Rienstra voor vijf jaar naar AZ

By
Updated: augustus 27, 2015

AZ heeft Ben Rienstra tot medio 2020 vastgelegd. Donderdag tekende hij zijn contract, nadat hij eerder al een mondeling akkoord had bereikt en de medische keuring met goed resultaat doorstond. AZ streeft ernaar om Rienstra zondag inzetbaar te hebben tegen Roda JC.

Rienstra is een product van de AZ Jeugdopleiding. De geboren Alkmaarder kwam in 2008-2009 bij de selectie van Louis van Gaal. AZ won dat seizoen de landstitel. Daarna trainde Rienstra bij de A-selectie van AZ ook nog onder Ronald Koeman en Dick Advocaat.

Heracles Almelo
In de zomer van 2010 verruilde Rienstra zijn geboortestreek voor Almelo. Bij Heracles maakte hij zijn Eredivisie-debuut. Vorig seizoen kwam de allround middenvelder uit voor PEC Zwolle, waar hij binnen korte tijd steunpilaar en uitblinker werd bij de ploeg van Ron Jans.

Stewart: ‘Leiderstype’
“We hebben in de afgelopen maanden gemerkt dat we een toevoeging op het middenveld nodig hadden”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Zeker na het vertrek van Nemanja Gudelj zochten we een leiderstype. Ben Rienstra is zo’n speler. Buiten zijn voetbalkwaliteiten kan hij teamgenoten aansturen en brengt hij duelkracht met zich mee.”

Rienstra: ‘Kan niet beter’
“Ik heb altijd gehoopt dat ik weer hier kon gaan voetballen, in de buurt van mijn familie en vrienden”, reageerde Rienstra. “Het kan niet beter. Na mijn goede seizoen bij PEC Zwolle speelde er wel wat op transfergebied. Toen AZ concreet werd heb ik snel besloten om het te doen. In mijn vorige AZ-periode stond er een kampioenselftal. Mijn concurrenten waren international. Toen heb ik eieren voor mijn geld gekozen. Nu kom ik met veel meer ervaring terug. Ik heb er onwijs veel zin in. Het liefst had ik tegen Astra al meegedaan. Nu ga ik op de tribune zitten duimen dat we winnen.” Bron: AZ.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  27 augustus 2015 at 19:36

  Mooie transfer! Hoorde Stewart trouwens zeggen dat hij nu klaar is met winkelen. Dus geen rechtsback erbij… Onverstandige keus van AZ.

 2. Maarten2802

  27 augustus 2015 at 19:40

  test

 3. Maarten2802

  27 augustus 2015 at 19:41

  dit is een duidelijke afleidingsmanoeuvre. van den brom heeft aangegeven dat er nog wel 1 of 2 spelers komen.

  • Jeroen

   27 augustus 2015 at 19:52

   Laten we het hopen!! Ben benieuwd of de nieuwe aankopen ons team naar een hoger niveau kunnen brengen. Rienstra is met dat betreft een mooie aankoop voor het middenveld. Die kon wel een extra impuls gebruiken.

 4. KeesK

  28 augustus 2015 at 01:49

  Hoop dat hij niet in het rijtje Rosheuvel en Overtoom terecht komt.
  Tot nu toe is het halen van oud-spelers geen succes geweest.
  Gorter mogen we hier ook toe rekenen trouwens, ook al was hij een speler van Stewart’s vorige club NAC.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *