‘Komst Johnson Laursen naar AZ onzeker’

By
Updated: augustus 1, 2015

AZ zou eerder vorige week een eerste bod hebben uitgebracht op vleugelverdediger Ryan Johnson Laursen van Esbjerg uit Denemarken, maar een transfer lijkt niet aan de orde. De club van de 23-jarige speler wil namelijk geen zaken doen met AZ.

De Telegraaf schreef recent over de interesse van AZ in Laursen en Stewart bevestigde dat desgevraagd. “We hebben een eerste bod gedaan. Het is voor ons een zeer interessante speler”, zei de technisch directeur. Hij hoeft echter niet op medewerking te rekenen van Esbjerg. Dat verkocht linksback Jonas Knudsen al aan Ipswich Town en men wil de andere back niet ook nog de deur uit doen.

“Ik zie de zaak-Ryan als gesloten”, zegt sportief manager Söndergaard gedecideerd. “Wij willen hem niet verkopen! We hebben al gedag moeten zeggen tegen veel belangrijke spelers van vorig seizoen en we zullen er ook een aantal moeten houden. Die kunnen Esbjerg helpen weer vooruit te komen. We houden vast aan de dragende krachten binnen het team en daarom blijft Ryan hier”, aldus de technische man van de Denen.

Tipsbladet zegt dat Söndergaard een vergelijkbare positie innam bij Knudsen, maar dat hij toch verkocht wordt aan Ipswich. “Ja, ik zie de parallellen ook met de verkoop van Knudsen en de situatie van Ryan. Maar er zijn twee zaken die anders zijn: toen we een jaar geleden het contract van Jonas verlengden, spraken we af dat hij deze zomer hogerop mocht gaan. En met Ryan is die afspraak juist niet gemaakt”, aldus Söndergaard. Laursen, die behalve de Deense ook de Amerikaanse nationaliteit heeft, ligt nog tot 2019 vast. Bron: Voetbalzone.nl

5 Comments

 1. az woman

  1 augustus 2015 at 19:08

  Earnest geen aandacht meer aan besteden, gewoon verder kijken.
  Overigens ook nog doorselecteren, het is misschien niet de leukste taak, binnen je vak maar het hoort erbij, en afscheid nemen is soms noodzakelijk.

  • Vincent

   1 augustus 2015 at 19:41

   Volgend jaar lopen veel contracten af. Dus dat komt nog wel

 2. Ruud

  2 augustus 2015 at 12:16

  AZ Woman: Stewart is gek op voetballers met een Amerikaans randje. Dat is dus zijn netwerk binnen voetballand. Vraag me af of AZ er veel mee opschiet.

 3. Wesley

  3 augustus 2015 at 04:06

  Ik lees op voetbalzone dat werder Bremen Aron wilt overnemen.

 4. Gerrit Vooijs

  3 augustus 2015 at 08:31

  AZ zou 5 vragen en er wordt 4 geboden. Dan moet het normaal gesproken rondkomen.
  Ik vond Aron bij zijn start veelbelovend. Maar na zijn blessure en revalidatie is hij niet op op dat niveau gekomen.
  Hij is niet meer in staat dmv een versnelling zijn tegenstander uit te spelen en daardoor scoort hij alleen als hij door een slimme loopactie even vrij staat en dan op het juiste moment wordt ingespeeld.

  Dat is wel heel beperkt voor een spits. Persoonlijk zeg ik bij 4,5 miljoen doen. Aron heeft een nieuwe uitdaging nodig en AZ een goede spits. Die kansen die Aron kreeg tegen Istanboel BB zijn tekenend voor hem. Het was net allemaal niet. Te laat ( op voorzet van Mattias) te langzaam ( op voorzet van Haps ) slecht timen ( op hoekschop van Job).
  Minstens 1 goal mag en moet AZ eisen als een spits 3 x in vrije scoringspositie komt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *