Excelsior en AZ in evenwicht: 2-2

By
Updated: augustus 15, 2015

AZ heeft zaterdag de eerste uitwedstrijd van dit Eredivisie-seizoen gelijkgespeeld. Op Stadion Woudestein kwam de ploeg van John van den Brom tegen Excelsior niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor AZ waren Markus Henriksen en Robert Mühren de doelpuntenmakers.

Binnen tien minuten liet Excelsior al zien dat het voor AZ niet zo’n makkelijk avondje zou worden als de slotwedstrijd van afgelopen seizoen (1-4). Een voorzet van Sander Fischer belandde in de voeten van Jeff Stans, die rustig kon aannemen en van dichtbij Sergio Rochet passeerde: 1-0.

Gelijkmaker
AZ liet zich door de achterstand niet van de wijs brengen en trok de wedstrijd naar zich toe. Het resulteerde in de gelijkmaker van Henriksen, die een voorzet van de door Celso Ortiz in de diepte gestuurde Guus Hupperts achter doelman Filip Kurto schoot: 1-1.

Doortastender
De bezoekers kregen vervolgens een goede kans om de leiding te nemen, maar dit keer vond Henriksen het zijnet. Excelsior was kort voor rust een stuk doortastender. Fischer legde een vrije trap van Stans met het hoofd in de voeten van spits Tom van Weert: 2-1.

Invaller
Na rust ging AZ verder met domineren, al snel met Mühren en Muamer Tankovic voor Celso Ortiz en Dabney dos Santos. De beste kans was echter voor een invaller bij Excelsior: Jordan Bokata schoot alleen voor Rochet over het doel.

Lat
Ruim vijf minuten na zijn invalbeurt was Mühren aan de andere kant wel succesvol. Na goed doorzetten van Hupperts belandde de bal in de voeten van de Volendammer, die via de onderkant van de lat de gelijkmaker binnenschoot: 2-2.

IJver
In de slotfase ging AZ met man en macht op zoek naar de overwinning, maar liet in die ijver achterin ook gaten vallen. Omdat het vizier bij zowel AZ als Excelsior niet op scherp stond, moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt. 

Van den Brom: ‘Hoog irritatiegehalte’
“Het was een wedstrijd met een hoog irritatiegehalte”, concludeerde Van den Brom. “Ik denk dat we duidelijk zijn geweest in de voorbereiding op deze wedstrijd, maar de uitvoering was niet goed. Voor rust speelden we in een laag tempo, werden we gedwongen om veel de lange bal te spelen. In de rust zijn we boos geworden om de jongens wakker te schudden. Dat is half gelukt. In de slotfase kon de wedstrijd alle kanten op. Wat me in de laatste fase irriteerde, was dat iedereen maar naar voren rende om de winst te pakken. Op zich goed, maar dan moet je wel zorgen dat het achterin goed blijft staan, want nu hadden we de wedstrijd ook nog kunnen verliezen.”

59 Comments

 1. az woman

  15 augustus 2015 at 22:41

  Nou Positimon kom er maar in.

  • Ruud

   15 augustus 2015 at 23:51

   Is het zo’n knappe vent dan?

 2. Ruud

  15 augustus 2015 at 22:44

  Ik heb het idee, dat AZ momenteel nog niet beter kan en zich met de nieuwe aanwinsten kan versterken naar de toekomst. Leuke acties worden afgewisseld met slordige momenten zoals bij Hupperts te zien is. Dan is het heerlijk dat Muhren op aangeven van dezelfde Hupperts met een lekkere droge poeier de stand gelijktrekt. Vond AZ wel sterker worden naarmate de wedstrijd vorderde en Excelsior zat er met sommige spelers doorheen. Hoop dat AZ de komende tijd progressie maakt, want andere eredivisieploegen hebben zich aardig versterkt met ervaring. Dan had Excelsior toch een overwinning moeten zijn vandaag. Snel uit de kelder en punten gaan pakken!

 3. Brandon

  15 augustus 2015 at 22:46

  Jammer zat meer in maar had even zo goed verkeerd af kunnen lopen. Nu heeft iedereen wel gezien dat Vincent Janssen niet de spits is die AZ veel doelpunten gaat brengen. Zijn techniek en handelingssnelheid zijn te gering voor de eredivisie. Tegen amateurs krijg je veel tijd en nu met druk is hij gewoon niet goed genoeg. Weer niet eens dat mag volgende week tegen Willem II nieuwe ronde nieuwe kansen.

  • jan

   15 augustus 2015 at 22:57

   Achterin gaat het echt niet goed. Bij elke bal in eigen strafschopgebied houdt je je hart vast. Goed hersteld in de 2e helft en inderdaad mooi dat Muhren scoort.

 4. i.Pjotr3

  16 augustus 2015 at 00:03

  Komende twee weken weer Europees voetbal.
  Gezien de trend van de laatste jaren, blijft het de komende tijd puntjes sprokkelen.
  Na een Europees duel vaak puntverlies.
  In deze beginfase the boys niet laten vallen, en er 100% achterstaan.
  Poulefase levert tenslotte een leuke extra cent op.

  • Ray

   16 augustus 2015 at 01:23

   Klopt als een bus. Alleen om volgend jaar weer Europees te kunnen spelen zal je toch hoog moeten eindigen of de beker moeten winnen. Maar of dat Europese voetbal financieel iets oplevert? Vorig jaar voerde Stewart het als één van de verklaringen voor de tegenvallende financiën op. Maar goed, hij lulde waarschijnlijk uit zijn nek.

 5. Kaazie87

  16 augustus 2015 at 01:28

  Ik had het al voorspeld een 2-2 gelijkspel en een ramp seizoen. Ik vindt de mensen hier nog behoorlijk posetief. Maar als er niet heel snel een leider op het middenveld der bij komt dan gaan we echt voetballen om de plaatsen rond de 10e plek. Het gemis van gudelj wordt nu echt duidelijk zichtbaar die gasten krijgen door deze resultsten last van hey zelfvertrouwen en dan wordt het nog veel slechter geloof me maar

  • az woman

   16 augustus 2015 at 09:28

   Vorig seizoen speelden we thuis tegen Excelsior met Gudelj 3-3 , was het ook niet altijd overtuigend. Zonder diepte punten ook geen hoogte punten.

  • woonwagenpower

   16 augustus 2015 at 10:18

   Hoi Kaazie, als jij voorspellende gaven hebt, dan win jij vast de poule die Jeroen georganiseerd heeft, moet een makkie voor je zijn.

 6. Ray

  16 augustus 2015 at 01:41

  Ik weet dat Verbeek bij velen binnen AZ niet populair was, who cares, maar conditioneel zat het toen wel beter bij de spelers. Dat verdedigende gesuf is echt niet meer van deze tijd, zelfs niet in de Mickey Mouse competitie.

 7. Timon

  16 augustus 2015 at 09:25

  Wat een zootje, weer slap ,slap slap. Koop eens een vuurvreter.! Ortiz opzouten! Alles maar mooi.mooi. Pfffffff,kansloze missie .

 8. Timon

  16 augustus 2015 at 09:25

  O ja, zeker weer te kort rust gehad?

  • Ruud

   16 augustus 2015 at 11:13

   Hij is leuk! 🙂

 9. oma

  16 augustus 2015 at 09:30

  ach ja je kan het positief zien je kan het negatief zien.
  feit blijft het is een jonge ploeg zonder ervaring.
  ik denk geef ze tijd,het is niet de ploeg van verleden jaar,daarvan was de start ook niet geweldig,of wel?
  en wat zijn ze geworden derde nog altijd,ik zeg niet dat deze ploeg ook derde gaat worden,maar ik zie wel een paar plus punten,Haps die het gisteren lekker deed,Huppers hij maakt fouten maar toch kwamen de twee doelpunten uit zijn werk voort.
  alleen moet de rechtervleugel verdediger moet nodig vervangen worden je houd je hart vast met die man,hij werd aan alle kanten overlopen.
  en Jansen ach,het is zijn tweede wedstrijd,hij heeft een dip,maar was er niet verleden een spits die het hele seizoen niets heeft laten zien,sorry de laatste wedstrijd van het seizoen heeft hij redelijk gespeeld.

  maar dit is mijn mening maar wie ben ik een oude seniele trut.

  • woonwagenpower

   16 augustus 2015 at 10:13

   Oma, de laatste vier woorden uit uw stukje mag U wel weg laten hoor.

  • Ruud

   16 augustus 2015 at 11:15

   Ik ken u niet maar iedere mening is er een en uw mening zag er goed uit.

 10. woonwagenpower

  16 augustus 2015 at 10:09

  De zwakke plekken bij AZ zijn de links en rechts back plaats,
  tjonge, tjonge wat speelde Mattias ondermaats.
  Op deze manier kan v/d Brom Lewis direct wel rechtsback zetten,
  voor Lewis een koud kunstje om beter dan Mattias op te letten.
  Haps is nog jong en neem ik het minder kwalijk,
  de eerste helft was van AZ zijde onooglijk.
  Middenvelders bewogen niet,
  zodat Jop of Jeffrey maar de lange bal schiet.
  Iedere tweede bal was voor Excelsior,
  de eerste 45 minuten waren een diepte record.
  John v/d Brom kwam ook niet met slappe smoezen aan,
  hij confronteerde de spelers , dat ze met een veel te slappe instelling het veld zijn ingegaan.
  2-2 het eerste punt is binnen,
  maar er zal wat betreft instelling, mentaliteit en werklust meer nodig zijn om wedstrijden te winnen.
  Met 45 minuten in de tweede helft kon AZ zich niet meer herstellen,
  het ging beter, maar ze MOETEN vanaf minuut 1, het gras opvreten, dat hoeven we John niet te vertellen.
  Als de winnaarsmentaliteit in hun hoofd de nummer 1 positie inneemt,
  is het ook het zelfvertrouwen wat toeneemt.
  dan kan alles goed komen, en kunnen we hoge ogen gooien dit seizoen,
  en kan AZ ons niet meer met dit soort wedstrijden afdoen.

 11. kaazie87

  16 augustus 2015 at 10:09

  jonge ploeg, geeft het de tijd, na verloop van tijd gaat het gerust wel open blablablbla.
  als je geen leider in je elftal heb en je zit eenmaal in een negatieve spiraal dan kom je der niet uit.

  dat hebben we 2 jaar terug bij psv gezien en 4 jaar terug bij feyenoord. als deze ploeg zo bij elkaar blijft dan wordt het een heeel vervelend seizoen, dat heeft het verleden uitgewezen bij andere clubs

  het enigste wat nu nog tot een positief gevoel kan leiden is dat jahankbaksh verschrikkelijk belangerijk gaat worden maar dat gebeurt niet jahankbaksh is geen messi en buiten dat hij is een hele tijd gebleseerd geweest.

  ik kon het wel worden met mario been die zij gister ook al dat az een leider mist op het middenvels, eigenlijk zou gouweleeuw dat moeten doen maar die mist die capiciteiten

  • az woman

   16 augustus 2015 at 10:22

   Twee wedstrijden gespeeld, niet in paniek raken joh, we hebben wel voor hetere vuren gestaan, en is zonde van je energie, al heb je wel een punt, maar bij iedere club zijn dingen voor verbetering vatbaar denk ik, dus ook bij AZ, maar er wordt aan gewerkt, gaan ik vanuit.

 12. Evert

  16 augustus 2015 at 11:29

  Door de felheid van de tegenstander raakte dit AZ in onbalans, daarnaast de gedachte van dat doen we wel even breek je later op. Iedereen liep uit zijn positie en speelde in een te laag tempo. We hebben mazzel dat dit tegen Excelsior is want tegen een betere tegenstander ga je op het mes, als je niet gedisciplineerd speelt. Daarnaast zie je dat je heel veel kwaliteit hebt ingeleverd en is AZ officieel een middenmotor geworden, een plek onderin het linkerrijtje zou fantastisch zijn voor deze ploeg en ook realistisch. Ik weet dat het op dit moment armoe troef is bij AZ maar ik kan hier toch echt niet tegen om te zien hoe AZ afglijd naar het putje. Ik zie maandag al die lachende koppen weer van al die ajaxieden die weer de draak met AZ steken. Het worden droevige tijden……………..

  • i.Pjotr3

   16 augustus 2015 at 12:02

   Armoede troef………pffffffff omdat we na twee wedstrijden nog niet de mussen van het dak voetballen. Wat een gelul.
   Wij zijn AZ, een prachtige club die niet meer in de Scheringa tijd leeft.
   Er staat een goede organisatie met een bepaalde visie. (Veel eigen jeugd, die niet allemaal het “barca”-niveau hebben) Bij die jonge snuiters zal het niet elke week top zijn, al willen ze dat echt wel elke week laten zien.
   Spelen voor t linkerrijtje met afentoe een uitschieter naar boven, meer zullen we de komende jaren niet verwachten.
   WEN ER MAAR AAN.

   • Ray

    16 augustus 2015 at 16:43

    Het is niet verplicht hoor voor een BVO om in de eredivisie aan te treden met een jeugd elftal. Ook met een kleinere begroting moet het mogelijk zijn om volwassenen op te stellen. Zo slecht zijn de salarissen bij AZ nu ook weer niet. Een goed elftal heeft balans, ook qua leeftijdsopbouw en ervaring. Zelfs Cruyff had in het begin Piet Keizer nodig.

   • Evert

    16 augustus 2015 at 21:21

    Nou dit is toch zeker geen hart onder riem steken, het lijkt net of je mij van iets beschuldigt??? Begrijp mij niet verkeerd hoor maar jij bent toch zeker geen AZ directie??? Dus hoe kom jij aan al deze wijsheid?? Laten we wel zijn als jij de capaciteit had gehad om een voetbalclub te leiden had je hier niet op deze site gehangen…….toch?? Even voor de duidelijkheid is iedereen fanvanAZ op zijn manier!!! de een is wat pessimistisch dan de ander. Het is toch wel zo fatsoenlijk om elkaar dan bemoedigend aan te spreken met goed onderbouwde argumenten en geen verwijten naar elkaar!!! Zelfs wat Timon elke keer weer schrijft recepteer ik en zo zijn er vele andere die hier schrijven en hun mening over ONZE CLUB AZ geven, Tenslotte zijn we allemaal gek op AZ en willen we allemaal het beste voor onze club!!!

 13. kaazie87

  16 augustus 2015 at 12:00

  elke uitwedstrijd krijg je te maken met de felheid van de tegenstander evert, vorig jaar ging dat wel goed en dat komt voor een heel groot deel door gudelj die met zijn fysiek en verbale felheid de rest meenam in zijn ijverigheid, dat mis je nu we hebben geen leider iedereen voetbalt voor zichzelf. der is niemand die ander corrigeert dat was verleden jaar wel anders. als hupperts zijn actie te ver doorvoert is er helemaal niemand die daar wat van zegt. vorig jaar was het gudelj of poulsen die daar gelijk wat van zij op die manier zet je de rest op scherp

  ik hoor dan iedereen zeggen dat het aan het eind van het seizoen wel beter zal gaan. maar als az op dat moment 13e staan dan krijgt zòn jonge ploeg last van het zelfvertrouwen en de sfeer wordt een stuk minder met alle gevolgen van dien.

  az moet nu ingrijpen en een ervaren middenvelder halen die der gelijk staat en duidelijk beter is als diegene die der nu staat

 14. kaazie87

  16 augustus 2015 at 12:04

  de vraag is nu heel simpel wat gaat az nu doen. kiezen ze voor de ontwikkeling van de eigen jeugd of proberen ze dit seizoen te redden en halen ze ervaren gasten wat ten kosten zal gaan van een aantal zelf opgeleide spelers

  • NHN

   16 augustus 2015 at 12:48

   Ik ben het wel met je eens dat er wat ervaring bij mag. Die nieuwe linkback brengt hopenlijk ook wat broodnodige ervaring mee,al ken ik die man niet. (maar ik ben persoonlijk niet zo’n fan van Haps). Verder zal er toch ook nog hoop gevestigd zijn op de aanvallende impulsen van Jahanbaksh.
   Maar een ervaren middenvelder zoals van den Bergh vindt ik geen overbodige luxe. Ook al moeten we er ons niet op doodstaren.
   Met Wuytens dachten we ook een ervaren verdediger in huis te hebben, iedereen heeft gezien hoe dat afliep.

 15. kaazie87

  16 augustus 2015 at 12:12

  pjotr waarom gaat het bij clubs als groningen en heerenveen dan wel elk jaar goed??
  heel simpel zij hebben leiders lopen van 25 of 26 jaar en wij niet.
  wij denken het net zoals ajax feyenoord en psv te doen, zoveel mogelijk eigen jeugd om zoveel mogelijk geld binnen te harken.
  maar hij hebben niet de talenten lopen die zij wel hebben, en ook is bij ons de druk om te moeten winnen een stuk minder als daar

  • i.Pjotr3

   16 augustus 2015 at 13:28

   Ik begrijp je bezorgdheid. Maar dat is wel erg snel na 2wedstrijdjes. ( zo slecht was het Europees ook niet)
   Alireza en Rajko hebben nog niet gespeeld, en naar mijn inzien is vd Brom ook nog zoekende.
   Jammer dat john vergeten is de periode waar AZ vorig seizoen leuke en goede resultaten behaalde.
   Juist, Dabney stond toen op tien. Waar staat hij nu……. Rechtsbuiten en gisteren linksbuiten.
   Een iets ander formatie kan soms wonderen opleveren…… Kijk maar in kampioensjaar 2009 waar vGaal tegen PSV de boel omgooide.
   Ik zou ( maar wie ben ik)voor een 4 mans middenveld kiezen met overeem-hendriksen-dossantos-Haye met daarvoor muhren-Janssen/janhanbahks. Waarbij dossantos en henfriksen ombeurten in de 11 meter opduiken. ( het spelletje waar we in 2009 kampioen mee werden. Je hebt dan ook iets meer op het middenveld lopen.( verdedigend sterker).

   Maarjaa, zoals vdBrom gisteren al aangaf, als spelers zich niet aan hun taken houden ( meeverdedigen) dan kun je het zooo mooi neerzetten of de duurste spelers kopen……. Je wint er geen wedstrijd mee

  • az woman

   16 augustus 2015 at 20:59

   Groningen en Heerenveen halen ook niet ieder jaar Europees voetbal, maar volgens jou gaat het daar ieder jaar goed? Heerenveen werd vijfde en Groningen achtste vorig seizoen, in 13/14 respectievelijk vijf en zeven en in 12/13 kwamen ze op de plaatsen 7 en 8, dat is toch niet beter als AZ.Ook wij halen niet ieder jaar Europa, ik denk dat het de vraag is of John v/d Brom het aandurft met deze selectie dit seizoen, Als John aangeeft dat hij een of twee (ervaren) jongens erbij nodig heeft, zal hij met Earnest in overleg gaan, om te kijken wat er mogelijk is. Ook John wil net als Earnest met AZ presteren, Ik wacht nog even af tot 1 September, wat dan de uiteindelijke selectie is, misschien is Earnest achter de schermen druk bezig met van den Bergh? Of verrast Earnest ons met een versterking die niemand zag aankomen?

 16. kaazie87

  16 augustus 2015 at 12:15

  als het bij ajax minder gaat lopen ze bij de telgraaf te muiten en te zijken

  als het bij feyenoord minder gaat gaat het ad en heel rotterdam uit zijn dak

  als het bij psv minder gaat heb je de vi en het Eindhovens dagblad achter je aan

  als het bij az minder gaat lopen ze te zeuren op fanvanaz.nl

  zie je het verschil??

  • az woman

   16 augustus 2015 at 21:19

   Hoi Kaazie, De telegraaf is de spreekbuis van ajax en ome Johan Cruijff,
   Het AD is een verlengstuk van Feyenoord,
   en het Eindhovens dagblad denkt aan zijn abonnees, en wat VI betreft ieder stuk wat ze in het blad willen zetten wordt eerst door Feyenoord, PSV of Ajax gecontroleerd, voordat het gepubliceerd mag worden.
   En wij, AZ moeten het doen met het NHD, die onderdeel is van de Telegraaf Media Groep, dan weet je het wel, denk ik. Tevens wil ik er nog wel bij zeggen dat ik heel blij ben dat Jeroen FANVANAZ.NL in het leven heeft geroepen.

   • Jeroen

    17 augustus 2015 at 09:11

    Bedankt AZ Woman!!! 😀 Doe het met veel plezier.

 17. kaazie87

  16 augustus 2015 at 12:22

  elvis manu en joey van den bergh zijn 2 spelers die az dit seizoen zouden kunnen redden.
  -allebij hebben ze minimaal 3 jaar ervaring op eredivisie niveau
  -allebij moesten ze bij hun vorige clubs winnen
  -allebij scoren ze minimaal 10 doelpunten elk seizoen
  -maar vooral hebben ze allebij gigantisch veel fysiek en een winnaars mentaliteit.
  -en allebij zijn ze nodig want az kan wel een linkerspits en middenvelder gebuiken.
  -en allebij mogen ze weg bij hun clubs.

  • Jeroen

   17 augustus 2015 at 09:13

   Elvis Manu.. Ik weet het met hem nog zo niet. Volgens mij is dat een enorm moeilijke speler. Zie liever een middenvelder ons team versterken. Een speler die ons team op sleeptouw kan nemen.

 18. Silver

  16 augustus 2015 at 12:45

  Het was gisteren een onherkenbaar AZ, backs die hun mannetje te makkelijk voorbij laten gaan, achterin gaan we te lang rondbreien, kopduels die half worden aangegaan.
  Tegen een club als Excelsior horen we toch gewoon te winnen, meer de aanval durven te zoeken, de duels niet uit de weg te gaan.
  Uiteraard moeten de spelers elkaar vaker aansporen, dit kan natuurlijk niet door een zogenaamde leider alleen gedaan worden!

 19. oma

  16 augustus 2015 at 12:47

  aan Elvis Manu schijnt een prijskaartje te hangen van 1.5 miljoen.
  dan zijn eigen salaris nog,dan is hij voor AZ niet haalbaar.

  • az woman

   17 augustus 2015 at 09:02

   Inderdaad, ik weet niet wat Elvis iedere maand bij Feyenoord krijgt overgemaakt, maar het moet ook nog in de salarishuishouding passen. En wat v/d Bergh betreft, ik weet niet of joey AZ als een mooie uitdaging ziet, gezien zijn leeftijd denk ik dat hij het liefst in het buitenland een klappertje wil maken. Maar we wachten af.

 20. NHN

  16 augustus 2015 at 12:59

  2-2 tegen Excelsior is natuurlijk geen best resultaat. Hier hadden we gewoon moeten winnen. Met alle respect voor Excelsior.
  Feit blijft dat het hele elftal nog steeds niet is neergezet. We dachten bijna allemaal na de voorbereiding dat we er klaar voor waren,maar niets is minder waar. Een nieuwe rechtsback is nog steeds hard nodig. En verdedigend zag het er niet goed uit. Waarom is AZ zo kwetsbaar bij hoge ballen? Moet toch echt op getraind worden. Dit Excelsior is toch echt geen ploeg die hoge ogen gaat gooien, maar dan op zulke manieren 2 goals tegen krijgen,niet best.
  Ik hoop dat deze wedstrijd goed geanalyseerd wordt, en dat men vanaf minuut 1, eens echt wakker is bij AZ. Vorige week tegen 020,begonnen ze ook al zo slap. waar ligt dat aan?
  En weer verder kijken,het leven gaat door. Alles kan nog,ik ben er van overtuigd dat we het beste AZ nog niet gezien hebben. Maar er is nog veel werk aan de winkel. En veel tijd is er niet. Maar een algehele instorting geloof ik niet in.

 21. Jeroen

  16 augustus 2015 at 13:21

  Het was gisteren niet best. Je ziet dat dit team nog zoekende is. Haye speelde heel slecht op het middenveld. Snap niet dat hij mocht blijven staan. Hij is traag qua handelen en te nonchalant. Elk gevecht werd verloren op het middenveld.

  Gezien dit elftal moet je jezelf afvragen of we wel Europees willen voetballen. Dat betekent alleen maar dat onze prestaties in de competitie nog minder worden. We hebben te weinig ervaring, en te weinig spelers die twee duels per week kunnen spelen (ik weet het, dit klinkt gek). Ik hoop toch nog op wat versterking. Vooral voor het middenveld. Dat is gewoon te zwak. Je kunt niet op elke positie terugvallen op de jeugd.

  Mattias speelde ook een ongelukkige wedstrijd. Stond meerdere keren te slapen op het veld. AZ is echt het hoogst haalbare voor hem. Denk niet dat er veel interesse voor hem zal zijn van grotere clubs. Dit is namelijk niet de eerste keer dat het fout gaat.

  • az woman

   16 augustus 2015 at 14:33

   Juist door Europese wedstrijden doen ze ervaring op wat spelers als bijvoorbeeld bij Heerenveen en Twente gaan missen, die wedstrijden zijn van onschatbare waarde voor ontwikkeling van jonge spelers.

   • Ray

    16 augustus 2015 at 16:46

    Dan moeten ze erg hun best gaan doen om dit jaar weer Europees voetbal te gaan halen. Sterker nog, dat zou het uitgangspunt moeten zijn. Spreek AZ die ambitie ook uit en handelt ze qua aankopen hier ook naar? Vooralsnog niet, denk ik.

 22. kaazie87

  16 augustus 2015 at 13:57

  —————————Rochet—————————–
  Mattias—–Gouweleeuw—–v/d-Linden—-Brezancic
  —————————–Ortiz——————————
  Henriksen————Van Overeem———Dos Santos
  ————–Muhren——————Janssen————-

  zolang er geen versterkingen komen maar zo spelen, ortiz als linkervelder is niks hij komt het best tot zijn recht voor de verdedeging. janssen en muhren voelen elkaar perfect aan laat ze dan allebij maar spelen

  • i.Pjotr3

   16 augustus 2015 at 14:04

   4-4-2 het beste speelstyle voor AZ, volgens mij speelde we ook voor de winterstop 2014 op deze wijze. Met goede resultaten.
   Dossantos komt dan het beste tot zijn recht.
   Laat Muhren Janssen en Alireza maar vechten voor de twee spitsposities.

   • jan

    16 augustus 2015 at 14:42

    Zoals Muhren gisteren inviel, komt hij als beste tot z’n recht.
    Rond de spits spelen, je ziet hem bij de linker-, en rechterhoekvlag opduiken, en op de juiste momenten in de spits (zie doelpunt) Doet geen domme dingen, houdt de bal in de ploeg en laat de acties over aan diegene die daar goed in zijn. Oke, hij is niet de snelste, maar volgens mij wel de slimste en hoort hem nooit zeuren. Niet ipv Janssen, maar met Janssen spelen is de beste oplossing

 23. Kaazie87

  16 augustus 2015 at 17:32

  Gezien het aan en verkoopbeleid van dit seizoen kan ik me ook niet voorstellen dat rechtsstreeks europees voetbal halen de doelstelling van dit seizoen is. Is ook niet logisch we zijn op dit moment de 6e club van nederland financieel gezien. Maar dat zullen we 1 september wel zien als az de ambities van dit seizien naar buiten brengt. Ik denk dat eens in de 5 jaar europees voetbal halen de ambitie zal zijn

 24. Ray

  16 augustus 2015 at 18:22

  Zou kunnen. Maar kun je dan nog wel spreken van ambitie? Het moet toch mogelijk zijn om in Noord-Holland naast ajax nog een club te hebben die prijzen wil pakken. Er wonen genoeg mensen om de tribunes vol te krijgen. Toch lukt dat niet echt. Als het voetbal en het imago van de club weer aantrekkelijker worden, dan zou het ook makkelijker moeten zijn om sponsors aan te trekken. Ik hoop dat AZ zich daar ook op gaat richten de komende tijd. Alleen maar spelers opleiden en verpatsen is niet de manier waarop je voetballiefhebbers aan je bindt. Laat staan dat het zorgt voor de aanwas van nieuwe fans.

 25. Kaazie87

  16 augustus 2015 at 19:11

  Daar zit nu net het probleem man supporters en sponser aantal lopen al jaren behoorlijk terug waarbij de begroting dus ook terugloopt, dus prijzen pakken zit er gewoon niet in de komende jaren waatdoor az nu op een 2 sprong zit kiezen voor de jeug of zorgvuldig scouten. Maar ipv scouten op werklust en leiderschap wordt er denk ik te veel gescout op statistieken, waardoor we weer met 11 brave schoolknapies opgescheept zitten. We hebben in elke linie mentaliteit en strijdlust nodig en dan met name op het middenveld want daar is de bal inprinciepe het meest. Met haye henriksen van overeem en ortiz win je nu eenmaal niet de oorlog.

  • Ray

   16 augustus 2015 at 19:33

   Wat ik bedoel is dat je ook een team zorgvuldig op kunt bouwen door naast het laten doorstromen van eigen jeugd, een paar gerichte aankopen te doen. Aankopen die je net als je doorgebroken jeugdspelers zo lang mogelijk wilt houden. Ook al zal je af en toe een speler niet kunnen behouden, denk ik dat opleiden om door te verkopen niet je uitgangspunt moet zijn. Een club heeft ook clubspelers en uitstraling nodig waar mensen zich mee kunnen identificeren. Zo als spelers als Hovenkamp, al kwam hij ooit helemaal uit Groningen, en Barry van Galen dat in het verleden waren. Kortom, ik denk dat je door het huidige beleid waarbij AZ als handelshuis fungeert, in een vicieuze cirkel beland.

   • NHN

    16 augustus 2015 at 21:16

    Helemaal mee eens. Het is wel leuk voor de portefeuille, dat opleiden voor andere clubs. Maar een club als AZ heeft ook een gezicht nodig. Iemand die zich jaren aan de club bindt, ipv spelers die na een aardig jaar, roepen dat ze hogerop willen.
    Jongens als Barry van Galen, Barry Opdam,Michael Buskermolen, ik zie ze niet meer.

 26. Kaazie87

  16 augustus 2015 at 19:20

  En buiten dat de historie heeft uitgewezen dat je middenveld grotendeels uitmaakt of je kampioen wordt of niet. 2 jaar terug bakte psv der niks van een jaar later halen ze de jong en quardado en ze worden lachend kampioen. Onze kampioenschap hadden wij ook grotendeels te danken aan schaars de zeeuw en el hamdiou. Ajax gaat dit jaar ook kampioen worden door bazoer en gudelj en klaasen. Bij ons is er geen middenvelder die der uit springt en daat zit het probleem je heb er 1 nodig die duidelijk beter is dan de rest en die moet de rest op sleeptouw nemen

 27. harm

  16 augustus 2015 at 22:01

  Matige wedstrijd en weer 2 tegengoals is toch zweten na elke x als de bal in de 16 komt.. Zucht

  Heeft Demy de Zeeuw al een nieuwe club? Anders zie ik hem wel als leider op het middenveld!

  Verder hinderlijk hoe vooral de backs nonchalant verdedigen.. 2-2 is dan nog redelijk ook. Wachten is op Brezancic en de door S beloofde rechtsback

  Leuk dat Guus 2x assist had, maar van Alizera heb ik hogere verwachtingen.

  Nu kijken of het in EL wel beter gaat

  • Jeroen

   17 augustus 2015 at 09:08

   Gezien ons middenveld zou het niet eens zo gek zijn om een type De Zeeuw toe te voegen aan onze selectie.

  • Joost

   17 augustus 2015 at 09:38

   Inderdaad De Zeeuw halen, maar dat riep ik ook al in mei. Een ettertje met een fluwelen pass. Die is gewoon nodig!

 28. woonwagenpower

  17 augustus 2015 at 09:28

  Gerrit, waar blijf je?

  • i.Pjotr3

   17 augustus 2015 at 15:52

   Gerrit zit op IBIZA, zijn mind updaten.
   Volgende week weer Live.

   • i.Pjotr3

    17 augustus 2015 at 15:53

    in vakkie Z

 29. gerard

  17 augustus 2015 at 11:07

  Het spel is inderdaad (nog)niet best en AZ moet niet zo blijven aanmodderen.
  Een voordeel is dat met Stewart en Eenhoorn als aandachtig toeschouwer op de tribune dat er wellicht nog wat wordt verwacht in overleg met de technische staf nu het nog kan.
  Ook de twee aanwinsten en dan met name jahanbakhsh waar toch grote verwachtingen van zijn zijn nog niet ingezet.
  Daarbij zijn er nog maar 2 wedstrijden gespeeld waaronder tegen een kampioenskanidaat, ook in de P.L staat Chelsea momenteel 16e en spelen clubs als Feijenoord en PSV ook bepaald niet magistreus.

 30. Jay

  17 augustus 2015 at 11:29

  Ik geloof niet dat AZ nog spelers gaat kopen, behalve dan als er nog iemand zou vertrekken. Zelf zeiden ze weer zeer tevreden te zijn met de selectie, ondanks dat er zo veel zijn vertrokken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *