Blind zag in Berghuis ideale opvolger voor geblesseerde Robben

By
Updated: september 5, 2015
Berghuis-Soccernews

Het vertrek van Steven Berghuis naar Watford heeft AZ een hoop geld opgeleverd. Het verloor dan wel een smaakmaker, maar wist er wel het maximale uit te halen. Voor Berghuis zelf is de overgang nog niet bepaald een succes. De speler maakt weinig minuten en zat laatst niet eens bij de wedstrijdselectie. Vooralsnog geen probleem, aldus Berghuis, hij moet namelijk nog wennen aan de intensiteit van de Premier League.

Toch lijkt de aanvaller een verkeerde beslissing te hebben gemaakt. Bondscoach Blind zag het namelijk helemaal in hem zitten, maar vanwege de magere speelminuten, moest hij noodgedwongen een andere speler selecteren. “Ik ken maar een potentiële international die echt in de stijl van Robben speelt. Dat is Steven Berghuis”, meent Blind. “Ik heb gekozen voor Jeremain Lens als vervanger van Robben omdat Berghuis vrijwel niks heeft gespeeld bij zijn club Watford. Lens heeft al een paar wedstrijden in de benen zitten.” Bron foto: Soccernews.nl

7 Comments

 1. NHN

  5 september 2015 at 20:27

  Aldus “bondscoach Blind” maar dat zal toch (hopenlijk) ook niet lang duren.
  Dat Berghuis voor zijn financiën heeft gekozen ipv zijn loopbaan wisten we al een tijdje. Ik denk niet dat hij daar gaat slagen,en Watford zal niet lang op het hoogste niveau spelen.
  Berghuis zal uiteindelijk ergens opduiken, maar voorlopig niet meer in Oranje

 2. Gerrit Vooijs

  6 september 2015 at 00:23

  Wat een onzin van Blind. Hij stelt wel van der Wiel en BMI op in de toch al kwetsbare verdediging ondanks dat die al heel lang geen wedstrijd hebben gespeeld. Maar nee, een flankspeler met 3weken rust dat kan niet.
  Berghuis zal bij Watford idd niet veel spelen maar hij is wel financieel onafhankelijk. AZ en Berghuis hebben allebei heel goede zaken gedaan. Sportief levertberghuis even wat in maar goed over 2 jaar kan hij voor een weggeefprijs terug naar PSV of Ajax. Dan is hij 25-26 en kan hij zijn carrière ook sportief laten slagen.

 3. Vincent

  6 september 2015 at 10:26

  Blind kan er ook niks van Narsingh selecteren en laten spelen man man man

 4. 1AZ1

  6 september 2015 at 11:13

  Cillessen

  Janmaat-de Vrij-van Dijk-Willems
  De Jong Sneijder Blind
  Lens – Huntelaar-Memphis

  Met alle respect naar Berghuis, maar fysiek en qua ervaring is hij nog niet zover om voor Oranje te spelen. Als jij kijkt naar de 2 wedstrijden tegen Ijsland zijn we gewoon fysiek helemaal weggespeeld elk 1 op 1 duel veloren we. Ik snap ook niet waarom Blind ervoor heeft gekozen om Nigel de Jong thuis te laten??!? Ik had ervoor gekozen om zo te spelen tegen Ijsland natuurlijk Robben basis maar die is nu geblesseerd helaas..

  • Vincent

   6 september 2015 at 16:45

   Mooie opstelling helemaal mee eens alleen Willems is geblesseerd.

 5. Timon

  6 september 2015 at 20:57

  Blind nieuw record : snelst ontslagen bondscoach ooit! Die Berghuis : schei toch uit,wennen aan niveau …..
  De enigste die lacht is de penningmeester vanAZ !, Bij Watford toch hartdstikke gek!, Zelfde scout die hier Gort ,Advic,,Andersen, Tankovis oid en ga maar door heeft aangereden???

  • Vincent

   7 september 2015 at 07:30

   aangereden? Vandaar dat ze zo slecht voetballen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>