Transfer Jahanbakhsh afgerond: ‘Stond lang op scoutinglijstje’

By
Updated: augustus 4, 2015

AZ heeft de transfer van Alireza Jahanbakhsh (21) definitief afgerond. De Iraniër heeft in Alkmaar een contract tot medio 2020 getekend. Eerder was er al een mondeling akkoord met NEC en de aanvaller bereikt, dinsdag doorstond hij ook de medische keuring.

ahanbakhsh maakte dinsdagochtend kennis met onder meer John van den Brom. Na de geslaagde medische keuring tekende hij dinsdagmiddag zijn contract bij AZ.

Stewart: ‘Lang op scoutingslijst’
“Met Alireza Jahanbakhsh hebben wij de rechterspitspositie opnieuw volledig ingevuld”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Dat was onze wens na het vertrek van Steven Berghuis. Alireza staat al lang op onze scoutingslijst. We hebben alleen moeten wachten op de mogelijkheden om te kunnen investeren. Heel fijn dat het nu is gelukt. We hebben de nummer één op onze lijst aangetrokken.”

Jahanbakhsh: ‘AZ grote club’
“Uit alle aanbiedingen die ik heb gehad heb ik heel bewust voor AZ gekozen”, reageert Jahanbakhsh. “AZ is een grote club in Nederland. Ik heb een plan met mijn loopbaan, dus hier moest ik zijn. Ook heeft de trainer de naam om jonge talenten echt beter te maken. Hij heeft een goede relatie met zijn spelers. Dat is fijn, als jonge speler het vertrouwen krijgen.” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. Bradje

  5 augustus 2015 at 16:51

  Kijk eens aan, da’s netjes. Kan vlgs mij alleen niet direct worden ingezet, wegens revalidatie-proces. Was ie niet pas geopereerd? Daar is kennelijk wel omheen gewerkt, tijdens de medische keuring. Wie weet daar meer van?

  • jan

   5 augustus 2015 at 17:51

   Als je naar de site van Nec gaat, zie je dat hij nog geen minuut heeft gespeeld in de voorbereiding, dus ik geloof niet dat hij binnenkort al speelt

 2. Bradje

  5 augustus 2015 at 22:38

  Is direct na het seizoen aan zijn knie geopereerd, en daarvan herstellende. Gevonden op de officiële site van NEC.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *