Voorbeschouwing De Graafschap – AZ

By
Updated: september 11, 2015

In de aanwezigheid van de pers blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit op het uitduel met De Graafschap. Over de fysieke gesteldheid van zijn ploeg en het naderende debuut van nieuwkomers Alireza Jahanbakhsh en Rajko Brezancic. “Een mannetjesputter.”

“De internationals zijn deze week goed teruggekomen”, opende Van den Brom. “Dat wil zeggen: ze zijn fit en op tijd teruggekomen en hebben bijna allemaal veel en goed gespeeld. Joris van Overeem is de enige die niet gespeeld heeft.”

Blessures
Van den Brom kan zaterdag in Doetinchem geen beroep doen op de van een knieblessure herstellende Celso Ortiz, de aan zijn amandelen geopereerde Ridgeciano Haps en de met een lichte buikspierblessure kampende Achille Vaarnold.

Brezancic
Door het wegvallen van Haps maakt nieuwkomer Brezancic zijn debuut. Van den Brom over de 26-jarige Serviër: “Het is een fanatieke jongen, een mannetjesputter. Een op en top prof die heel erg bezig is met zijn lichaam. Rajko is een offensief ingestelde back. Maar zijn eerste taak is verdedigen, want dat vergeten we nog wel eens in Nederland.”

“Hij heeft de afgelopen weken mooi de tijd gehad om te acclimatiseren”, vervolgt Van den Brom over de zomeraanwinst. “Nu is het de tijd om te laten zien wat hij kan. Samen met Jeffrey Gouweleeuw, Celso Ortiz, Markus Henriksen en Ben Rienstra behoort hij tot de jongens met veel ervaring. Rajko kan die ervaring ook goed overbrengen op de rest.”

Jahanbakhsh
Of ook Jahanbakhsh in de basis start, wil Van den Brom nog niet zeggen. “Ik ben blij dat hij inzetbaar is. Hij kwam hier met een knieblessure waarna we heel weloverwogen met hem aan de slag zijn gegaan om ‘m fit te krijgen. We hebben rustig toegewerkt naar dit weekend. Alireza is een speler met extra kwaliteit, daarom hebben we hem ook gehaald.”

Winnen
Van den Brom: “Net als De Graafschap hebben wij ook een slechte start gehad in de competitie. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen, dat hebben we allemaal gezien. Het is dus duidelijk wat we zaterdag moeten doen: winnen.” Bron: AZ

10 Comments

 1. vak j

  11 september 2015 at 15:26

  Dan nu maar eens voor de volle 3 punten gaan! Er zijn geen excuses meer!!

 2. gerard

  11 september 2015 at 15:48

  Allemaal mooi maar komt Jahanbakhsh nu in de basis of moeten we ons weer zitten te verbijten aan dat galoppaard Hupperts.

 3. Gerritvooijs

  11 september 2015 at 16:01

  Uit het feit dat hij niet zegt dat Jahanbakhsh in de basis staat mogen weer er van uit gaan dat Alireza op de bank begint.
  Langzaam aan via invalbeurten minuten laten maken en wedstrijd ritme opdoen. Net als Berghuis vorig seizoen verwacht ik de komende 4-5 wedstrijden geen wonderen van Jahanbakhsh. Hij heeft gewoon tijd nodig. Forceren vergroot de kansen op een terugslag enorm.

 4. Jay

  11 september 2015 at 16:29

  Jahanbakhsh zal wel wat minuten gaan maken, maar nog niet de volle 90. Ben ook benieuwd naar Brezancic.

  De Graafschap is de minste ploeg in de Eredivisie, dus het zou echt een schande zijn als je nu niet wint. Dit moet gewoon de eerste overwinning worden.

 5. harm

  11 september 2015 at 17:37

  Juist, dit ben je verplicht te winnen

 6. Vincent

  11 september 2015 at 19:01

  Dit winnen We ook wel zonder jahanbaksh!

 7. Jeroen

  11 september 2015 at 20:09

  Het wordt toch wel een triest seizoen als je deze wedstrijd niet wint! Vol aan de bak en knallen!!! Ben erg benieuwd naar onze nieuwe linksback. Mag wel wat pit in de selectie.

 8. i.pjotr

  11 september 2015 at 23:03

  Voor deze uitwedstrijd ben ik niet bang……..
  Vorig jaar was uit vaak gewoon GOED.
  De thuiswedstrijden , daar ligt het probleem, afgelopen jaar op n enkele wedstrijd na was het dramatisch slecht.
  Het moet gewoon 17x vol passie en strijd zijn……

 9. oma

  12 september 2015 at 07:49

  we zullen het vanavond weten.

 10. Gerrit Vooijs

  12 september 2015 at 15:42

  De ” verplichte overwinningen” zijn de moeilijkste omdat ze worden geëist in een fase waarin veel druk op onze jonkies staat. Puur voetbaltechnisch gezien is een overwinning van AZ logisch te verwachten.
  Maar aportprestaties houden zich maar zelden aan logica. Wie Serena zag verliezen van een tegenstandster in haar US Open snapt dat in sport alles mogelijk is. De overwinning van Vinci op Serena betaalde 300 : 1 uit.
  Ik heb de cijfers nog niet gezien van De Graafschap – AZ maar dat zal aanzienlijk lager zijn.

  Ik hoop dat AZ een goed resultaat pakt dmv een degelijke prestatie. Sprankelend voetbal verwacht ik niet van AZ in deze fase. Mocht het toch tegenvallen zal VDB moeten laten zien dat hij ook dan, juist dan, de rust weet te bewaren en verder gaat met het bouwen aan een nieuw team wat aan de eindstreep toch Europees voetbal weet af te dwingen.

  Als de trend zich handhaaft dan komt dat goed want in de afgelopen 11 seizoenen haalde AZ telkens 4 jaar achtereen Europees, 1 jaar niet, 4 jaar Europees, 1 jaar niet. AZ is nu dus bezig aan haar 2e jaar van de 3e cyclus.

  Dat ziet er dus goed uit 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *