Van den Brom over de EL-loting: ‘Kans heb je altijd’

By
Updated: augustus 29, 2015

Het is AZ en John van den Brom gelukt om zich te plaatsen voor de Europa League. AZ zit in groep L met de clubs Athletic Bilbao, FC Augsburg en Partizan.

“Het zijn leuke momenten om met z’n allen naar de loting te kijken”, trapte Van den Brom af terwijl hij het belang van AZ’s aanwezigheid in de Monegaskische kokers benadrukte. “Athletic Bilbao is een hartstikke leuke club om tegen te spelen. Een goede ploeg, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Dat geldt ook voor FC Augsburg en FK Partizan. Maar hier hebben we het voor gedaan. Ik kijk er in ieder geval naar uit om dit soort wedstrijden te spelen. Kans heb je altijd, maar het wordt wel een zware opgave.”

Zonder zich nog te hebben verdiept in de tegenstanders, probeerde Van den Brom de kracht van de tegenstanders al voorzichtig te duiden. “Bilbao heeft nog niet zo lang gelden met 4-0 van FC Barcelona gewonnen, dus ga er maar aan staan. Augsburg is een fysiek sterke club uit de Bundesliga. Een zware competitie, net als de Spaanse. Normaal gesproken zou je dan zeggen dat Partizan de makkelijkste tegenstander is, maar de Servische competitie is ook heel aardig. Ik heb die ploeg een aantal keer bezig gezien en het kan er heet aan toe gaan.” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. AZ4Altijd

  29 augustus 2015 at 21:21

  Weer zeer slappe instelling van VdB. Niet zeiken. Keihard vechten, zoals afgelopen donderdag en dan maken we goede kans. Augsburg speelt momenteel niet zo goed. Dus concurrenten zijn voornamelijk Partizan en Augsburg. Daarnaast wellicht een puntje pakken tegen Bilbao thuis. Zo vaak verliezen we niet in eigen huis Europees gezien.

 2. Vincent

  29 augustus 2015 at 21:37

  Slechte loting Maarja az gaat wel door!

  • AZ4Altijd

   29 augustus 2015 at 21:41

   Nee mooie loting. Zijn clubs die willen voetballen itt Oost blok clubs die alleen maar lopen te verdedigen. Moeilijker voor een voetballende ploeg zoals die van ons. Iedereen loopt al jaren te zeuren dat we alleen maar in Verweggiestan spelen en nooit in West Europa. Het is ook nooit goed. Eindelijk geen vermoeiende verre reizen. Wellicht beter voor prestaties ook in Eredivisie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *