Voorbeschouwing FC Astra Giurgiu – AZ

By
Updated: augustus 20, 2015

Derrick Luckassen begint donderdagavond met AZ aan de uitwedstrijd tegen het Roemeense Astra in de play-offs van de Europa League. De geboren Amsterdammer moet de defensie van zijn ploeg versterken . ,,We hebben ze goed bekeken en denken dat dit goed kan uitpakken”, zei trainer John van den Brom woensdag na de training van zijn ploeg in het verouderde stadion van Rapid Boekarest.

AZ incasseerde in de eerste twee competitiewedstrijden tegen Ajax (0-3) en Excelsior (2-2) maar liefst vijf tegentreffers. De ploeg was in de vorige ronde wel twee keer te sterk voor Istanbul Basaksehir (2-1 2-0). ,,Het gaat er om dat we nu weer volwassen spelen’, zei Van den Brom. ,,Ik denk dat onze kansen op succes rond de vijftig procent liggen. Het gaat er om dat we het volgende week voor eigen publiek kunnen afmaken.”

Astra verraste het Engelse West Ham United in de derde voorronde van de Europa League (2-2 2-1). ,,Dat zegt wel iets over ze”, stelde Van den Brom die donderdag pas met zijn ploeg van Boekarest naar speelstad Giurgiu reist. Astra voetbalde drie jaar geleden nog in Ploiesti maar op aandringen van de puissant rijke clubeigenaar Ioan Niculae verhuisde de formatie naar het uiterste zuiden van Roemenië.

De omstreden voorzitter van Astra is volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes met een kapitaal van ruim 1,2 miljard de rijkste Roemeen op aarde. De omstreden zakenman is de drijvende kracht achter de club die na zeven speelronden de Roemeense competitie aanvoert. Maar hij zit op dit moment een gevangenisstraf van ruim twee jaar uit omdat hij de socialistische partij van zijn land in 2009 illegaal zou hebben gefinancierd.

Bij AZ gloort niet alleen een basisplaats voor Luckassen. Joris van Overeem lijkt zich ook op te mogen maken voor een terugkeer in de favoriete elf van zijn trainer. Het meespelen van het duo zou wel eens ten koste kunnen gaan van Dabney dos Santos en Thom Haye. Nieuwelingen Alireza Jahanbakhsh en Rajko Brezancic maken nog geen deel uit van de selectie van AZ.

Verwachte opstelling AZ: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Van der Linden, Haps; Henriksen, Ortíz, Van Overeem; Hupperts, Janssen. Bron: AD

5 Comments

 1. Vincent

  20 augustus 2015 at 12:12

  Volgens de Trainer van Astra is AZ te goed en een gelijkspel thuis is het hoogst haalbaar Maarja we zullen zien

  • Brandon

   20 augustus 2015 at 13:04

   Ja dat is altijd de koude oorlog vooraf Vincent. Als je met 2-0 van Steau Boekarest thuis wint en bovenaan staat in de Roemeense competitie dan ben je echt geen klein ploegje. Voor een gelijkspel uit teken ik in ieder geval direkt en dan meteen maar 2-2 zodat we thuis aan elke overwinning 0-0 en 1-1 genoeg hebben. Maar met de uitwedstrijd van Excelsior nog in gedachte kan dit wel eens een heet avondje worden in Giurgiu.

 2. Brandon

  20 augustus 2015 at 15:29

  Lees net dat de wedstrijd wel uitgezonden wordt op Fox kanaal 3. Hopelijk lezen veel supporters dit nog. Veel kijkplezier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *