AZ loot het Roemeense Astra Giurgiu

By
Updated: augustus 7, 2015

AZ neemt het in de play-offs van de Europa League op tegen FC Astra Giurgiu. Dat wees de loting in Nyon vrijdagmiddag uit. Op donderdag 20 augustus start AZ met een uitduel in Roemenië, de return in het AFAS Stadion volgt op donderdag 27 augustus.

Astra Giurgiu eindigde het afgelopen seizoen vierde in de Roemeense competitie en speelt haar thuisduels in het Stadionul Marin Anastasovici (capaciteit: 8.500). In de derde voorronde van de Europa League schakelden de Roemenen West Ham United uit. De heenwedstrijd in Londen eindigde in 2-2, de return won Astra Giurgiu met 2-1.

De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League.

Kaartverkoop
Seizoen- en clubkaarthouders krijgen op korte termijn per e-mail meer informatie over de kaartverkoop. Op maandag 10 augustus ontvangen de leden van het AZ Netwerk informatie over de verschillende hospitality arrangementen. Aanvangstijd voor dit duel wordt later bekend gemaakt.  Bron:AZ

18 Comments

 1. Prins

  7 augustus 2015 at 15:10

  AZ moet deze ploeg makkelijk kunnen verslaan. Zo sterk zijn ze niet.

 2. Gerritvooijs

  7 augustus 2015 at 15:17

  Nou het is dichterbij als Istanbul iig.
  Makkelijk gaat het opnieuw niet worden maar net als de Turken spelen de Roemenen meer voor eigen glorie als voor het team.
  Technisch vaardige voetballers die als ze ruimte krijgen goed kunnen ballen.
  VDB zal hier wel een goed wedstrijd plan voor bedenken. 😉

  • Brandon

   7 augustus 2015 at 16:07

   Gerrit correctie dit is ook bijna 2300km ver hoor.

   • Gerrit Vooijs

    7 augustus 2015 at 16:52

    Mwah, is een half uur minder vliegen. 2 uur 40 minuten vanaf Schiphol en vanaf 225 euro.
    Das hoe dan ook minder als Istanbul.
    Het scheelt niet veel, maar alle beetjes helpen. AZ kan op dezelfde avond naar huis en dan kan het zich de volgende dag alweer uittrainen.

    • Brandon

     7 augustus 2015 at 19:30

     Ja je hebt gelijk hoor maar jammer genoeg geen HJK of Thun de laatste was denk ik de leukste voor de supporters geweest. Dit is weer erg ver zoals de laatste jaren gebruikelijk.

 3. de echte supporter

  7 augustus 2015 at 15:27

  als zal niet makkelijk worden, maar mooi eerst uit en dan thuis afmaken. het komt neer op concentratie en focus. Het zal wel gaan lukken. heerlijk en dan de groepsfase in.

 4. Evert

  7 augustus 2015 at 16:01

  Onderschatting is het grootste gevaar!!! Geen enkel duel is makelijk in deze competitie!!! Met een jonge ploeg als AZ ga je met een houding van dat doen we wel effe de bietenbrug op. Ik hoop dat onze ploeg ook deze tegenstander zeer serieus!!!!

  • Gerrit Vooijs

   7 augustus 2015 at 16:59

   Helemaal eens. Bovendien denk ik dat met dit jonge team zich beter voelt bij een thuiswedstrijd en dan een resultaat verdedigen. Andersom is lastiger want het kent de tegenstander nog niet en het speelt in een vreemde omgeving.
   Een tegengoal komt dan harder aan en dan moeten ze met hun geringe ervaring het hoofd zien koel te houden.

   Dit wordt dus in alle opzichten een stuk moeilijker als tegen de Turken.

 5. Kaazie87

  7 augustus 2015 at 17:13

  Lastige ploeg met veel brazilianen en ook veel portugezen, een club met een rijke eigenaar. Hebben dit jaar west ham uitgeschakeld, vorig jaar zelfs olympique lyon uitgeschakeld en gewonnen van celtic. Gemmidelde leedtijd is 27 jaar en ze hebben veel snelheid voorin. Een behoorlij sterkere ploeg dan die turken. Het wordt heel lastig maar het is te doen. Hun denken wel ff dat ze van ons winnen heb ik begrepen en dat is eeb goed teken laat ze ons maar onderschatten…

 6. Ruud

  7 augustus 2015 at 18:41

  Als zij vier keer scoren tegen West Ham United dan scoren zij blijkbaar makkelijk. Dat is een eerste vingerwijzing. Niet onderschatten dus en inderdaad serieus nemen, maar dat zal zeker gebeuren met hetzelfde spel. Jezelf zijn en in balbezit rust bewaren met goed positiespel. Naar achteren de concentratie erop om de focus niet te verliezen. Dan kan AZ deze tegenstander verslaan.

 7. harm

  7 augustus 2015 at 18:47

  Interessant stukje las ik:

  AZ mag zich op gaan maken voor een trip naar Roemenië. Tegenstander Astra werd vorig seizoen 4de in de Roemeense competitie en stroomde in de tweede voorronde van de Europa League in. Daarin versloeg het Inverness uit met 0-1 en bleef het gelijk in Roemenië. In derde voorronde trof het opnieuw een Britse tegenstander: West Ham United. Uit werd het 2-2 en thuis won de club knap met 2-1, al moet hierbij vermeld worden dat West Ham met een B-elftal speelde. AZ staat op de UEFA coëfficiënt veertigste. Astra neemt de 147e positie in. Tactisch gezien speelt Astra 4-2-3-1. Zes sterke verdedigend ingestelde spelers met creatieve middenvelders daarvoor en in de spits de levensgevaarlijke Budescu. Hij maakte dit seizoen al 3 goals in 4 wedstrijden. Vorig seizoen was hij goed voor 10 goals in 28 wedstrijden. Maar niet alleen qua goals is hij belangrijk. Hij creëert ook veel ruimte voor de zijn teamgenoten. Astra is wel een ploeg die graag de bal heeft. AZ zou dus achterover kunnen leunen en op de counter kunnen spelen.

  Net als bij Ajax, lijkt het op papier te doen voor AZ. De club steekt al vroeg in een goede vorm. De Alkmaarders beschikken over spelers die snel kunnen schakelen en dat zal dan ook erg belangrijk zijn. Met voorin bijvoorbeeld Janssen en Dos Santos hebben ze snelle spelers met een neusje voor de goal. Voetbal-Analyse denkt dat AZ deze klus moet kunnen klaren.

  Als Ajax en AZ doorgaan, zullen zij samen met FC Groningen in de loting komen voor de poulefase

 8. Vincent

  7 augustus 2015 at 18:58

  4-1 tegen die Turken en deze zijn minder dus nu 5-0 voor az over 2 wedstrijden moet te doen zijn.

 9. Brandon

  7 augustus 2015 at 19:35

  Zoals al eerder aangegeven laten wij het nu maar niet op z’n 020 doen maar met beide beentjes op de grond. Leuk hoor 5-0 maar ietsje minder is ook goed en geen hoogmoed komt voor de val uitspraken laat dat maar aan dat ploegje toe die we zondag gaan opvreten. Of doe ik er nu ook aan mee?

  • Vincent

   7 augustus 2015 at 19:50

   Sorry hoor maar AZ moet de nummer 7 van Roemenië gewoon oprollen het is geen amateur club

 10. Urdal

  7 augustus 2015 at 20:16

  Iedereen denkt maar dat de rest zo enorm sterk is en wij niet. Maar laten we het eens andersom bekijken. Az heeft de laatste jaren goede resultaten behaald. Hoe denk je dat hun naar ons kijken.Wij zijn geen koekebakkers hoor. Die zijn gewoon bang voor ons en vinden Az gewoon een zware loting. En ik ben het met vincent eens, Az moet gewoon kunnen winnen.

 11. gerard

  7 augustus 2015 at 21:23

  Ik denk dat de jeugd in het buitenland bijv. AZ beter kent dan Feijenoord.
  AZ zie je met regelmaat opduiken tot de halve/kwart finales E.L maar Feijenoord zie je zelden op het Europese platform.
  Ouderen zullen best Ajax en Feijenoord als grote clubs kennen maar bij de opgroeiende jeugd in het buitenland die niets van de eredivisie afweten is het nog maar de vraag.
  Wij worden hier maar telkens door de media overspoeld dat het ajax, feijenoord en psv moet zijn omdat het de traditionele ‘top’clubs zijn.

 12. Gerrit Vooijs

  8 augustus 2015 at 08:52

  Dit jonge en vooral onervaren AZ heeft een prima prestatie neergezet tegen Basaksehir, maar dat geeft geen enkele garantie.
  Een jong team zoals AZ op dit moment heeft is nog zoekende en dat zal zich vertalen in pieken maar ook in dalen.

  Een voorbeeld Thom Haye speelt bij de 1-2 de bal bijna perfect in op Dos Santos en die geeft een mooie assist aan Overeem. Maar in hetzelfde duel staan Haye, Dos Santos en Overeem met regelmaat niet goed, zijn zij hun man kwijt. Verdedigend moet dit jonge AZ nog heel veel leren en daar heeft het tijd voor nodig.

  Tegen goed voetballende ploegen met veel beweging gaat dit jonge AZ in de problemen komen omdat er teveel ruimte wordt weggegeven. Tegen Astra heeft dit AZ een goede kans maar het is absoluut geen vanzelfsprekendheid dat AZ het even gaat doen.

  Uit tegen Astra zal deze jonge ploeg andere omstandigheden ervaren als tegen de Turken. Er is geen 2-0 resultaat waarop geleund kan worden. En mocht AZ daar een klein verlies lijden moet het dus in Alkmaar een achterstand goed maken tegen een ploeg die in uitwedstrijden regelmatig scoort.

  Kortom, alles is anders en elke wedstrijd is een nieuwe uitdaging voor deze jonge honden. Gaandeweg zal de balans in dit team steeds beter worden. Hoe meer succes, hoe sneller dit zal gaan.

 13. Keet

  8 augustus 2015 at 19:18

  Moeten wij bang zijn omdat er brazilianen en portugezen in dat team zitten? In dit soort landen gaat alleen tweede garnituur voetballen uit die landen om een klein klappertje te maken. Net zoals Nederlandse afdankers uit de eerste divisie en het tweede rijtje eredivisie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *