Update: Johannsson bereikt akkoord met Werder

By
Updated: augustus 3, 2015

Aron Jóhannsson staat op het punt om AZ te verlaten, zo stelt het Duitse Bild. Na de miljoenendeals rond Nemanja Gudelj en Steven Berghuis kan Jóhannsson  de volgende miljoenen binnenbrengen.

Werder en Jóhannsson zouden al een akkoord hebben bereikt over een vierjarige verbintenis. Vooralsnog ligt er tussen de Duitsers en AZ nog geen akkoord over de transfersom. Het gat tussen vraag en aanbod bedraagt volgens de krant één miljoen euro. AZ verlangt een som van vijf miljoen euro; Werder wil vier miljoen euro betalen.

Het is in ieder geval duidelijk dat de Duitsers op zoek zijn naar een spits. Franco Di Santo vertrok onlangs naar Schalke 04 en liet een gat achter bij Werder. In Jóhannsson ziet de club het wel zitten. De Amerikaanse spits heeft nog een doorlopend contract tot medio 2018 en speelt al sinds 2013 bij AZ, dat deze zomer Vincent Janssen al aantrok. Hij lijkt het vertrek van Jóhannsson op te kunnen vangen en imponeerde tijdens zijn debuut tegen Istanbul Basaksehir. Bron: voetbalprimeur

Update 11:45

AZ heeft erkent dat Werder Bremen zich heeft gemeld in Alkmaar voor Aron Johannsson. “Ze hebben zich gemeld met het verzoek om hem over te nemen. We gaan er intern over praten”, laat een woordvoerder van AZ weten aan het Algemeen Dagblad. De clubleiding heeft de Duitsers voorts toestemming gegeven om, in afwachting van de onderhandelingen, alvast met Jóhannsson in gesprek te gaan.

40 Comments

 1. Jay

  3 augustus 2015 at 08:36

  Dit kan AZ echt niet maken t.o.v. de supporters. Zo blijft er echt niks meer over van het team van vorig seizoen en speel je straks met een aangesterkt jong AZ. Johannsson verkoop je volgend jaar ook nog wel. Laten we hopen dat AZ nu een keer ballen toont en NEE zegt tegen Werder.

  • az woman

   3 augustus 2015 at 09:42

   Behalve als er een bedrag op tafel komt, waar AZ zich, als het nodig is direct een versterking kan halen, die er meteen staat. Voor een nog drie jarig durend contract, vind ik 5 miljoen niet zoveel, ik zelf zou het volgende sommetje aan Werder Bremen voorleggen. 2 miljoen per jaar X 3 jarig contract = 6 miljoen. Maar helaas heeft AZ al een vraagprijs van 5 miljoen neergelegd, en Werder biedt 4 miljoen dus daar komen ze wel ergens tot elkaar. Even terug rekenen,
   Gudelj 6 miljoen
   Hoedt opleidings vetgoeding
   Berghuis +/- 6 miljoen
   Aaron +/- 4,5 miljoen
   Begrotings tekort dichten koste 3 miljoen.
   Dan kom ik op ongeveer 14 miljoen Euro, wat over blijft.
   Earnest zet 9 miljoen in de spaarpot,
   en investeer, als dat nodig mocht zijn 5 miljoen.
   Earnest we willen net als U ook de groepsfase halen in Europa, want wij weten net als U dat, dat ook miljoenen in het laatje brengt.De top drie het lastig maken, de Beker winnen.
   Maar dat lukt alleen met een waardige selectie, dus schroom niet, en INVESTEER!

   • woonwagenpower

    3 augustus 2015 at 09:53

    Daar moet meneer Nelissen ook nog mee akkoord , uiteindelijk trekt die aan de financiele touwtjes.

   • oma

    3 augustus 2015 at 10:23

    beste az wonam,
    je reken sommetje gaat niet op het zijn bruto bedragen wat je zegt,er gaat nog een beetje belasting ook van af.
    er blijft minder over.

    wat ik nu schrijf zal ik wel op lange tenen trappen bij zijne hoogheid.
    maar ik denk dat je met Janssen en Muhren een beter koppel krijgt.
    meteen verkopen voor die vijf miljoen.

    • Jeroen

     3 augustus 2015 at 22:31

     Oma, we hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn op dit forum, maar ik zou het wel waarderen als we in ieder geval elkaars mening respecteren. Al opschrijven dat je ‘op iemands tenen zal trappen’ lokt natuurlijk wel een reactie uit 🙂

     • oma

      4 augustus 2015 at 08:28

      eens met je Jeroen,
      maar laten we dat dan,de andere ook blijken?
      maar laten de mensen dan ook niet gaan klagen als ze in hun ogen een duimpje omlaag krijgen.
      zo als ik al een paar keer hier gelezen heb.
      niet iedereen vind een stukje de zelfde nieuwswaarde hebben.

 2. Ruud

  3 augustus 2015 at 08:46

  Stewart neemt zijn werk serieus als het gaat om verkopen. Ik ben benieuwd of hij ook weet wat balans is. Juist daar wringt de schoen en schiet hij door. Dat merken de supporters als deze verkoop doorgaat.

 3. Jeroen

  3 augustus 2015 at 09:00

  Tja wat moeten we hier nu weer mee. Liever gehad als dit enkele weken voor aanvang van de competitie zou zijn gebeurd. We hebben in principe voldoende spitsen, dus we zouden hem kunnen verkopen. We moeten alleen zo snel mogelijk onze eigen selectie ook gaan aanvullen. Met schorsingen of blessures is je selectie gewoon te smal.

 4. kaazie87

  3 augustus 2015 at 09:29

  ik zij toch ik zie allebij de johanssons ook nog wel gaan maar der moet nu wel zo snel mogelijk wat gehaald worden want er zijn clubs die spelers laten gaan als de competitie al begonnen is. 5 miljoen is een mooie prijs eerlijk is eerlijk zoveel heeft hij niet veel laten zien is te vaak gebleseerd geweest daar kijken clubs gewoon naar

 5. joost

  3 augustus 2015 at 09:40

  Zijn opvolger is al binnen met Janssen. Weet niet of we veel aan Aron hebben eigenlijk, was het vaak iets te veel net niet. Wel mooie goals, maar ook veel grandioze missers. Als hij voor 4,5 miljoen weggaat, betekent dit dat er ruim 3 miljoen op hem is verdiend. Al met al een goede deal lijkt me. Wel zaak om een nieuwe aanvaller te halen dan!

 6. timon

  3 augustus 2015 at 09:42

  altijd doen, matige spits , 5 miljoen pakken strik erom en weg , nog minder dan Altidore ,dan weet je het wel.

 7. Vincent

  3 augustus 2015 at 10:01

  Hmm volgens vele had hij een slechte gold cup gespeeld Maarja als az ook voor hem rond de 6 miljoen kan vangen moeten ze hem laten gaan.

 8. Brandon

  3 augustus 2015 at 10:07

  Als dit doorgaat spelen we dit jaar om plaats 10 t/m ??.

  • Alkmaar/Zaanstreek

   3 augustus 2015 at 12:58

   10 t/m 1?

   • woonwagenpower

    3 augustus 2015 at 20:37

    mooi antwoord!

    • Brandon

     4 augustus 2015 at 10:54

     Ik zou niet liever willen hoor!!!! 1, 2 of 3 zou geweldig zijn. Alleen ben ik nog niet overtuigd van waar we staan. De oefenwedstrijden waren bijna allemaal amateurclubs en tegen de Turken was het 11 tegen 11 nou niet bepaald best. We moeten onze ogen niet sluiten omdat we allemaal een AZ hart hebben he.

 9. knol

  3 augustus 2015 at 10:19

  Tja verkopen zou ik zeggen vind het ook maar een matige spits met veel ups en downs.
  Aan de andere kant als zie ik ook allebei de Johanssons wel vertrekken.
  Dan ben je dus meer dan de helft van je basis spelers kwijt.
  Zal mij benieuwen hoe meneer Steward dit op gaat lossen?
  En ja tegenover de supporters heeft hij nu wel wat uit te leggen.
  Zelf ben ik bang dat we met dit uit gekleede elftal niet hoger komen dan plaats 10.
  En dan maar hopen dat we ver weg blijven van de onderste gevaarlijke plekken.
  Plaats 10 had ik vorig seizoen ook voorspeld na een paar wedstrijden en toen had ik het gelukkig helemaal mis.
  Nu maar hopen dat ik het ook mis heb en dat we een stuk hoger eindigen dan ik nu heb voorspeld.

 10. kaazie87

  3 augustus 2015 at 10:23

  met aaron derbij speel je ook om plek 6 tm 10. gister twente en groningen zien spelen die clubs hebben beide meer kwaliteit in huis. groningen houdt zelfs drost en mahi op de bank en twente heeft ook nog corona en guiteres rondlopen. ik schat dat az met dit elftal 8e gaat worden en dat is gewoon veelste laag

  • az woman

   3 augustus 2015 at 10:41

   Groningen zonder Eric botteghin (feyenoord, schalke 04 hebben belangstelling) is ook niet het Groningen van nu. Twente zal gerust nog het één en ander van de hand doen, want nog steeds is iedere euro meer dan welkom,(nog schulden genoeg) Twente heeft ook nog steeds geen echte spits. Vitesse moet opnieuw bouwen, Ik denk dat wij om plaats 1 t/m 6 meestrijden, maar dat is ook sterk afhankelijk welke jeugd er klaar voor is, of welke versterkingen er gehaald worden. Ik denk overigens dat dit jaar FC Utrecht voor iedere tegenstander een zware dobber gaat worden, ze gaan waarschijnlijk het systeem spelen waar Oranje onder van gaal succes mee had op het WK, 5-3-2.

   • Vincent

    3 augustus 2015 at 15:21

    Twente heeft 2 goede spitsen aangetrokken!

 11. az woman

  3 augustus 2015 at 10:44

  Wie voelt zich aangesproken met de titel Zijne Hoogheid?

  • oma

   3 augustus 2015 at 13:34

   het lijkt je wel hoog te zitten.
   lol.

 12. NHN

  3 augustus 2015 at 11:08

  Gemengde gevoelens bij mij. Het is in feiten niet de veelscorende spits waar we allemaal op hoopten na het vertrek van Altidore. Vaak geblesseerd,en liep daarnaast ook nog eens te mauwen als hij er (terecht) naast gezet werd. Tal van wedstrijden waar hij liep rond te sjokken. Daarintegen kon hij ook uit het niets een goal maken. Ook als hij voor de rest belabberd speelde. Schoot o.a. AZ met weergaloze goals naar de overwinning tegen NAC en Excelsior, die zeer belangrijk waren.
  Heeft daarnaast ook de nodige ervaring. Janssen doet het nu goed,maar het seizoen is nog maar 1 EL wedstrijd oud.
  Aron zou toch een x vertrekken,dus het moet een keer gebeuren. Maar ik twijfel. Het blijft een gerucht natuurlijk,maar dat was het met Berghuis ook. Sowieso hoog inzetten. Ebgin maar bij 7,5 miljoen of zoiets.

 13. gerard

  3 augustus 2015 at 11:46

  Met Gudelj werd het financiele gat al gedicht, financieel staat AZ er dus weer gezond op om gewenste spelers te kunnen halen.
  Stewart kan het nu niet meer maken op het elftal te versterken daar waar behoefte is. Met Jansen heeft AZ al een fanatstische spits zo is gebleken nu op naar NEC zodat AZ een alleskunner in de voorhoede heeft. Ik reken nu op dergelijke aankopen van dhr. Stewart

 14. Jeroen

  3 augustus 2015 at 11:58

  Nou Aron is ook weg hoor! Check de update maar. AZ heeft hem toestemming gegeven om persoonlijk een akkoord te bereiken. Dat betekent dat beide clubs er bijna uit zijn. Ben benieuwd of AZ nog wat spelers gaat halen deze zomer.

 15. kaazie87

  3 augustus 2015 at 12:06

  az woman ik hoop dat je gelijk heb maar bij de beste 6 eindigen met dit team is echt schier onmogelijk

  elke team in de top 8 heeft 1 of 2 toppers rondlopen ala Berghuis maar wij niet, ik heb geen idee wie bij ons het verschil kan maken dit seizoen, mischien janssen maar de kans is vrij groot dat hij dit niveau niet het hele jaar gaat volhouden. ten eerste is hij te jong ten 2e heeft hij der net 1 seizoen op het hoogste niveau gespeeld.

  dabney zou dat kunnen zijn maar elke jeugdspeler krijgt een dip en die heeft hij nog niet gehad de kans is vrij groot dat hij die dit seizoen krijgt

  vorig seizoen kregen we bijna net zoveel tegendoelpunten als dat we ze scoorden, en de verdediging is alleen maar zwakker geworden dus waarschijnlijk krijgen we ook dit seizoen veel tegendoelpunten

  vorig jaar waren gudelj en Berghuis onze topscoorders en die zijn allebei weg

  ajax feyenoord groningen vitesse en vooral fc utrecht en willem2 hebben zich prima versterkt dit seizoen, maar wij zijn alleen maar duidelijk zwakker geworden

  az is deze zomer de club die het meest aan kwaliteit heeft moeten verkopen van alle clubs in de eredivisie bij elkaar

  dus vertel mij nou is hoe je der bij komt dat we dit seizoen gaan voetballen voor de plekken 1tm6

  • az woman

   3 augustus 2015 at 12:47

   Hoi Kaazie, Uit welke clubs bestaat volgens jou de top 8?
   En welke 1 of 2 toppers lopen er bij die clubs rond?
   Verder heb ik mijn analyse gebaseerd op ervaring, uit het verleden is gebleken dat AZ altijd weer boven komt drijven, en de gewenste versterkingen komen er gerust wel, en op het feit dat de transfer periode nog 28 dagen duurt, we moeten niet in paniek raken, daar heeft niemand wat aan. Wie weet welke backs er gaan komen? misschien wordt de AZ verdediging wel een onneembare vesting voor de tegenstander.
   Wie weet lezen we eind deze week dat AZ weet welke versterkingen er komen, ik wacht nog even af voor ik in paniek raak.

 16. kaazie87

  3 augustus 2015 at 12:24

  die rekensom van je klopt ook niet az woman.
  in nederland is het zo dat je bij een binnenlandse transfer geen belasting betaal en bij een buitenlandse transfer weer wel

  als een speler naar het buitenland gaat dan moet je in nederland en dat gebeurt alleen in nederland een ontslagvergoeding betalen in nederland. slaat nergens op natuurlijk maar dat kan oplopen tot 30%.

  in het geval Berghuis zal het rond de 20% zijn. dus dat betekent dat az in het geval Berghuis 4.5 miljoen overhoudt. aangezien ze bij az een 30 tot 40% direct mogen herinvesteren zal dat 1.5 miljoen zijn en dat is genoeg om een rechtback te halen en dan is het geld alweer op

  az is dus genoodzaakt om johansson te verkopen willen ze nog 2 a 3 spelers halen

  • az woman

   3 augustus 2015 at 12:54

   Ja Kaazie, zo lust ik er nog wel een paar, met de belasting enz.
   Voor wie zijn de woningkosten?
   reiskosten vergoeding?
   Vakantie geld?
   Wat ik wil zeggen is dat wij toch niet alle details kennen, daarom heb ik het ook over ongeveer.

  • Vincent

   3 augustus 2015 at 15:29

   Bremen betaald het wel voor ons ze zijn erg gul hoorde ik 🙂

 17. harm

  3 augustus 2015 at 14:09

  Aron is belangrijk geweest voor ons.. Had veel ups en downs bij AZ, mooie goals gemaakt oa tegen PSV, heracles en pas tegen NAC..

  Waar ik zo van baal: we leveren in een korte tijd zoveel ervaring en doelpuntenmakers zo in, terwijl we ons verheugen op een leuk seizoen in competitie maar vooral EL!

  We krijgen er koopjes en talenten voor terug maar we kunnen in mijn ogen niet teveel van verwachten..

  Ik hoop dat er nog aan het elftal gesleuteld wordt door Stewart en zijn collega’s want qua ervaring en creativiteit ben ik, en anderen voor als je goede resultaten wilt bang voor..

  Ben benieuwd hoe dit seizoen gaat starten, kan alle kanten op

 18. KeesK

  3 augustus 2015 at 14:47

  Aron is geen speler met een hart voor AZ maar een pure broodvoetballer die je moet verkopen als het vuur heet is en dat is nu het geval. AZ is moet werken aan een mix van echte AZ-ers uit eigen jeugd en gelederen en dit soort passanten.
  Als Brom blijft komt het wel goed.

  • Brandon

   3 augustus 2015 at 15:20

   Profs zijn broodvoetballers Kees. Dat hij verkocht wordt is de keuze die AZ gemaakt heeft Een zeer goede jeugdopleiding neerzetten de jonge spelers een langdurig contract geven en dan voor hopelijk de jackpot verkopen. Het is alleen verkeerd gegaan met Hoedt. Als je nu leest dat Stewart hem nog niet verkocht heeft en veel meer geld vraagt dan geboden is door Werder komt doordat het contract tot 2018 loopt dus ook 5 miljoen is uit de lucht gegrepen denk dat het 7 a 8 miljoen wordt en dan doet AZ het heel goed.

 19. oma

  3 augustus 2015 at 16:12

  z`n geweldige spits was het nu ook weer niet ik vind 5 miljoen heel goed betaald.
  nog een leuke doorkoopvergoeding er bij voor AZ dan is het helemaal klasse gedaan.

 20. Keet

  3 augustus 2015 at 17:46

  Het beste transfernieuws tot nu toe. Ik heb me eigenlijk alleen maar aan hem zitten ergeren. Tot afgelopen donderdag toe.

 21. oma

  4 augustus 2015 at 11:16

  Werder Bremen heeft een nieuwe bod gedaan op Aron van morgen aldus Fox Sports

 22. oma

  4 augustus 2015 at 12:44

  volgens AZ.Fanpage met bron vermelding van telegraaf meld dat AZ het tweede bod geaccepteerd heeft
  hij reist ook niet mee naar Turkije.

  • oma

   4 augustus 2015 at 12:50

   er wordt ook in dat artikel vermeld op Fanpage,dat een buitenlandse club zich heeft gemeld bij de zaakwaarnemer van Gouweleeuw.

 23. de echte supporter

  4 augustus 2015 at 12:45

  Ik heb geen moeite dat hij vertrekt. Ik vond hem niet slecht maar om nu rouwig te zijn, nee dat gaat te ver. AZ centen hij zich verder ontwikkelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *