AZ test twee Ghanese jeugdtalenten

By
Updated: september 4, 2015

AZ heeft twee grote Ghanese jeugdtalenten op proef. De pas 16-jarige Issah Abass en Annan Mensah (19) speelden vanmiddag mee in een oefenwedstrijd van AZ, die de Alkmaarders met 4-3 wonnen van FC Oss.
Vooral Abass, een spits die tegen de Brabanders na de rust vanaf de linkerflank opereerde, geldt in zijn vaderland als een pareltje. “Hoewel hij pas 16 is, komt hij ook al uit voor het nationale team onder de 20 en onder de 23,” aldus Jan Streuer, over de speler van Asokwa Deportivo.

Annan Mensah is een defensieve middenvelder met een vlijmscherpe tackle, die doet denken aan Clarence Seedorf. “Vaak komt dit soort jongens van kleine clubjes af en moeten ze ’s ochtends een uur lopen voordat ze bij de club zijn,” aldus Streuer, die met Cees Lok een bureau heeft opgericht. “Ik doe dit voor de lol. Het zijn jongens die een enorme drive hebben en erg dankbaar zijn dat je wat voor ze kunt betekenen. Het is alleen jammer, dat het in Nederland moeilijk is om zulke talenten onder dak te brengen. Dat gaat in België stukken makkelijker qua regelgeving.”

De twee spelers blijven voorlopig in Alkmaar meetrainen bij Jong AZ, dat nu overigens is samengevoegd met de A-selectie, omdat die door de interlandweek is gedecimeerd. Abass heeft als handicap, dat hij pas officieel kan worden vastgelegd vanaf zijn 18 levensjaar. Op zich geen probleem, want AZ legde in februari al Levi Garcia van Trinidad en Tobago vast. Die traint al in fases mee en kan in november, als hij 18 wordt, officieel aan de bak. Bron: Telegraaf.nl

5 Comments

 1. az woman

  5 september 2015 at 09:29

  AZ verlegt de scoutings aandacht van Scandinavië,IJsland, Zuid-midden Amerika naar Afrika, of gaat AZ het scoutings gebied uitbreiden? Laten we hopen dat het zijn vruchten afwerpt voor AZ, maar ook zeker voor die jonge jongens.

 2. Timon

  5 september 2015 at 12:45

  A selectie door interland week gedecimeerd.??? Welke internationals? Laat die lieden uitrusten voor de Graafschap uit: al heel blij met een puntje daar!

 3. Vincent

  5 september 2015 at 14:08

  Hmm Garcia was al al bijna 18 deze jongen is pas 16 dus dat is een groot verschil, en krijgt deze jongen ook nog een vergoeding ondanks hij geen contract heeft? Vast wel toch?

  • Vincent

   5 september 2015 at 14:09

   Is* al bijna 18

 4. Ryan

  5 september 2015 at 20:23

  Ik vind hetngoed dat AZ buiten comfort zone (Zweden, Noorwegen, IJsland) bezig met Levi Garcia en deze 2 geeft mij een goed gevoel.

  Ik hoor over beide spelers zeer positieve verhalen vooral die linksbuiten. Er zit op een latere leeftijd wel een nadeel aan en dat is als ze worden opgeroepen voor de Afrikacup

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *