Basisplek voor Hupperts en dos Santos

By
Updated: augustus 14, 2015

Trainer John van den Brom past zijn elftal voor het duel tegen Excelsior op twee plaatsen aan. Guus Hupperts krijgt ten koste van Joris van Overeem een basisplek en Dabney dos Santos is fit genoeg om te beginnen.

Van den Brom wil tegen Excelsior meer snelheid en diepgang en is tevreden over wat Hupperts op de training en in de oefenwedstrijd van afgelopen maandag van Jong AZ liet zien. “Joris heeft het goed gedaan, maar tegen Excelsior hebben we meer behoefte aan een buitenspeler”, aldus Van den Brom.

Dos Santos zou tegen Ajax ook in de basis  beginnen, maar haakte in de warming-up af met knieklachten. Die zijn nu weg, waardoor zijn vervanger Achille Vaarnold plaats moet maken.

Overigens heeft Van den Brom Fernando Lewis weer bij de A-selectie gehaald. In onderling overleg is besloten dat de 22-jarige aanvaller zich op de rechtsback-postie mag gaan richten. Die is met alleen de aanwezigheid van Mattias Johansson enkel bezet. Djavan Anderson maakt de omgekeerde weg. AZ heeft hem laten weten dat er geen toekomst meer voor hem is in Alkmaar, zodat hij kan uitkijken naar een andere club. Dat gold eerder ook al voor Donny Gorter, Raymond Gyasi en Denni Avdic.

Excelsior – AZ begint zaterdagavond om 20.45 uur op Woudestein. Bron: RTV N-H

26 Comments

 1. Jay

  14 augustus 2015 at 13:21

  Ben benieuwd. Als we de wedstrijd tegen Ajax voor het gemak maar even vergeten, dan wordt dit een eerste goede test om te kijken hoe sterk we zijn. Van Excelsior moet je natuurlijk gewoon kunnen winnen als je echt weer wil meedoen in de top 5.

 2. gerard

  14 augustus 2015 at 13:55

  De week erop wordt echt interessant als de aankopen kunnen meedoen.
  Dan zal Hupperts het bankje niet meer afkomen met Jahanbakhsh binnen de lijnen. Maar goed, eerst deze wedstrijd nog eens goed afwerken.

 3. joost

  14 augustus 2015 at 14:22

  Hupperts de voorkeur boven Van Overeem? Zal meer met het systeem te maken hebben hoop ik dan met persoonlijke kwaliteiten.

 4. kaazie87

  14 augustus 2015 at 15:12

  ja natuurlijk waarom zou je tegen excelsior met een versterkt middenveld gaan spelen?
  zou toch is mooi zijn als hupperts zijn belofte is waar gaat maken, hij begon vorig jaar zo goed tegen Heracles toentertijd maar is nu ver terug gevallen, hij schijnt heimwee te hebben dat komt wel vaker voor bij spelers uit limburg

  lewis rechtback?? stewart waarom haal je nu niet een vervanger voor johansson, een aantal jaar geleden haalden ze een jaar voordat een basisspeler zijn contract afliep al een vervanger in huis, nu hebben we een groot probleem als johansson gebleseerd of geschorst is, want luckassen heeft al aangegeven niet meer op de rechtsback positie te willen staan. en op de linksbuiten positie hebben we ook niet veel, dit wordt een lang en vervelend jaar met europees voetbal der bij pffff steward waar ben je mee bezig

  • Ray

   14 augustus 2015 at 15:41

   Als hij heimwee heeft, moet ie onmiddellijk weg en geen basisplaats krijgen. Wat een gezeik. Alle plaatsen in Nederland zijn binnen twee uur te bereiken. Mijn God alsof ie uit Paraguay, Angola of Cambodja komt. Kan die provincie niet gewoon aansluiting zoeken bij Duitsland of België. Ze kosten alleen maar en je krijgt er louter gezeur en geklaag voor terug.

   • Jeroen

    14 augustus 2015 at 16:11

    Hahaha 🙂 humor

   • Ray

    14 augustus 2015 at 17:06

    Hee een Limburger die klaagt;-)

    • Ray

     14 augustus 2015 at 22:44

     Twee duimpjes omlaag inmiddels. Goh dat biedt hoop: Er zijn in ieder geval 2 Limburgers die na het sluiten van de mijnen in 1973, ze klagen er nog over, hebben leren lezen….Gezóndjheid, koempels 😉

   • woonwagenpower

    15 augustus 2015 at 09:10

    Dan moet je wel in het midden van het land wonen, om binnen twee uur overal te kunnen zijn, lijkt mij.

    • Ray

     15 augustus 2015 at 14:28

     Je hebt gelijk. Vanuit de uiterste hoeken van het land heb je meer tijd nodig. Maar in ongeveer 3 uur moet het lukken, uitgaande van de afstand tussen Den Helder en Maastricht (293 km). We wonen in een mooi, maar erg klein land.

 5. kaazie87

  14 augustus 2015 at 15:20

  AZ werd in de play-offs van de Europa League gekoppeld aan Astra Giurgiu. Dennis Haar, assistent-trainer bij de Alkmaarse club, rekent op een zware tweestrijd.

  AZ rekende in de vorige ronde van de Europa League overtuigend af met Istanbul Basaksehir (4-1 over twee duels). Volgens Haar, die de Roemenen analyseerde in de gewonnen competitietopper tegen Steaua Boekarest (2-0), is Astra echter andere koek. “Daar krijgen wij onze handen vol aan. We kunnen aan de bak”, waarschuwt hij in gesprek met De Telegraaf.

  “Ze spelen achterin met een hecht blok van zes verdedigend ingestelde voetballers”, vertelt Haar. “Voorin lopen sluwe spelers die, typerend, vanuit het niets een goal kunnen maken. Want het zag er eigenlijk niet naar uit dat ze gingen winnen.”

  Volgens de assistent van hoofdcoach John van den Brom beschikt Astra over een net stadion met redelijk veld. “Ze hebben spelers uit onder andere Brazilië en Portugal. Ervaren jongens, dat zag je aan alles

 6. timon

  14 augustus 2015 at 16:34

  0 uit 2 zaterdag

  • Ruud

   14 augustus 2015 at 21:49

   Lekker rellen op de blog, Timon?

 7. harm

  14 augustus 2015 at 17:07

  Van overeem 1 van de weinige die redelijk speelde zondag en belangrijk was in Istanbul eruit halen? Waarom niet bijv. Haye? die mag blijven staan terwijl hij minder ‘uitblinkt’

  John zal wel zn bedoelingen mee hebben.. Nu maar hopen op 3 punten!

  • Ray

   14 augustus 2015 at 22:57

   van Overeem verdient meer krediet.

 8. Kaazie87

  14 augustus 2015 at 17:08

  Ik ben ook niet echt hoopgevend over het aankomende seizoen. Vooral het middenveld is simpelweg te zwak. Ook de backs zijn niet van het niveau wat az nastreefd. Ik denk dat we de billen dicht mogen knijpen als het 2-2 wordt aankomende zaterdag. En de groepsfase halen we ook niet 100% zeker

  • Keet

   15 augustus 2015 at 10:30

   je bedoelt misschien de handen dichtknijpen 🙂

 9. harm

  14 augustus 2015 at 17:10

  0-2 winst bedoel je zeker Timon?

 10. Kaazie87

  14 augustus 2015 at 18:55

  Beste harm ik denk dat dat komt omdat haye een rechtermiddenvelder is en van overeem is een echte 10 of een valse rechtsbuiten. Blijkbaar ziet john op dit moment meer in henriksen op 10 dan van overeem op 10. Als je de statistieken der bij haalt klopt dat ook wel henriksen scoort namelijk gewoon meer dan van overeem. Joris scoort bijna nooit dat moet beter op deze manier zet hij joris wel op scherp.

  • Vincent

   14 augustus 2015 at 21:05

   Van overeem kan ook op 6 zo heeft hij bij Dordrecht wel vaker gespeeld

  • Keet

   15 augustus 2015 at 10:33

   Nou, als Henriksen zo slap blijft voetballen als afgelopen zondag, zou ik eerder Van Overeem erin zetten

 11. Kaazie87

  15 augustus 2015 at 09:17

  Van overeem speelde wel is op 6 ja. Dat kwam omdat ze in die wedstrijden niet met een 10 speelde. Van overeem was voor hun zo goed dat ze het niet konden maken om hem niet te laten starten…

 12. Kaazie87

  15 augustus 2015 at 12:37

  Aanvallend heeft henriksen absoluut een meerwaarde maar verdedigend is hij heel slap in de duels en ook staat hij vaak verkeerd. Toch wel vreemd als je je bedenkt dat hij onder verbeek een verdedigende middenvelder was. Maar datzelfde geldt ook voor van overeem die is verdedigend ook niet sterk. Ik zou persoonlijk ook met henriksen atarten omdat hij toch wat meer scoort en omdat hij zijn lengte meeheeft anders wordt het middenveld wel heel klein. Zelfs barca heeft op het middenveld busquets lopen omdat het middenveld te klein wordt. Ik snap daarom de keuze van john wel

 13. NHN

  15 augustus 2015 at 13:30

  Fernando Lewis voor de rechtsback positie… Klinkt vreemd. Maar het zal niet de 1e x zijn dat zoiets gewoon werkt. Het is het proberen waard denk ik.
  Matthias Johansson kan ook niet verdedigen. Reden om nu eigenlijk wel eens iemand aan te trekken die een echte verdediger is.
  Maar goed, laat Lewis maar eens zien wat hij waard is als verdediger. misschien heeft Martin Haar bij de beloften wel iets aan verdedigende kwaliteiten ontdekt.

 14. Kaazie87

  15 augustus 2015 at 14:56

  Nee lewis heeft zelf aangegeven dat hij het als rechtsback wil gaan laten zien las ik in de vi. Even wat anders ik las dat elvis manu weg mag voor 1.5 miljoen bij feyenoord is dat niet wat voor az?? Tot nu toe heeft hij bij excelsior cambuur en feyenoord 1 op 3 gelopen. Vindt het zelf altijd wel een goede linksbuiten met veel kracht en snelheid en een goede voorzet

 15. Frank

  15 augustus 2015 at 15:58

  Wat mij betreft een goed idee Kaazie87, maar ik ben bang dat onze TD wel roept dat hij zoekt (zoals naar een rechtsback) maar eigenlijk allang weet dat er te weinig geld beschikbaar is!!!!!
  Weet nog de “grote” verhalen van vorig jaar van Stewart, maar toen gebeurde er ook weinig en bleek dat er gewoon geen geld voor verdere versterking was.
  Als dat laatste zo is wees dan gewoon eerlijk naar je supporters dan weten we allemaal waar we aan toe zijn.
  En nog vind de totale directie het gek dat de tribunes leger worden? Met alleen jeugd gaan we het in de toekomst ook niet redden, want we moeten verkopen om de begroting sluitend te houden en je krijgt niet elk jaar zoveel talent op het veld.
  ben bang dat als dit zich zo doorzet AZ binnen 5-7 jaar voor een half leeg stadion speelt en wat erger is een niveau lager.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *