Van den Brom overtuigd van het halen van de groepsfase

By
Updated: augustus 27, 2015
Vandenbrom-NOS

In de Co Adriaanse Persruimte van het AFAS Stadion blikte John van den Brom woensdagavond vooruit op het cruciale tweede duel met FC Astra Giurgiu. Over belang, spelhervattingen en passie. “Malmö is een goede drijfveer voor ons.”

“Het wordt een lastige klus”, zei Van den Brom, die desondanks aangaf overtuigd te zijn van het halen van de groepsfase. “Het wordt lastig omdat we tegen een heel lepe tegenstander spelen, die voorin veel kwaliteit heeft. We doen het niet even zomaar, maar als we gedisciplineerd en in de organisatie spelen krijgen we ook nu weer kansen om te scoren.”

Spelhervattingen
In het uitduel deden vrij trappen en hoekschoppen van de tegenstander AZ de das om. “Daar hebben we van geleerd, door de organisatie aan te passen. Als ik terugkijk naar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Willem II, dan hebben we dat aspect goed gedaan. Die spelhervattingen tegen moeten beter en dan ben ik er van overtuigd dat we in voetballend opzicht het verschil kunnen maken.”

Passie
Gisteren zag Van den Brom Malmö – dat uit bij Celtic ook met 3-2 had verloren – met een 2-0 thuiszege alsnog de groepsfase van de Champions League halen. “Als je zag met wat voor intentie en passie Malmö speelde om door te gaan, dan denk ik dat dat een goed drijfveer voor ons is om dat donderdag ook te brengen. Dan hebben we een goede kans om door te gaan.”

Belang
Het belang van het bereiken van de groepsfase deelde Van den Brom in verschillende categorieën in. “Voor de ontwikkeling van de spelers individueel zijn deze wedstrijden in andere omstandigheden en op een ander niveau belangrijk, maar ook voor mij is het goed. En uiteindelijk voor de club ook, want je krijgt er zes wedstrijden op Europees niveau bij. Financieel is dat een impuls. En dan heb ik het nog niet eens over het belang voor het Nederlandse voetbal. Alles bij elkaar lijkt het me genoeg om morgen voor te spelen.”

Live
De wedstrijd in het AFAS Stadion begint om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Bron: AZ

11 Comments

 1. KeesK

  27 augustus 2015 at 09:27

  Een klein wonder is nodig.

 2. Jay

  27 augustus 2015 at 11:32

  Dat Astra speelde anders ook niet best, dus daar moet je als AZ zijnde gewoon van winnen. Kom op zeg, we gaan niet bang worden voor en clubje uit Roemenië.

  En na deze ronde wordt de selectie een stuk sterker doordat de nieuwe aanwinsten erbij komen. We moeten dus gewoon door. Horen jullie me daar bij AZ?! HET MOET!

 3. Timon

  27 augustus 2015 at 12:57

  Kansloos

  • Ruud

   27 augustus 2015 at 12:58

   Optimist!

   • az woman

    27 augustus 2015 at 14:38

    Ik denk dat Timon die Roemenen bedoelt Ruud.

    • Poll

     27 augustus 2015 at 16:39

     Ik denk dat Timon zichzelf bedoelt AZ woman.

    • Ruud

     27 augustus 2015 at 17:36

     Dat zou nog kunnen. Ja, ik ga al meedenken met Timon. Help :)

  • az woman

   27 augustus 2015 at 14:40

   Hoi Timon, is Benny Rienstra een goede investering in jouw optiek?

  • oma

   28 augustus 2015 at 07:27

   jammer Timon geen gelijk dit keer.
   is je glazenbol stuk?

 4. Timon

  27 augustus 2015 at 19:02

  Nee , natuurlijk niet. Eerst wegsturen en 5 jaar later weer : oh! Zo goed! Echte leider… Die statistieken van Billy Nogwat zullen wel aangetoond hebben dat hij zo goed is… En dan dat kleffe van Rienstra: oh zo blij weer terug.
  Een echte kerel had gezegd: toen niet! Nu niet! Ik voetbal mijn modaal voetbalsalaris wel ergens anders bij elkaar,zo nodig in de woestijn! En verder: die S. : waarom 1 juli selectie niet compleet? Al verliespunten tegen degradatie clubs,zondag maar afwachten tegen Roda. Vanavond uitgeschakeld Europalaeque, tel uit je winst!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>