Advocaat: ‘Ik ben er goed ziek van’

By
Updated: december 23, 2009
Advocaat: 'Ik ben er goed ziek van'

Voor AZ gaat het seizoen 2009/2010 als een nachtkaars uit. Woensdag werd ook – naar alle waarschijnlijkheid – de laatste kans op een succesje de das om gedaan op bezoek bij Feyenoord.

De Alkmaarders gingen in De Kuip met 1-0 onderuit in het nationale bekertoernooi. Een doelpunt van Georginio Wijnaldum op slag van rust bracht uiteindelijk de beslissing in Rotterdam. Ondanks een aantal goede kansen in de tweede helft, slaagde AZ er niet in zich langszij te knokken.

Trainer Dick Advocaat was na afloop teleurgesteld. Hij vond dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg. “Ik ben er goed ziek van”, zei de oefenmeester in gesprek met RTL. “Maar de spelers ook. Ze hebben goed gevoetbald en hard gewerkt. Maar we hebbden de kansen niet benut en dan verlies je.”

Advocaat zag zijn ploeg een ‘uitzonderlijk goede’ tweede helft op de mat leggen. “Ons middenveld kon toen de wedstrijd wel naar de hand zetten. We speelden uitstekend en agressief. We kregen ook enkele uitgespeelde kansen, in tegenstelling tot Feyenoord. Maar we kwamen helaas niet tot scoren. Dat is het enige verwijt dat ik mijn ploeg kan maken. Want qua voetbal en inzet kan ik alleen maar tevreden zijn.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *