AZ en Werder Bremen in hooflijnen akkoord over Jóhannsson

By
Updated: augustus 4, 2015

AZ en Werder Bremen hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over de transfersom voor Aron Jóhannsson. De 24-jarige spits is nu richting Duitsland om te onderhandelen over zijn persoonlijke voorwaarden. Om die reden reist de spits niet mee met AZ naar Turkije.

20 Comments

 1. oma

  4 augustus 2015 at 13:27

  toch zou ik nog even langs Denemarken gaan en proberen om Larsen Johnson Laursen op te halen.
  ze kunnen nu even meer bieden.

  ik lees verschillen verhalen van hoeveel aron heeft opgebracht de ene vijf miljoen weer ander hebben het over acht miljoen.

  • Jeroen

   4 augustus 2015 at 14:00

   Persoonlijk vind ik 5 miljoen voor een spits met een contract tot medio 2019 niet heel veel. Ik hoop dan ook dat het bedrag wat hoger ligt.

   Wat betreft versterking, ik ben benieuwd wat AZ gaat doen. Waarschijnlijk wordt AZ – Ajax afgelast, dus dat geeft ons nog wat extra tijd om de selectie op sterkte te krijgen 😉

   • Brandon

    4 augustus 2015 at 19:11

    Er stond dat AZ en Ajax zelf mochten beslissen of het doorgang kan vinden Jeroen. De beide clubs moeten genoeg stewards regelen dan gaat de wedstrijd door. Zowel AZ als Ajax hebben gezegd dat te kunnen garanderen. Gezien de wedstrijd van donderdag a.s. die heel zwaar gaat worden en het tijdstip dat AZ weer in Nederland is had ik het slimmer gevonden om te zeggen dat dit een moeilijk geval ging worden. We hebben hier absoluut geen voordeel van.

 2. KeesK

  4 augustus 2015 at 14:09

  Dat wordt zo een steeds grotere berg goedkope t-shirts in de opruimingsbak van de AZ winkel…

  • Vincent

   5 augustus 2015 at 10:17

   Hebben ze die dan…

 3. az woman

  4 augustus 2015 at 14:56

  Volgens RTVNH heeft AZ een kleine 8 miljoen voor Aaron ontvangen, maar tevens ook een doorverkoop clausule in de transfer opgenomen. Ik zeg weer, grote klasse Earnest, ik krijg de indruk dat je,je steeds beter gaat manifesteren in de onderhandelingen met andere clubs.

  • Jeroen

   4 augustus 2015 at 15:44

   Als dat zo is, dan is het inderdaad heel goed geregeld door Stewart.

   • NHN

    4 augustus 2015 at 19:35

    Dat is inderdaad goed zakendoen (als dit klopt) Het lijkt erop dat Stewart zijn vak eindelijk serieus gaat nemen. Tot nu toe stelt hij zich deze zomer vrij duidelijk op. We wisten dat er een aantal spelers gingen verdwijnen, dat was duidelijk,maar zorg er dan in elk geval nog dat je er flink aan verdient. Dat lijkt nu wel het geval te zijn.
    Mocht er een club voor Gouweleew komen dan moet hij toch echt z’n poot stijf houden, die is nu onverkoopbaar/onmisbaar geworden. Daarintegen was het wel een goede zet om ‘m aanvoerder te maken.

    • Jeroen

     4 augustus 2015 at 19:44

     Ben vooral blij dat onze spelers nu ook worden gekocht door buitenlandse clubs. Levert vaak meer op, en zorgt er ook voor dat ze niet tegen je scoren 😛

 4. woonwagenpower

  4 augustus 2015 at 15:06

  Top gedaan Earnest, tevens ben ik blij dat Aaron niet naar een directe concurrent gaat maar rechtstreeks aan een buitenlandse club wordt verkocht. Ik heb het idee, dat, dat ook lucratiever is.
  Wat is AZ toch een heerlijke club voor ons allemaal, Als Earnest nu ook nog de gewenste defensieve versterkingen haalt, en Jeffrey blijft nog een jaartje in Alkmaar, dan kunnen we in de competitie, de Beker en de Europa League lang mee strijden. En kan Earnest als het seizoen erop zit weer laten zien dat AZ weer goede spelers heeft opgeleid, door ze voor miljoenen aan buitenlandse clubs te verkopen, en zelf weer groei briljantjes binnen halen waar we het iedere club heel lastig mee kunnen maken.

 5. Kaazie87

  4 augustus 2015 at 15:11

  Verschillende duitse media en rtvnh melden dat az een kleine 7 miljoen ontvangt dat kan oplopen tot meer dan 8 miljoen als hij veel speelt. Ook is er een doorverkoop clausule bij verkoop

 6. timon

  4 augustus 2015 at 16:17

  Belachelijk veel geld voor een matige spits. Wedje : wordt niets in Bremen!

  • Ruud

   4 augustus 2015 at 17:38

   Schenk het glas maar eens vol op Aaron, Timon! Is van een goede waarde geweest voor de club zo, toch? Ben wel benieuwd of de cijfers van de transfers dan wel publiek zijn in de jaarrekening van de club volgende jaar. Weet iemand dat? Stewart, denk aan de balans van het elftal, dan komt het komend jaar ook wel weer goed.

  • NHN

   4 augustus 2015 at 18:16

   Het kan me eigenlijk weinig schelen hoe Aron het gaat doen in Duitsland. Als het AZ maar een fikse duit oplevert. Ik denk persoonlijk ook niet dat het een absolute hit gaat worden bij Werder,want dat was het bij AZ eigenlijk ook niet.

 7. Bradje

  4 augustus 2015 at 18:40

  Dat is 1 ex-speler van AZ die ik zeker niet ga volgen in het buitenland. Van Dijk, Dembèlé, van Persie, hell, zelfs Bony volg ik geinteresseerd, maar deze? Hij heeft fantastische doelpunten voor AZ gemaakt, maar zijn voetbalkwaliteiten bleven, maar ik ben toch maar een leek?, achter op een bedenkelijk niveau. Sorry, maar blij dat ie opgekrast is.

 8. kaazie87

  4 augustus 2015 at 18:57

  even een weetje het is nog nooit voorgekomen dat een eredivisie club in 1 transferperiode 7 basisspelers is kwijtgeraakt, het record stond op 6

 9. kaazie87

  4 augustus 2015 at 19:06

  feit is wel dat we nog steeds met jan wuytens donny gorter denni avdic en Fernando lewis zitten opgescheept en die gasten kosten met zijn 4en toch ruim een miljoen per jaar

  feit is ook dat als je ze verkoopt in de komende 4 weken dat het je 2 miljoen gaat opleveren ( transfer+salaris) steward kan bij mij niet meer stuk als hij dat voor elkaar weet te boksen

  • Jeroen

   4 augustus 2015 at 19:46

   Wuytens, Gorter en Lewis kun je er misschien wel bijhouden. Ze zijn van bedenkelijk niveau, maar als je andere spelers rust moet geven vanwege het drukke programma…..

 10. harm

  4 augustus 2015 at 19:30

  Brežančić tekent! opvolger Poulsen, 26 jaar veel ervaring is een Kroaat:

  http://www.rtvnh.nl/sport/168408/servische-linksback-rajko-brezancic-naar-az

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *