AZ kan eindelijk beschikken over Jahanbakhsh

By
Updated: september 4, 2015
NEC-FCUpdate

Alireza Jahanbakhsh maakte donderdagmiddag zijn officieuze debuut in het shirt van AZ. John van den Brom is blij met de entree van de 22-jarige international van Iran.

Jahanbakhsh tekende in augustus een meerjarig contract in Alkmaar, maar kwam door fysieke klachten nog geen minuut in actie. In het oefenduel met FC Oss (4-3) kwam hij wél binnen de lijnen en dat heeft men geweten ook. De aanvaller was meteen belangrijk met drie assists.

“Het is belangrijk dat Alireza speelt en minuten maakt”, reageert Van den Brom op de clubsite van AZ. “Hij is goed in beweging en ziet ook altijd zijn medespelers lopen. Hij speelde vandaag dan wel op een andere positie, maar ook dan zie je dat hij onze ploeg iets extra’s geeft.”

Jahanbakhsh lijkt volledig speelklaar als AZ volgende week de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen De Graafschap. De afgelopen twee jaar maakte de aanvaller veel indruk bij NEC, waarmee hij zich vorig seizoen tot kampioen van de Jupiler League kroonde. Jahanbakhsh werd verkozen tot beste speler. Bron: Voetbalprimeur.nl, Bron foto: FCUpdate.nl

8 Comments

 1. az woman

  5 september 2015 at 09:22

  Heel goed nieuws.

 2. Evert

  5 september 2015 at 12:25

  Leuk dat hij goed speelt in oefen partijen, maar hoe gaat dat in het echt? Janssen was ook de topscoder in de voorbereiding maar voor het echte werk komt ie tekort. Ik zou zeggen even afwachten voordat we met tromgeroffel beginnen.

  • Vincent

   5 september 2015 at 14:05

   Idd maar hard werken is voldoende

 3. Gerrit Vooijs

  5 september 2015 at 14:35

  Goed nieuws maar zoals Evert al opmerkt even wachten.
  Jahanbakhsh doet het goed maar Oss mag natuurlijk nooit 3 x scoren in Alkmaar. Er is nog geen balans in het team en daar moet hard aan gewerkt worden.
  Luckassen deed het tegen Astra geweldig als slot op de deur. Sober spelend pakte hij de ballen af en leverde deze bij zijn medespelers in.
  Niet meer en niet minder. Tegen Roda speelde niemand in zijn taak want het was maar Roda ……. AZ wilde een showtje weggeven maar dan met minder energie en het kwam daarmee op de koffie.

  Tegen Oss 3 doelpunten weggeven betekent dat AZ nog teveel ruimte weggeeft. Bij balverlies moet de ploeg inzakken en gaan jagen op de bal.
  VDB heeft nog een weekje maar ik zou opteren voor een 4-1-3-2 opstelling waarbij Luckassen weer als bal afpakker voor zijn defensie speelt.
  Even wat meer zekerheid inbouwen en door resultaat vertrouwen kweken.

  • az woman

   5 september 2015 at 15:20

   Gelijk heb je Gerrit, met dit spelers materiaal is het denk het beste systeem, het geeft rust en stabiliteit aan het elftal, en de tegenstander zal steeds tegen een muur oplopen, waarbij AZ snel kan omschakelen en een nieuwe aanval kan opbouwen.

  • Evert

   5 september 2015 at 16:57

   Eens!!

  • Ryan

   5 september 2015 at 20:28

   Nog even een paar kanttekeningen Luckassen speelde rechtsback en wuytens centraal in de eerste helft en Coutinho speelde de hele wedstrijd.
   Ik vind gewoon dat AZ zo moet spelen
   Doel: Rochtet
   Verdediging v.r.n.l. Luckassen Gouweleeuw v.d. Linden Haps/brezancic
   Middenveld met punt naar achter met Henriksen Rienstra van Overeem.
   Aanval: Jahanbaksh Janssen Dos santos

   Sterker kan je het niet krijgen met deze opstelling

 4. gerard

  5 september 2015 at 21:58

  Lucassen is als rechtsback zeker niet beter dan Johansson, hoe matig deze dan ook speelt. Lucassen in het centrum en anders is het bijzonder matig op een andere positie.
  Janssen scoorde ook weer bij jong Oranje , hij werd dan oo in stelling ebaht, iets wat bij AZ toch wel ontbreekt.
  Jahanbaksh is een rasvoetballer die de stap van eerste naar eredivisie doodeenvoudig kan doorzetten en zal ongetwijfeld de beste man van AZ worden, heeft meer potentie dan Berghuis let maar op!
  Met hem zal dan ook een speler als Janssen gevaarlijker worden en krijgt hij meer bruikbare ballen.
  Dos Santos en Haye zijn tot nu toe te wisselvallig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>