AZ wil zich dit seizoen opnieuw plaatsen voor Europees voetbal

By
Updated: september 9, 2015
AZ startte ongelukkig aan de competitie, maar houdt vast aan een ambitieuze doelstelling. De club wil zich dit seizoen opnieuw plaatsen voor Europees voetbal.

Met vier wedstrijden achter de rug moeten de Alkmaarders genoegen nemen met een teleurstellende veertiende plaats. De ploeg van trainer John van den Brom behaalde slechts twee punten in het eerste kwartet wedstrijden. Op de tweede speeldag werd er met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Excelsior en een week later kwamen Willem II en AZ niet tot scoren in het AFAS Stadion: 0-0.

‘We willen ambitieus naar buiten treden’, sprak Earnest Stewart dinsdagochtend tijdens een bijeenkomst voor leden van de businessclub van de club uit de kaasstad. ‘En al ziet het er nu op de ranglijst even wat anders uit, ons doel is om ons wederom te plaatsen voor Europees voetbal.’

Wisselvalligheid
Trainer Van den Brom bevestigde die doelstelling tijdens de businessbijeenkomst, al was hij wat voorzichtiger in zijn woorden. ‘Wat ik van het seizoen verwacht? Dat we Europees voetbal halen natuurlijk. Maar laten we eerst zaterdag bij De Graafschap winnen’, zei hij. Met die laatste uitspraak doelde hij op de wisselvalligheid van zijn ploeg. ‘Daar ben ik helemaal niet blij mee. We bereikten tegen Astra Giurgiu op een dwingende en attractieve wijze de groepsfase van de Europa League. Daar gaven we een paar dagen later echter geen vervolg aan in de competitie.’

AZ start op 17 september aan de groepsfase van de Europa League. In Servië is Partizan Belgrado dan de tegenstander. Daarnaast zijn de Alkmaarders in Groep L ingedeeld met Athletic de Bilbao, in 2012 finalist (3-0 verlies tegen Atlético Madrid) en de Duitse debutant FC Augsburg, waar de Nederlandse verdediger Paul Verhaegh onder contract staat. Bron: VI

5 Comments

 1. Jeroen

  9 september 2015 at 14:01

  Ben benieuwd! Doelstellingen zijn in ieder geval helder. Ben benieuwd of John het draaiende gaat krijgen. Ze hebben in ieder geval even wat rust gehad om goed te trainen.

 2. az woman

  9 september 2015 at 14:44

  Met het juiste systeem, en de juiste poppetjes op de juiste plek, heb ik er vertrouwen in. Ik denk dat veel afhangt welk systeem John gaat hanteren.
  AZ VOORUIT!!!

 3. gerard

  9 september 2015 at 18:19

  Ik denk dat Jahanbakhsh hierin een erg grote rol moet gaan spelen.
  Net als vorig seizoen kwam het gevaar en creativiteit het merendeel voornamelijk van een persoon, namelijk Berghuis. Met dergelijke spelers kan een elftal geheel anders voor de dag komen en persoonlijk denk ik dat Jahanbakhsh nog meer potentie heeft dan zijn voorganger.
  Sterker, hoewel die nog geen bal voor het eerste van AZ geraakt heeft zie ik in hem de grootste smaakmaker van de eredivisie waar AZ alle zeilen moet bij stellen om het volgende seizoen hem nog te behouden.
  Let maar op!

  • Vincent

   9 september 2015 at 22:34

   Als hij verkocht word zijn we wel meteen af van al die Iranezen

 4. Vincent

  9 september 2015 at 22:35

  Nou dan zal ik maar ff snel een andere (Transfervrij) rechtsback vastleggen!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *