Aron Jóhannsson naar Werder Bremen

By
Updated: augustus 4, 2015

AZ-spits Aron Jóhannsson vertrekt per direct naar Werder Bremen. De Amerikaanse international zal dus niet meer meespelen in het Europa League-duel donderdag in Turkije tegen Istanbul Basaksehir.

Jóhannsson gaat dinsdag al naar Bremen voor een medische keuring. Daarna zullen in Noord-Duitsland de puntjes op de i worden gezet van het contract.

“Het was duidelijk dat Werder Bremen hem heel graag wilde hebben”, zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart over de transfer van de spits.

Werder Bremen was op zoek naar een nieuwe spits na de transfer van Franco di Santo naar Schalke ’04. Jóhannsson speelde tot nu toe 71 wedstrijden voor AZ; daarin scoorde hij 39 maal. Bron: RTV N-H

4 Comments

 1. Jay

  4 augustus 2015 at 13:26

  AZ zou een bedrag van tussen de 6 en 8 miljoen voor hem ontvangen. Ik heb er een dubbel gevoel over. Zo rond de 7 miljoen is natuurlijk een enorm bedrag voor een spits waar we toch veel op hebben gemopperd en die nou ook weer niet de super spits was die we hadden gehoopt.

  Aan de andere kant staan we nu met bijna een heel nieuw team binnen de lijnen. De geruchten over een vertrek van Gouweleeuw doen ook al de ronde. Het lijkt me dat AZ nu toch wel genoeg geld binnen heeft en geen basisspeler meer zal verkopen.

  • Jeroen

   4 augustus 2015 at 13:59

   Ik heb niets kunnen vinden over de geruchten dat Gouweleeuw zou vertrekken. Dat zou ik nog veel vervelender vinden.

   Wat betreft Aron! Vorig seizoen weinig kunnen laten zien. Dit is een mooie mogelijkheid om veel geld te vangen voor hem. Met Vincent en Muhren hebben we al voldoende mogelijkheden. We hebben immers maar 1 spitsenpositie.

 2. de echte supporter

  4 augustus 2015 at 14:12

  ik ben er mee eens, nu het geld ontvangen en laten we eerlijk zijn hij stond er niet altijd lekker… Zo briljant was hij niet. Gun de nieuwe spelers maar een kans. Muhren vind ik ook altijd goed invallen. Hij moet gewoon meer wedstrijden in de benen krijgen. Als Gouweleeuw weg gaat dat ben ik met jeroen eens, dat vind ik een echte aderlating. Nu helemaal met zijn nieuwe rol als aanvoerder. Lten we hopen dat die blijft.

 3. Gerrit Vooijs

  4 augustus 2015 at 23:11

  Mooi, Werder Bremen wilde hem perse op korte termijn hebben. Nou dat heeft zich vertaalt in een lekkere transfersom anders was de deal niet zo snel rond geweest.
  Zo had AZ schilden en nu staat de club er financieel heel goed voor. Het kan snel gaan zo wordt maar weer eens duidelijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *