Update: El Hamdaoui staat open voor terugkeer naar AZ

By
Updated: september 30, 2015

John van den Brom zet vol in op de komst van Mounir El Hamdaoui. De afgelopen dagen was de AZ-trainer voorzichtig, maar de intenties vanuit Alkmaar zijn inmiddels duidelijk.

El Hamdaoui meldde zich anderhalve week geleden bij AZ om zijn conditie op peil te houden, in afwachting van een nieuwe uitdaging. Die ligt mogelijk dichter bij huis dan in eerste instantie werd gedacht. “Hij staat er open voor. Binnen nu en een week hoop ik op meer duidelijkheid”, aldus Van den Brom tegenover De Telegraaf over de kans om de clubloze aanvaller (31) te binden.

De trainer hoopt op een constructie om El Hamdaoui te kunnen contracteren. “Hij heeft er nu een optie bij in de vorm van AZ. Dat is alleen maar lekker voor een speler. Hij is topfit en doet het fantastisch op de training. Hij sleurt al die jonge gasten ook mee, als je nu kijkt zie je hem in de fitness-room aan het werk. Ik ben echt onder de indruk van wat hij voor, tijdens en ook na de trainingen doet.”

Voordeel voor AZ is dat El Hamdaoui zijn oude club ‘dankbaar’ is. Van den Brom: “Dat hij hier mee kan trainen om wedstrijdfit te geraken, om ergens aan de slag te gaan. Hij heeft me vanaf mijn eerste telefoontje gezegd, dat hij het liefst in het buitenland aan de slag gaat. Wij moeten hopen, dat hij geen aanlokkelijke aanbieding krijgt uit Qatar of een ander voetballand.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Update

AZ en El Hamdaoui hebben de gesprekken voortgezet, maar vooralsnog zonder succes. Volgens RTV Noord-Holland lijkt de spits nog altijd te wachten op een mooie optie in het buitenland.

13 Comments

 1. harm

  22 september 2015 at 19:35

  Stewart verkloot het aub nie!

 2. i.pjotr

  22 september 2015 at 22:08

  Ik voel een 4-4-2 aankomen net als in het gloryjaar .
  Alinea en mounir vol op de aanval, Dabney op 10 erachter ……..dreamteam 🙂

 3. i.pjotr

  22 september 2015 at 22:09

  Alireza natuurlijk……f**king autocorrectie

 4. Kaazie87

  23 september 2015 at 06:57

  Neehoor mounir komt dan op 10 en henriksen wordt dan rechtsbuiten en alireza verhuist naar links

  • Vincent

   23 september 2015 at 07:59

   Henriksen rechts buiten? Lijkt mij dat hij daar veel te traag voor Is..

   • Geert

    23 september 2015 at 08:58

    Denk ook dat Henriksen daar te traag voor is. Volgens mij spelen we gewoon 4-3-3 straks met Janssen in de spits, Alireza op links en Mounir (op papier) op rechts. In de werkelijkheid krijgt hij een vrij rol en mag hij lekker zwerven over het veld. Middenveld erachter met Rienstra (punt naar achter) en ervoor een roulatie van Henriksen, Dos Santos, Haye en van Overeem.

    • Vincent

     30 september 2015 at 23:10

     Helemaal mee eens

 5. Jeroen

  23 september 2015 at 11:46

  Ik ben eigenlijk niet zo’n fan om oude speller terug te halen, maar ik denk dat El Hamdaoui ons nog wel zal kunnen helpen. Op dit moment hebben we totaal geen scorend vermogen. Laat hem dan maar snel erbij komen.

 6. gerard

  23 september 2015 at 11:56

  Voor talentjes die nog moeten groeien (Haye, Dos Santos, Overeem en dergelijke) is voorlopig geen plaats meer in dit elftal.
  Er komt dan een behoorlijk aanvallend blok die voor eredivisiebegrippen top is en een middenveld die defensief hun mannentje kunnen staan.

  ——————–Coutinho————————-
  Brezancic – Gouweleeuw – vd Linden – Haps
  ———Rienstra—————-Ortiz————–
  ——————-Henriksen———————–
  —–Jahanbakhsh————El Hamdaoui——
  ———————–janssen————————

  Janssen is voor het trek/sleurwerk.
  Jahanbakhsh en El Hamdaoui kunnen hem instelling brengen maar profiteren mede van het sleurwerk die Janssen voorin maakt. Henriksen is, zo is gebleken altijd goed voor een goaltje en heeft lengte en kopkracht.
  AZ heeft voorin kracht, snelheid, techniek en creativiteit.
  Ortiz en Rienstra moeten de boel controleren en diepgang geven daar waar het kan.
  Hoewel Brezancic linksbenig zou ik hem gezien we geen rechtback hebben op rechts zitten, heeft genoeg ervaring, duelkracht en snelheid om het op die positie eens te proberen (zoals de rechtsbenige Brenet bijv. bij PSV de linksbackpositie inneemt) waardoor Haps op links kan blijven staan.

  • Vincent

   30 september 2015 at 23:12

   Brom eruit jij erin!

 7. Gerrit Vooijs

  30 september 2015 at 21:14

  Hamdaoui gaat niet instappen voor een fooi. Ik schat hem in op minimaal 1 miljoen voor de rest van dit seizoen met de clausule dat hij transfervrij kan vertrekken wanneer de zandbak lonkt.

  Kortom, het gaat niet gebeuren denk ik.

 8. Gerrit Vooijs

  30 september 2015 at 21:46

  Leuk detail:
  Hamdaoui kwam in 2008 op het allerlaatste moment omdat de transfer van Alves afketste.
  Rarara, Wie traint erop dit moment op amateurbasis mee in Heerenveen……

 9. platoon

  2 oktober 2015 at 08:15

  Kom a.u.b. niet uit. Verstoord alleen maar de spelersgroep.
  En btw al een tijdje over de hill.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *