Ben Rienstra op weg naar AZ

By
Updated: augustus 26, 2015

AZ onderhandelt met PEC Zwolle over Ben Rienstra. De kans is groot dat de 25-jarige middenvelder deze week nog een meerjarig contract tekent bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

De in Alkmaar geboren spelmaker is een jeugdexponent van AZ, maar kon bij die club niet doorbreken in de hoofdmacht. In 2010 maakte hij de overstap naar Heracles, waar hij onder trainer Peter Bosz werd omgedoopt tot centrale verdediger en meer dan honderd eredivisiewedstrijden speelde. Vorig jaar verruilde Rienstra Heracles na vier seizoenen voor PEC.
Winnende treffer
In zijn eerste seizoen in Zwolle maakte hij als middenvelder veel indruk. De onbetwiste basisspeler hielp zijn nieuwe club met vijf treffers aan een zesde plek in de eredivisie en bereikte met PEC tevens de bekerfinale. Zijn winnende treffer tegen FC Twente, afgelopen zondag, was waarschijnlijk zijn laatste in het shirt van Zwolle.AZ en PEC naderen een akkoord over een transfer van de middenvelder. Rienstra wordt bij het door een leegloop geteisterde AZ gezien als een welkome versterking. Coach John van den Brom raakte deze zomer het overgrote deel van de basisploeg kwijt. Nemanja Gudelj (Ajax), Steven Berghuis (Watford), Wesley Hoedt (Lazio), Simon Poulsen (PSV) en Aron Johannssón (Werder Bremen) verlieten de nummer drie van de eredivisie.

Ook Ron Jans heeft zijn elftal door het succesvolle voetbaljaar weer flink moeten renoveren. Warner Hahn (Feyenoord), Maikel van der Werff (Vitesse), Jesper Drost (FC Groningen), Jody Lukoki (Ludogorets) en Tomas Necid (Bursaspor) kozen voor een nieuwe avontuur. Daar komt Ben Rienstra dus waarschijnlijk nog bij. De beweeglijke middenvelder moet het nieuwe en jonge AZ, ondanks zijn 25-jarige leeftijd, onder meer van de nodige routine voorzien.

Wuytens
Tegenover het aanstaande vertrek van Rienstra, staat de komst van Gustavo Hebling. De getalenteerde middenvelder uit Brazilië wordt gecontracteerd door Paris St. Germain en zal, als het papierwerk deze week wordt afgerond, verhuurd worden aan PEC. Daar blijft het mogelijk niet bij. Zwolle hoopt ook nog een centrale verdediger, bij voorkeur linksbenig, toe te voegen aan de selectie. Jan Wuytens van AZ was lange tijd een te dure optie. Mogelijk wordt de mandekker nu betrokken bij de onderhandelingen over Rienstra. Bron: AD

Update 20:30

De clubs hebben een principe akkoord bereikt, en daarnaast heeft de Alkmaarse club ook al een persoonlijk akkoord bereikt met Ben Rienstra. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien, maar mocht dit geen problemen opleveren, dan tekent de middenvelder voor meerdere seizoenen.

14 Comments

 1. az woman

  26 augustus 2015 at 16:00

  Dit komt wel rond, Janneke Wuytens naar Zwolle, prima gedaan Earnest.(ben je al terug uit Scandinavië?)
  Ben heeft fysiek, loopvermogen, doet zowel verdedigend als aanvallend mee, en heeft eredivisie ervaring, met zijn 25 jaar komen nu zijn beste jaren. Hij had nog een één jarig contract, dus Earnest zal niet het onderste uit de kan hebben hoeven te betalen. Earnest ik ben hier blij mee!

 2. harm

  26 augustus 2015 at 16:24

  Nu nog een RB en linker (vleugel)spits dan moet het haast wel beter worden!

 3. woonwagenpower

  26 augustus 2015 at 16:58

  Goed werk Earnest, maar laat de rechtsbackpositie niet aan je aandacht ontsnappen.
  Of loopt er buiten Derrick Luckassen (die geen rechtsback plaats wil vervullen) in de jeugd een snelle, bonkige, kopsterke rechtsback rond?

  • az woman

   26 augustus 2015 at 17:20

   Lewis wordt omgeschoold naar rechtsback, dus ik denk dat Fernando het gaat worden voor die positie, het kan immers snel beter als mattias.

 4. woonwagenpower

  26 augustus 2015 at 17:37

  Even zitten kijken op pec.nu, oh wat hebben ze daar een jeuk en pijn.
  Pec zwolle zit in categorie 1, dus zoveel ruimte om versterking te kopen is er niet, en zijn de centen die Ben oplevert erg welkom. ik ben het seizoens einde van 87/88 niet vergeten, de Zwolse wolf moet op rantsoen!

  • Vincent

   26 augustus 2015 at 19:58

   Bennie Rienstra, waarom nou jij? Die Oostblokkers mogen Lukoki hebben. Een renpaard heeft nog meer rendement en Jody is niet goed genoeg om 1 miljoen voor te krijgen. Groningen mag Drost hebben. Heeft geweldige wedstrijden gespeeld maar vaak genoeg zag je hem in geen velden of wegen. Dan was hij verantwoordelijk voor 90 procent van het balverlies van PEC. Vitesse mag Van der Werff hebben. Een sterke verdediger, maar vaak genoeg een foutje.

   Maar niet Bennie. Bennie is de stille motor van onze Zwolse trots. Onze blanke Paul Pogba moet nog in Zwolle blijven en mag niet na een jaar gelijk weg. Helaas, dat is het lot van onze ploeg, maar dan krijg je er misschien Stijn fucking Wuytens voor terug. Ik wil geen Stijn Wuytens, ik wil een ervaren middenvelder. Die Hebling kan mijn rug op, want een speler van 19 gaat niet jouw team dragen. Schuif een speler naar voren met kwaliteit en ervaring. Haal een Duarte, haal een Overtoom, haal desnoods Stans of als het echt niet anders kan zal er vast wel ergens een transfervrije ervaren middenvelder rondlopen die nog wel zijn kunsten wil vertonen. En als het eeeeeecht niet anders kan, zet je Nijland met zijn 27 jaar op de controlerende rol. Maar niet nog een centrale verdediger. Lam is nog maar 22 en Thomas, Dekker en Marinus zijn 19. Daar ga je geen potten mee breken.

   Hopelijk verandert PEC nog van mening en halen ze nog een controleur, want hier schiet je niets mee op.

   Dit stond er ook op :’)

 5. Keet

  26 augustus 2015 at 18:58

  prima aankoop. Nog meer reden om 4-4-2 te gaan spelen. Maar waarom zo lang gewacht met deze aankoop?

 6. harm

  26 augustus 2015 at 19:27

  Omdat AZ van plan was om Saymak te kopen, maar omdat die (langdurig?) geblesseerd is hebben ze hem als vervanger gezien, bron: soccernews

 7. Vincent

  26 augustus 2015 at 19:53

  Mooi nog steeds een eigen jeugd middenveld dus haha

 8. Jeroen

  26 augustus 2015 at 20:57

  Mooie aankoop! Vind hem een erg goede middenvelder. Hoopte al dat AZ het middenveld nog van een impuls zou voorzien. Dat hebben ze gelukkig gedaan. Zal wat meer stabiliteit opleveren.

 9. i.Pjotr3

  26 augustus 2015 at 21:04

  En er ook nog geld bij krijgen……..opleidingsvergoeding. 🙂
  Zou ik Haye verhuren, wordt hij alleen maar beter van…..druk op t middenveld

  • Vincent

   26 augustus 2015 at 23:39

   Welke club dacht je aan?

 10. jan

  26 augustus 2015 at 22:48

  Goeie zet. Nu nog een echte rechtsback en een echte linksbuiten.
  dan kunnen eventueel Johanson en Tankovic verhuurd/verkocht worden

  • Vincent

   26 augustus 2015 at 23:38

   Johansson heeft nog een 1 jarig contract dus die verkopen en tank verhuren want hij is nog erg jong

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *