Anderson naar Cambuur, Avdic in beeld bij De Graafschap

By
Updated: augustus 19, 2015

Djavan Anderson (20) vertrekt per direct naar SC Cambuur. In Friesland tekent de rechtsbenige verdediger een contract tot medio 2017. Anderson kwam in de zomer van 2014 van Ajax naar AZ.

Anderson kwam vorig seizoen éénmaal in actie voor de hoofdmacht van AZ: uit tegen NAC Breda. Onlangs kreeg hij te horen dat er in Alkmaar weinig perspectief voor hem meer was.

Denni Avdic is in beeld bij De Graafschap om de zorgen van trainer Jan Vreman deels weg te nemen, bevestigt de promovendus woensdagochtend. De spits is overbodig bij AZ en mag uitkijken naar een nieuwe uitdaging.

“Hij is één van de namen op ons lijstje”, bevestigt technisch manager Peter Hofstede tegenover FOX Sports. “Net als Cas Peters. Er lopen wat lijntjes, maar concreet is er nog niets. Iedereen lijkt een beetje af te wachten.”

Avdic maakte in 2013 de overstap van Werder Bremen naar AZ, nadat hij indruk had gemaakt bij PEC Zwolle. In Alkmaar wilde het echter niet vlotten en afgelopen werd hij uitgeleend aan Heracles Almelo. Avdic werd vorige week nog afgetest door Blackburn Rovers. Ook Donny Gorter van AZ is nog steeds in beeld in Doetinchem.

5 Comments

 1. gerard

  19 augustus 2015 at 14:00

  voor Gorter moet ook nog wel een leuk clubje te vinden zijn, lijkt me stug dat er geen belangstelling voor is bij de kleinere clubs

 2. NHN

  19 augustus 2015 at 14:02

  Anderson had vanwege zijn verleden (alleen een paar wedstrijden in jong ajax gespeeld) niet zo’n hoog salaris. Dus die zal wel gauw toegehapt hebben bij Cambuur. Wat Cambuur in die jongen ziet is me onduidelijk. Zelfs nu de spoeling dun is op de rechtsbackpositie, heeft hij z’n kansen niet gegrepen. Heeft het nooit waar kunnen maken. Het zou de stand-in wezen van Matthias,maar heeft er niks van gebakken. Maar goed we zijn er vanaf.
  Avdic en Gorter is moeilijker, die trappen niet in een contract van pakweg de Graafschap,dat doen ze leiver een jaar later (nog effe op de zak teren van AZ)
  Avdic verhuren dan maar, dekt nog iets van de schade.
  Gorter inzetten als linkshalf?? Kijk, als linksback is het niks natuurlijk. Maar we missen wat body op het middenveld, en Gorter is wel een bijter, en heeft een goeie voorzet in huis. Ortiz viel tegen,laat het Gorter eens proberen… (Tis maar een brain-wave…)

  • Brandon

   19 augustus 2015 at 17:01

   Ortiz of Gorter is appels met peren vergelijken. Over een heel seizoen is Ortiz veel belangrijker voor ons en staat ook niet links midden maar voor de achterhoede als extra slot. Als bal afpakker en met zijn rust aan de bal ook veel en veel beter. Vergeet ook even niet zijn beslissende pass waaruit we tegen Excelsior scoorden. Dus zo slecht is Ortiz niet en zeker niet in vergelijking met Gorter.

 3. Vincent

  19 augustus 2015 at 19:11

  Avdic mooie spits voor Nac

  • Vincent

   20 augustus 2015 at 12:13

   Hmm Ars is naar Nac gegaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *