Van den Brom: “We gaan ons eigen spel spelen”

By
Updated: augustus 6, 2015

In de bloedhete persruimte van het Fatih Terim Stadion blikte John van den Brom woensdag met de media vooruit op het Europa League-duel met Istanbul Basaksehir. Over de transfers van deze week, de hitte van Istanbul en het verkeer. “Dat is niets veranderd.”

De constante verkeersdrukte die de hoofdwegen van Istanbul dagelijks in z’n greep houdt, had ook z’n impact op de AZ-delegatie. Op de vraag van de Nederlandse pers hoe lang AZ erover deed van het vliegveld naar het hotel, antwoordde Van den Brom: “Anderhalf uur”. En lachend tegen z’n toehoorders: “Jullie heel wat langer, hè? Er is niks veranderd sinds ik hier voetbalde.”

Bietenbrug
“Op het moment dat we alleen gaan verdedigen, gaan we de bietenbrug op”, lichte Van den Brom vervolgens een tipje van de sluier op over de speelwijze van morgen. “Het is zeker nog niet gedaan, dus we gaan gewoon ons eigen spel spelen. Dat betekent dat we hopelijk – daar ga ik in ieder geval van uit – kansen krijgen. We proberen het voetbal te spelen waar AZ voor staat.”

Van den Brom: “Vorige week hadden we het voordeel dat we tegen tien man kwamen te staan. De eerste twintig minuten was het een wedstrijd en zagen we dat Istanbul een goede ploeg heeft. Dat denken we morgen ook te zien. Het verschil met afgelopen week is, dat wij nu met 2-0 voorstaan. We verwachten dat Istanbul meteen op zoek gaat naar een doelpunt. En daar zijn we op voorbereid.”

Hitte
Ook op de drukkende hitte van de stad Istanbul zei Van den Brom voorbereid te zijn: “We zijn de laatste maanden in Nederland ook verwend met mooi weer. Overdag is het hier in de zon heel heet, maar we spelen om acht uur ’s avonds. Als de zon weg is, is het heerlijk voetbalweer. Zoals gebruikelijk hebben we getraind op het tijdstip van de wedstrijd, dus ik verwacht daar zeker geen problemen mee.”

Transferweek
Tenslotte reageerde Van den Brom op de drukke transferweek in Alkmaar. “Dat kan gebeuren bij AZ, dat is de tol die we betalen voor het succes. Maar we hebben deze week een positieve score: één speler weg, twee erbij. Pure winst als je het zo bekijkt, hoewel ze voor morgen nog niet beschikbaar zijn. Belangrijker vind ik dat we blessurevrij zijn. Vorige week hebben we al laten zien dat we er klaar voor zijn. En dat geldt voor morgen zeker. Het elftal staat er goed op en we kunnen doorgaan waar we mee bezig zijn.”  Bron: AZ

6 Comments

 1. Jay

  6 augustus 2015 at 08:50

  Dat wordt toch nog een spannende pot, vermoed ik. Als we in de eerste helft de 1-0 tegen krijgen wordt het billenknijpen. Dan vrees ik dat we achteruit gaan lopen en inderdaad de bietenbrug op gaan. Het is hopen dat die 1-0 dus zo lang mogelijk uitblijft en het zou helemaal mooi zijn als we er zelf snel 1 in schieten.

  Al met al verwacht ik dat we het wel gaan redden. Dit mag je eigenlijk niet weggeven. Ook niet met zo’n jonge ploeg.

 2. Brandon

  6 augustus 2015 at 11:11

  Dinsdag was het bewijs dat een jonge ploeg met een dosis overschatting waar de honden geen brood van lusten heel gemakkelijk hun hoofd kunnen verliezen. Gelukkig zijn wij als AZ niet zo’n blufferig geheel als 020 en hebben wij ook een jonge ploeg maar gelukkig nog wel met spelers en een trainer die vooraf niet de overwinning claimen en van de daken schreeuwen dat we dit wel eventjes winnen. Het zal echt heel moeilijk gaan worden en wij mogen blij zijn dat dit onderkent wordt. Veel zal afhangen van de 1e 20 minuten als we daar goed doorheen komen zullen we ook kansen krijgen om te scoren en wanneer dat gebeurd dan komt het vanavond allemaal goed.

 3. de echte supporter

  6 augustus 2015 at 11:13

  het wordt zeker spannend zweet in de handen, maar ik ga er van uit ( mag niet ) dat we door gaan. Maar we moeten eerst nog een goede wedstrijd op de mat zetten

 4. kaazie87

  6 augustus 2015 at 12:29

  wij hebben veel meer ervaring dan ajax dinsdag had, mattias gouweleeuw ortiz en henriksen hebben meer ervaring als de hele selectie van ajax bij elkaar. frank de boer speelde gewoon met 4 gasten van 19 dat kan niet in de cl. nu gaan ze lekker voorronde Europa league spelen ik vraag me af of ze dat serieus gaan nemen ik denk het niet. kampioen worden is voor hun veel belangrijker

  ik ga der vanuit dat hel allemaal goed komt vanavond, spannend zal het zeker worden maar vorig jaar speelde we uit beter dan thuis ik verwacht dat dat seizoen niet anders zal zijn dat heeft gewoon met de speelwijze te maken. ik hoop wel dat met een versterkt middenveld gaan spelen want vorige week werden we het 1e kwartier vooral op het middenveld afgedroogd. hun zijn fysiek veel sterker als ons, daarom hoop ik nog steeds op ritzmaier dat is een speler die fysiek heel sterk is, dat is wat we nog missen, we hebben allemaal vorig jaar kunnen zien dat een speler als gudelj erg belangrijk is

 5. Timon

  6 augustus 2015 at 19:03

  My god, kwartiertje gespeeld : al 2-0 achter…….

  • Brandon

   6 augustus 2015 at 19:54

   Zit je nu nog steeds naar de wedstrijd van dinsdag te kijken Timon? Zondag krijg je de replay.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *