‘AZ werkt niet mee aan transfer Gouweleeuw’

By
Updated: augustus 9, 2015

AZ moet vrezen voor een vertrek van Jeffrey Gouweleeuw. Er is door een buitenlandse club een bod uitgebracht op de centrale verdediger. Dat bevestigt hij zelf aan de AZFanpage.

“De bal ligt nu bij Earnest Stewart (directeur voetbalzaken, red.), aldus de stopper, die zondagmiddag met zijn elftal een forse thuisnederlaag (0-3) leed tegen Ajax. “Er is inderdaad een bod op mij uitgebracht. Het is nu aan Earnest Stewart, dus ik zal moeten afwachten wat hij hiermee gaat doen.”

De kersverse captain van de Alkmaarders wil niet vertellen om welke club het gaat. Wél bevestigt hij dat het sowieso geen Eredivisie-ploeg is. “Dat klopt. Ik zou sowieso niet naar een andere club in Nederland willen.”

Gouweleeuw denkt niet dat het feit dat er deze zomer al diverse basisspelers vertrokken bij AZ, zal betekenen dat zijn werkgever een transfer nu sowieso blokkeert. “Nee, dat zou geen rol mogen spelen. Dat moet je los van elkaar zien. Toen ik hier tekende werd verwacht dat ik hier twee of drie jaar zou gaan voetballen, en dan een volgende stap zou gaan maken. Daar verandert niet zo veel aan”, aldus de voormalig speler van sc Heerenveen, die in Alkmaar nog vastligt tot medio 2018.

Update 18.59: De buitenlandse club die een bod heeft gedaan op Gouweleeuw zou Olympiakos zijn. Dat meldt Voetbal International zondagavond. AZ heeft de Grieken inmiddels laten weten dat er over een transfer niet te praten valt. De club uit Alkmaar wil na het vertrek van onder meer Simon Poulsen, Steven Berghuis en Nemanja Gudelj niet opnieuw afscheid nemen van een basiskracht. Bron: Voetbalprimeur.nl

13 Comments

 1. Jeroen

  9 augustus 2015 at 19:29

  Moet ook bekennen dat ik het een vreemde actie zou vinden van Gouweleeuw. Je bent net aanvoerder. Die keus maak je bewust. Waarom zou je dan nu al weer willen sturen op een vertrek?

 2. Vincent

  9 augustus 2015 at 20:45

  Luckassen moet nog een jaar rijpen dus NEE

 3. Ruud

  9 augustus 2015 at 20:53

  Maar mijn dorpsgenoot loopt al een jaar rond met een gezicht dat hij het gezien heeft en verder wil. Inderdaad een apart actie van hem zo.
  Jeffrey, enk aan Martens die het ook niet beviel in Griekenland! Dan hebben wij nog even plezier van je.

 4. Gerrit Vooijs

  9 augustus 2015 at 22:44

  Ik weet ff niet wat olympiacos betaalt maar het zal fors meer zijn dan wat AZ betaalt. Vandaag hoorde ik dat het gemiddelde jaarsalaris in de eredivisie 250.000 euro bedraagt en in de Premier League is dat gemiddeld 3 miljoen, gemiddeld he !
  Stel nu eens dat Olympiacos 2 miljoen per jaar betaalt. Dat zou wel eens kunnen want het speelt bijna elk jaar CL en krijgt daar ook de miljoenen van.

  Nee, ik snap Gouweleeuw wel, elk jaar CL spelen tegen de grote clubs dat is toch wel even iets anders als tegen de eredivisie en Basaksehir of Astra.
  Hoogstens Benfica komt daarbij dicht in de buurt. Nee, ik snap Gouweleeuw wel.

  Van AZ verwacht ik dat Gouweleeuw 10-8 miljoen oplevert want een vertrek van Gouweleeuw betekent mogelijk geen plaatsing voor de Poulefase van de EL en dat kost AZ 2,5 miljoen aan inkomsten.

  Dus de poot stijf houden en de hoofdprijs vragen voor onze captain !

  • Ruud

   10 augustus 2015 at 07:28

   Natuurlijk Gerrit, daar heb je een punt. Het grote geld is altijd goed voor een transfer. Van de andere kant is het ook interessant om eens te bellen met Affelay en te weten of dit slimmer is dan een Stoke City, Eintracht Frankfurt of iets dergelijks. Kortom, de clubs onder de top in de grote competitie.

   • az woman

    10 augustus 2015 at 08:59

    Als je de letters van Griekenland door elkaar haalt staat er.
    “Er kan geld in”.
    Het land haalt nog net adem, omdat wij ze de handen boven het hoofd houden, maar in voetbal land is er geen tekort, dit is toch moeilijk uit te leggen aan de Griekse bevolking?
    Steun Gyros 555.

   • Gerrit Vooijs

    10 augustus 2015 at 13:58

    Ruud die clubs die jij opneemt eken de eerste jaren absoluut geen CL voetbal en dat is toch de slagroom op de taart.
    Daar staat Gouweleeuw on de etalage en kan hij nog een klapper maken.

    Nee, als Gouweleeuw een beslissing genomen heeft zal CL voetbal daar zeker een onderdeel van zijn geweest.

    • Gerrit Vooijs

     10 augustus 2015 at 14:02

     Mijn toetsenbord werkte even niet mee 🙁

     • Ruud

      10 augustus 2015 at 16:21

      Ik zie het. Bewust deed ik het omdat ik de subtop bedoelde in de grotere landen. CL is dan wel een onderdeel daarvan, maar dan kan hij beter naar Basel of Portugal gaan.

 5. Maarten2802

  10 augustus 2015 at 09:24

  Als az ook gouweleeuw verkoopt gaat az 100% zeker niet in het linkerrijtje uitkomen ben ik bang. Wie is dan nog je enige speler die ervaren en sterk is? Al bieden ze 100 niet verkopen

  • Gerrit Vooijs

   10 augustus 2015 at 13:56

   Gewoon Botteghin ophalen. Feyenoord heeft moeite met de vraagprijs maar als Gouweleeuw gaat moet AZ er wel een topper voor terughalen.

 6. Timon

  11 augustus 2015 at 18:10

  Botteghin? Zag je niet hoe hij kopduel tegen PSV verloor? Meteen 1-0 achter! Was lange Kabel of Spelbos vroeger niet gebeurd! Maar ja ,dan praat ik ook over echte verdedigers!

  • Gerrit Vooijs

   11 augustus 2015 at 22:02

   Moreno is ook een hele goede verdediger maar ook hij maakt fouten. Foutloze verdedigers zijn er niet.
   Voor Nederlandse begrippen is Botteghin op dit moment een goede verdediger.
   In de Premier League lopen ook heel veel verdedigers met een enorm salaris die wekelijks hun foutjes maken.
   Ook Spelbos, Metgod, Dekker, Moisander, maakten hun fouten.
   Nee, Timon ik zou op dit moment geen betere weten die betaalbaar is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *