‘Europees voetbal zou seizoen nog enigzins redden’

By
Updated: december 25, 2009
'Europees voetbal zou seizoen nog enigzins redden'

AZ is dit seizoen op alle fronten afgetroefd. 22 punten achterstand op de nummer één is een gat die onoverbrugbaar is. Champions League is uitgelopen op een deceptie en afgelopen week zijn we ook nog uitgeschakeld in de KNVB beker toernooi. Kortom, niet het seizoen wat we van te voren hadden verwacht. Schaars hoopt het seizoen nog enigzins te redden door te eindigen op de vierde of vijfde plek. Deze positie geeft AZ recht op Europees voetbal.

‘Als we vierde of vijfde worden en op die manier Europees voetbal halen, is het seizoen toch nog enigszins gered. Al is het natuurlijk niet het seizoen waarop we met z’n allen gehoopt hadden,’ aldus aanvoerder Stijd Schaars.

‘Dat we niet met een goed gevoel de winterstop in gaan, lijkt me duidelijk. Dat kan iedereen wel zien. Maar daar zijn natuurlijk meerdere oorzaken voor. Er is ontzettend veel gebeurd sinds de zomer.’

Toch is Schaars positief gestemd. ‘Als we zo blijven werken en spelen, hoeven we niet te vrezen voor de tweede seizoenshelft. Er zit progressie in. Ik heb echt het gevoel dat we als team de goede kant op gaan.’

‘Alleen de resultaten blijven nog uit en dat is natuurlijk frustrerend. Zeker omdat we nu uit de beker liggen. Iets tastbaars, zoals een prijs, kunnen we dus niet meer aan het seizoen overhouden.’

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *