Van den Brom laakt instelling van AZ: ‘Zo slap’

By
Updated: september 18, 2015

John van den Brom baalde na afloop van het Europa League-duel met FK Partizan Belgrado (3-2 verlies). De trainer van AZ heeft zich flink geïrriteerd aan het optreden van zijn ploeg

“Zoals wij aan de wedstrijd begonnen, zo slap… Je weet dat zij fel beginnen, met het publiek dat erachter staat. Daar moet je in de duels minimaal hetzelfde tegenover stellen. Dat hebben we niet gedaan”, stelde de Van de Brom na afloop voor de camera van FOX Sports. “Er waren in de eerste helft maar één of twee jongens die hun ding hebben gedaan.”

“Onder de indruk of angst? Ik weet het niet. Maar ik heb vanavond weinig goede dingen gezien”, vervolgde de trainer van de Alkmaarse formatie. “Ik heb me geërgerd aan het balverlies, maar ook aan het verhaal in balbezit. Er lag gewoon veel ruimte om te voetballen, en dat wisten we. Ik heb me eraan geïrriteerd dat we die ruimte niet benut hebben.” Bron: Goal.com

28 Comments

 1. NHN

  18 september 2015 at 12:38

  Dat Partizan Belgrado, waarvan vooraf gevreesd werd dat we in een heksenketel terecht zouden komen,stelde niet veel voor. Helaas, AZ presteerde nog beroerder.
  Een aantal spelers probeerde het wel, maar hoe kun je zo belabberd verdedigen?
  Wanneer word die Johansson eindelijk eens met een raket teruggeschoten naar Zweden? Die vent kan ongestoord voortknoeien, hij staat er volgende week toch weer in. Echt alles, is beter dan deze kluns.
  Maar het was helaas niet de enige. Er zat geen lijn in. Even dacht ik dat AZ de wedstrijd naar zich toe ging trekken. En AZ liet de enige Partizaan die wat voortstelde prompt weer scoren.
  Wat een ellende. Kan AZ nu echt niet beter? Of is dit hetgene waar we het mee moeten doen? Dan wordt het een zwaar jaar. Ik denk na iedere sof-partij steeds dat we het ware AZ nog niet gezien hebben. Maar wanneer komt het es een x los? Of is dit het?
  Een matige,onzekere keeper, een aanvoerder die met z’n hoofd er niet bij is, een rechtsback die niks kan, een verdediging die niet verdedigt, een controlerende middenvelder die niks controleert,maar onzichtbaar meehobbelt,een middenveld zonder body,en spitsen die maar niet tot scoren komen.
  Er is nog niks verloren, maar, in de EL heeft AZ gewoon 3 punten laten liggen , die ze heel duur gaan komen te staan. En de competitie….nou op deze manier moet je maar hopen dat je niet onderin blijft bungelen.
  Hopen op een puntje bij Groningen?

 2. Ray

  18 september 2015 at 12:59

  De trainer die klaagt over het feit dat ZIJN team te slap speelt. Bizar, alsof het motiveren van een team niet tot de kerncompetenties van een coach behoort.

 3. Ruud

  18 september 2015 at 13:14

  Eens @Ray en @NHN. Dit is de taak van de coach en dat zag je ook in zijn uitstraling op de bank gisteravond. Ook RTL7 viel het op dat hij nagelbijtend met rode ogen op de bank zat. Dat niet het Anderlecht spook op zijn schouders komt, want in die periode was hij behoorlijk gestresst volgens Derksen en Kieft. Dit is waarmee AZ het moet doen. Als ik de koppies zie, dan zie ik veel ‘ideale schoonzonen’. Misschien missen wij de schurk in de selectie die de boel op scherp zet?

  • Ray

   18 september 2015 at 13:24

   Brežančić maakte in ieder geval een Jan Wouters achtige overtreding. Dat heb ik al tijden niet meer gezien. Misschien gaat hij het doen.

   • Ruud

    18 september 2015 at 16:28

    Dat zou wel eens kunnen. Hij deed in Servië wel zijn mond open in het veld. Moet hier nog groeien. Tankovic zegt dat hij zijn grote broer is buiten het veld. Dat mag hij in het veld ook laten zien.

    • Ray

     18 september 2015 at 18:13

     Klinkt goed, dat is wat dit AZ kan gebruiken. Sterker nog nodig heeft.

     • Ruud

      18 september 2015 at 19:19

      Nou Ray, wie worden de backs komend weekend?

     • Ray

      18 september 2015 at 20:38

      @ Ruud: Brežančić eb Haps als backs.

 4. i.Pjotr3

  18 september 2015 at 16:09

  Leuk lulverhaal ,…..Johnnie, maar zondag zet je gewoon de rechterflank weer in de basis.
  Huppertz en Johansson zijn wat mij betreft KLAAR bij AZ…….onwaardig, wat een drama, ergernis ellende.
  Seizoen 14/15 speelde dos Santos op de plaats van berghuis……..in die periode speelde we naar mijn mening het beste voetbal….. Loop dan niet zo te goochelen met die jongen.
  GEEN PASSIE EN STRIJD…………..GEEN BASISPLAATS BIJ AZ 1

  • Ruud

   18 september 2015 at 19:18

   He @Pjotr Haps op rechts?

   • i.Pjotr3

    18 september 2015 at 20:55

    De beste speler die hij heeft……van mijn part zet hij Barbie rechtsback, slechter kan het niet meer worden.
    Ik ben helemaal klaar met Johansson, verneukte vorig jaar tegen 020 de gang naar de beker finale!
    Wij met z’n allen zien dat dit niet meer goed komt, en toch speelt hij iedere week……….
    Ik ben erg benieuwd waarom…..welke kwaliteiten?

    Hij vertrekt hopelijk aan het eind van het seizoen………laat Luckassen of Lewis het doen, het is altijd beter
    Ennnnnnnnnn…….. Gouweleeuw zal gaan schitteren, want nu heeft hij zijn handen vol aan de fouten van deze sukkel, en niet van zijn directe tegenstander

 5. Ruud

  18 september 2015 at 16:42

  Is Haps of Brezanzic tweebenig? Dan kan diegene op rechts als oplossing voor rechtsachter. Eigenlijk zou het geen vraag meer moeten zijn op dit niveau.

 6. Bradje

  18 september 2015 at 16:46

  @i.Pjotr3 Volkomen gelijk. JvdB wordt meer en meer ongeloofwaardiger, want blijft elke keer maar Huppels en Johansson opstellen. Ik krijg hier wel een beetje genoeg van, eerlijk gezegd. Bovendien moet een coach zijn team op scherp zetten, als dat niet lukt, pak dan je biezen maar.

  • Ruud

   18 september 2015 at 19:13

   @Bradje wat vind je van mijn voorstel voor John?

   • Bradje

    19 september 2015 at 07:24

    @Ruud, ik ben er niet zo voor om iemand tegen zijn natuur in om te vormen, in dit geval tot rechtsback. We hebben daar iemand anders nodig. Heeft Brezancic geen tweelingbroer?

 7. Timon

  18 september 2015 at 19:13

  Al eerder hier gezegd:die vandeBis toch verantwoordelijk voor het geheel?Opzouten!!!

  • Ruud

   18 september 2015 at 19:14

   Ah! Zo ken ik je weer Timon!

 8. Jeroen

  18 september 2015 at 19:25

  Er mogen wel wat zaken anders gaan lopen bij AZ. Gouweleeuw en V.d. Linden doen het aardig in het centrum, maar die Mattias bakt er al maanden niets meer van. Gisteren werd hij eenvoudig opzij gezet, en verspeelde zelfs de bal ook nog eens meerdere keren. Dit niet voor het eerst.

  Hupperts werkt hard, maar mist kwaliteit. Zie dan liever Tankovic in het veld. Die maakt nog wel eens een actie en heeft wat meer pit in z’n kont.

  Het middenveld moet nog wat meer groeien. Ik snap alleen niet waarom Haye de voorkeur krijgt op Dos Santos. Die Dos Santos kan je op elke positie zetten, en hij zorgt er met zijn kwaliteiten voor dat er gevaar komt. Hij kan ook nog een mannetje passeren.

  Nu weer het vizier op Groningen. Zij hebben ook verloren, dus dat biedt kansen.

  • oma

   19 september 2015 at 07:25

   Jeroen je zegt het goed over Huppers,hij werkt zijn eigen een slag in de rondte,maar hij mist kwaliteit.
   werkte ze allemaal maar zo.

 9. Gerrit Vooijs

  18 september 2015 at 21:38

  Het loopt niet bij AZ en VDB lijkt zijn grip op AZ te verliezen. De kritiek van VDB is misplaatst. Als AZ faalt dan faalt iedereen die bij de club hoort dus ook VDB.
  In goede en slechte tijden moet je schouder aan schouder staan. Door in de pers zo afstand te nemen van zijn spelersgroep creëert hij een vertrouwensbreuk.
  VDB begeeft zich op glad ijs. Tijd voor Robert Eenhoorn om in te grijpen en de scherven te lijmen voor dat het te laat is.

  • Ruud

   19 september 2015 at 08:45

   @gerrit eens inderdaad. Van der Brom pleit zichzelf en zijn staf zelfs vrij in het interview na de wedstrijd. Ik heb Van Gaal nog nooit zoiets horen zeggen: ‘ Ik en de staf hebben er alles aan gedaan’ Kom voor je spelers op en leer van Van Gaal, John. Van Gaal heeft ook met zijn handen in het gezeten met het team. Volgens mij was het het jaar voor het kampioensjaar dat hij de boel niet op de rit kreeg. Misschien moet John eens bij Martin Haar te rade gaan.

 10. Timon

  18 september 2015 at 21:49

  Zondag kansloos bij Groningen! Een simpel ploegje als NEC heeft dan al 10 punten op bijna een zesde van de competitie ! Heeft NEC ook zo’n jeugdopleiding in de buurt? AZ voor veel,(weg gegooid ) geld ergens inZaandam. AZ net 5 punten en o wat een moeilijke tegenstanders al gehad……
  Diep,diep droevig ..Kijk Heerenveen heeft geen bestuur maar wie is eigenlijk de voorzitter van AZ ?.. Wie?.. Of heet zo’n iemand tegenwoordig anders?? Allemaal zakkenvullers!

  • i.Pjotr3

   19 september 2015 at 11:09

   Timon, die matige clubjes spelen met passie.
   VdBrom kan de betekenis niet vinden op internet.
   Keeropkeer komt hij terecht bij Bassie,

 11. harm

  18 september 2015 at 22:05

  Eens Timon.. Is een droevig zooitje nu, En wat Ruud en Ray ook zeggen, zou super zijn mocht Haps/Brenzancic ook op rechts kunnen spelen..

  Ik vermoed dat Matthias er nog steeds in staat omdat hij in het moneyball elftal van het jaar stond vorig jaar, zou krom zijn voor het AZ perspectief als je dan hem er buiten laat als ”moneyballclub” alhoewel weet niet wat erger is..

  Rochet redelijke keeper, moet alleen nog wennen en zijn rust bewaren, laat het hem dan a.u.b. bij Jong AZ doen zodat Coutinho met z’n ervaring kans krijgt om zijn bijdrage te leveren.

  (in mijn ogen) Janssen doet zijn best maar zonder goede buitenspelers kan hij ook niet veel beginnen, is te hopen dat Jahankabash snel fit is en dos Santos op links, heb je creativiteit.. middenveld met Rienstra-Henriksen-van Overeem, desnoods Ortiz als extra stofzuiger mocht Joris door het ijs zakken.

  • i.Pjotr3

   19 september 2015 at 10:41

   Overeem door het ijs,……… Eerder Rienstra, heeft mij de twee wedstrijden nog niet kunnen overtuigen.
   Heeft tijd nodig , zullen de geleerden zeggen, n man met kwaliteiten heeft geen tijd nodig.
   Typisch gevalletje Overtoom.
   Misschien moeten we Jans’ vragen hoe je Rienstra het beste kunt laten spelen.
   Bij PEC spelbepalend , bij AZ een grijze muis

 12. Timon

  19 september 2015 at 07:52

  Jahan nog wat: met de Kerst pas fit? Onbegrijpelijk

 13. gerard

  19 september 2015 at 15:32

  Rienstra? Doet die wel mee zo anoniem is deze grijze muis aanwezig.
  Hopelijk weer niet zo’n gevalletje zoals Overtoom en Rosheuvel dat waren door terug te komen op het oude nest.
  Verder brent de jeugd het ook niet Haye, overeem en ook Dos Santos komen tekort.
  Hopelijk snel Jahanbakhsh en Ortiz er weer bij en geef Tankovic ook maar weer wat meer ruimte.

 14. 1AZ1

  20 september 2015 at 15:20

  Niks te maken met instelling John. Partizan was gewoon een beter ingespeeld team.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *