen zal het allemaal wel beter gaan lopen maar of dat in de eredivisie ook zo is is echt geen abc,tje. Er zal een constructie bedacht moeten worden om El Hamdoui tot de winterstop aan ons te binden en dan hopen dat er geen club voor hem komt anders zie ik het heel somber in voor hert gehele seizoen.

   • Ruud

    23 september 2015 at 18:27

    De vinger op de zere plek.

 5. Timon

  22 september 2015 at 22:07

  Ik wil strijd zien! Niet oeverloos heen en weer getik! Geïntroduceerd en opgelegd door lieden zoals de Boer! O wee als je iets fout doet: staat hij te fluiten aan de kant!Zelfde geld voor AZ : strijd! Weet ik ook wel dat zij eindigen tussen de 5de en 15 de plaats ! Maar dan vermaak ik mij tenminste een beetje.Die slappe zooi die ik nu voorgeschoteld krijg,jaagt mij het stadion uit en dan heeft niets met successupporters te maken.

  • az woman

   23 september 2015 at 08:57

   Timon, jij zal niet bij de succes supporters horen, want de verrichtingen van AZ volg je op de voet, maar helaas is er een behoorlijke groep die heel makkelijk switcht , van Alkmaar tussen de hoofdstad, nu loopt het lelijke stadion in de hoofdstad ook niet meer vol door het vertoonde spel, dus blijven die mensen waarschijnlijk thuis, of geven hun centen ergens anders aan uit. Wat je zegt over strijd, heb je helemaal gelijk, dat wil iedere oprechte AZ supporter.

 6. Jeroen

  23 september 2015 at 11:45

  Ben benieuw vanavond! AZ zal het niet makkelijk gaan krijgen vanavond. VVV zal er alles aan doen om de wedstrijd te winnen. En om eerlijk te zijn… ze maken een goede kans.

  De opstelling van afgelopen weekend was waardeloos. Geen echte spits!! Wie moet dan nog een doelpunt gaan maken…

  Ik wil vanavond een knallend AZ zien. Een ploeg die voor elke millimeter gaat strijden. Uitschakeling zou echt een ramp zijn

  • Ruud

   23 september 2015 at 12:05

   Mooi gesproken, Jeroen!

  • Brandon

   23 september 2015 at 19:51

   Klopt Jeroen. Maar we hebben momenteel geen voorhoede en met de spelers die er nu staan zou het kunnen lukken thuis tegen een 1e divisie ploeg maar in de eredivisie kansloos over een heel seizoen genomen. We missen ook de power op het middenveld. Geloof me elke voetballer wil winnen en ook nog eens ten koste van alles maar er moet wel een elftal staan en dat is er helaas bij ons niet echt.

 7. gerard

  23 september 2015 at 12:21

  Ook al speelt AZ nu eens weergaloos in deze wedstrijd maar kan het nagenoeg niet scoren dan zal de druk wederom toenemen op Stewart om El Hamdaoui aan zich te binden.

 8. Evert

  23 september 2015 at 20:11

  Weer niet op tv?????

 9. Evert

  23 september 2015 at 20:26

  Heb net mijn Foxsport abb. Opgezegd kreeg te horen dat zij de rechten niet hadden voor deze wedstrijd????????? Wel van dat geile tering Ajaxes waar ze door worden gesponserd.
  Kan iemand mij dit uitleggen?? Geen rechten??

 10. Jeroen

  23 september 2015 at 21:09

  Waardeloos dat het niet wordt uitgezonden! We staan wel mooi 2-0 voor!!!

 11. Ruud

  23 september 2015 at 22:12

  Blijft toch sneu dat die Jansen niet is een balletje erin prikt. Het wordt nu toch echt wel eens tijd voor deze jongen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *