Update: AZ contracteert Efmorfidis

By
Updated: augustus 1, 2015

AZ heeft de 19-jarige middenvelder James Efmorfidis vastgelegd. De Griekse jeugdinternational heeft in Alkmaar een contract voor een jaar getekend, en de club heeft nog een optie om de samenwerking te verlengen met nog twee seizoenen.

De tweebenige middenvelder kwam over van Ajax waar zijn contract vorig seizoen in onderling overleg werd ontbonden. James speelde ook nog in de jeugd van Real Madrid en FC Barcelona.

‘James is een interessante speler. Hij is al langer bekend bij onze scouting. Hij is een technische zeer vaardige middenvelder met oog voor de steekpass. Nu deed de ideale mogelijkheid zich voor om hem vast te leggen. Bij ons krijgt James de kans om zich te ontwikkelen bij Jong AZ en de stap te zetten naar zijn debuut in de Eredivisie.’

Update 1 augustus

Er was even sprake dat er een vreemde constructie zou zijn vormgegeven tussen AZ en Ajax met de transfer van Efmorfidis. Normaal doet AZ er geen uitspraak over, maar nu vond Stewart het toch nodig om even een update te geven: ‘Ik kan nu wel zeggen dat wij het niet hadden gedaan op het moment dat er sprake zou zijn van een terugkoopregeling.’

 

36 Comments

 1. NHN

  28 juli 2015 at 20:27

  Onduidelijke aankoop in een onduidelijke constructie. Dit lijkt op een regelrechte gok. Een schot in het duister. Stewart werd opgewonden toen hij Real Madrid en Barcelona op die gozer z’n CV zag staan. Een jaartje ballen bij jong AZ en dan is dit project weer voorbij. AZ heeft al genoeg middenvelders.
  AZ moet zich niet gaan richten op drijfhout wat bij ajaks niet a/d bak komt.
  Straks gaan ze die Sporkslede ook nog een contract aanbieden..

  • Jeroen

   28 juli 2015 at 20:35

   Een risico die je wel kunt nemen. Er zit volgens mij geen duistere constructie achter. Zijn contract bij Ajax was ontbonden dus kan hij zo overstappen naar een andere club. We hebben vaker gezien dat er talenten niet doorbreken bij Ajax om het vervolgens ergens anders wel te maken. Ik geef hem dan ook wel een kans.

   • NHN

    28 juli 2015 at 22:45

    Eerder werd er gesproken over een “terugkoopactie”die ajax zou hebben bedongen, en daarom vertrouw ik de zaak niet. Er wordt nu inderdaad niet meer over gesproken. Maar ik vertrouw het niet. Verder zit er weinig risico aan natuurlijk,maar ik heb het niet zo op het aantrekken van mislukte produkten van ajax.En helemaal niet van die zogenaamde talenten. Die Djavan Anderson heeft ook helemaal niks laten zien.
    Maar misschien heb ik het wel helemaal mis en wordt deze gozer in de winter overgeheveld naar de A-selectie, omdat hij bij jong AZ de sterren van de hemel speelt.
    Als dat zo is slik ik al m’n kritiek in. Volgens ajax-aanhangers was deze speler wel goed, maar was de concurrentie te hevig. We gaan het zien.

 2. harm

  28 juli 2015 at 20:44

  Iemand die steekpasses kan geven is altijd makkelijk, moeten de spitsen er wel op reageren 😉

  • jan

   29 juli 2015 at 09:29

   Ze worden toch niet gehaald voor 1 specifieke specialiteit? Dan hebben we straks een selectie van 100 man. De een kan dit, de andere kan dat…….Kortom, hij zal wel meer in z’n mars hebben.
   Maar een steekpass zou niet verkeerd zijn, want Aron en Robert spelen altijd op het randje van buitenspel, maar die ballen kwamen vorig jaar maar niet, omdat ze altijd opzij spelen

 3. oma

  28 juli 2015 at 21:26

  wordt AZ een opvang te huis voor afgeschreven spelers van Ajax?

 4. Gerrit Vooijs

  28 juli 2015 at 21:35

  Zo is Berghuis ook bij AZ begonnen. Niet vergeten dat niemand het toen in Berghuis zag zitten.
  Een kleine investering in een tot nu toe mislukt talent. Natuurlijk het is en blijft wen gokje maar het rendement kan groot zijn.
  Dit is wel de weg die AZ moet inslaan. Investeren in jonge talenten met groot potentieel.

  • az woman

   29 juli 2015 at 08:34

   Net wat je zegt Gerrit, AZ heeft weinig keus, links of rechts om, AZ moet op andere manieren kijken, dan menig andere club. AZ heeft niet voor niets zoveel geïnvesteerd in een splinter nieuw training en opleiding complex in de Zaanstreek.
   Dat gecombineerd met het money-ball principe kunnen we misschien niet direct, maar op termijn de vruchten van plukken. Het is net als in het bedrijfsleven, een investering moet terug verdient worden, en vervolgens geld gaan opleveren, dat geldt ook voor het nieuwe complex in de Zaanstreek. Het zou zo maar kunnen dat ze over een jaar of vijf tot zeven, in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Arnhem, Enschede met verbazing kijken naar de provincie club uit Noord-Holland. Want Robert Eenhoorn heeft al toegezegd dat AZ op termijn serieus mee wil doen in de top drie met een kampioenschap als hoofddoel. Ik ben blij dat het bestuur op tijd heeft ingezien, dat we qua begroting (zonder Suikeroom) nooit kunnen aanhaken bij de traditionele top, en dat ze het lef en de moed hebben om het roer om te gooien, zodat AZ via een andere weg wel met de top blijft meedoen.

 5. AZaanstreek67

  28 juli 2015 at 21:43

  Deze jongen is bij de neuzen niet afgeschreven vanwege zijn talent maar omdat hij persoonlijk botste met Trustfull. Bovendien is hij met het oog op de toekomst gehaald en niet direct voor het 1e. Geef hem een kans. Hier een filmpje, hij kan echt wel ballen! : https://www.youtube.com/watch?v=-XO0b-9AzC8

  • az woman

   29 juli 2015 at 08:39

   En linksbenig, ook wat waard.

   • Vincent

    29 juli 2015 at 13:18

    2 benig

   • Vincent

    29 juli 2015 at 13:26

    Linksbenig van origine, maar inmiddels 2 benig

 6. gerard

  28 juli 2015 at 21:56

  AZ moet niet denken dat het elk afgeschreven talent weer aan de praat krijgt. Ajax, Barcelona, het zegt me helemaal niets.
  Bij NEC loopt een speler rond die meteen in zijn eerste jaar tweede eindigde als beste speler in de eredivisie en prompt het jaar daarop als eerste eindigde. Kijk dan haal je echt een veelbelovende speler binnen!

  • Gerrit Vooijs

   29 juli 2015 at 08:24

   Het probleem met Jahanbakhsh is dat hij duur is. Hij moet Berghuis doen vergeten vanwege die investering. Vanaf dag 1 rust er dus een druk op die jongen waarvan ik niet weet of hij die aankan. Voor hetzelfde geval wordt het een tweede Henriksen en balt hij voornamelijk op de maandagavond…….

   Ik snap het dus wel. Is Jahanbakhsh zo goed ? Is hij zijn geld zonder meer waard ? Niet alleen AZ betwijfeld dat, want hij voetbalt nog steeds bij NEC…….

  • Keet

   29 juli 2015 at 21:25

   AZ heeft zat goede spelers die op de positie van Berghuis uit de voeten kunnen. Berghuis was het best achter de spits. Daar kunnen Tankovic, Muhren en Dos Santos ook prima staan. Ik denk dat AZ toch meer een 4-4-2 selectie heeft.

 7. gerard

  28 juli 2015 at 21:57

  — eerste divisie welteverstaan!

 8. Timon

  29 juli 2015 at 08:08

  Onze redding……………………. Pfffffffff”……………

 9. az woman

  29 juli 2015 at 08:51

  Ook Levi Gracia rammelt aan de deur, in November mag hij los.
  Laten we de melodie van het liedje van Village People- In The Navy goed in ons opnemen. Wij kunnen zingen ONZE LEVI

 10. kaazie87

  29 juli 2015 at 12:48

  levi garcia zal eerst in jong az spelen az woman. en als je de beelden goed bekijkt lach je je rot want hij kan der niet zo heel veel van, snap er echt geen drol van dat hij gehaald is.

  az moet is stoppen met het kopen van nietsnutten als avdic en wuytens dat geld moeten ze is gaan inversteren in veelbelovende grote talenten van een jaar of 16, dan pas kan onze goede jeugsoleiding prima functioneren. geen middenvelders aub daar hebben we der meer dan genoeg van, keepers ook trouwens. aanvallers het liefst vleugelspelers en verdedigers want daar kunnen we der nog wel een paar van gebruiken

 11. kaazie87

  29 juli 2015 at 12:53

  in amsterdam en in eindhoven maar met name in rotterdam leveren ze al jaren goede verdedigers af dat moet bij ons toch ook kunnen. wij hebben de beste jeugdopleiding van nederland maar we hebben in 15 jaar tijd 2 echte goede verdedigers voortgebracht in de naam van hoedt en vlaar dat moet echt beter.als we ze niet hebben moet je ze halen dat doen de grote clubs ook, vanaf ze 16 zijn mag je ze halen doe dat dan ook!!

  • az woman

   1 augustus 2015 at 14:48

   Amsterdam? Veltman???, van Rijn???

 12. kaazie87

  29 juli 2015 at 13:17

  Met de vertrokken Wesley Hoedt, Simon Poulsen, Nemanja Gudelj en Steven Berghuis mist AZ tegen Istanbul Basaksehir een aantal belangrijke spelers. De basisopstelling van de Alkmaarders bestaat vermoedelijk uit zeven nieuwe namen ten opzichte van de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen Excelsior.

  „Hoe AZ hier uitkomt, is één groot vraagteken. Op papier zijn ze er in elk geval zwakker op geworden”, constateert Kenneth Perez. De oud-profvoetballer speelde in het verleden zes jaar bij AZ en volgt de club nog steeds op de voet. Met zijn uitspraken doelt Perez op de aankopen die de Alkmaarders hebben gedaan na het vertrek van hun sterspelers. Vincent Janssen is overgenomen van Almere City als extra spits en verdediger Jop van der Linden is gekocht van het gedegradeerde Go Ahead Eagles om Hoedt te doen vergeten. AZ denkt verder intern de juiste mensen aanwezig te hebben om de overige vrijgekomen posities in te vullen.

  Perez: „Je ziet vaak dat er andere spelers opstaan na het vertrek van een of meerdere uitblinkers. Iemand als Dabney Dos Santos (19) kan dit seizoen bijvoorbeeld het voortouw gaan nemen. Hij is ongelooflijk talentvol”, vindt de voormalig middenvelder. Ook Guus Hupperts (23) en Joris van Overeem (21) hebben het volgens Perez in zich om de komende maanden uit te groeien tot vaste basiskrachten. „Hupperts heeft bij Roda JC al laten zien dat hij over de kwaliteiten van een goede eredivisiespeler beschikt. En met Van Overeem heeft AZ een slimme middenvelder in huis. Hij heeft tijdens zijn verhuurperiode bij FC Dordrecht enorme stappen in zijn ontwikkeling gemaakt.”

  De afgelopen drie jaar heeft AZ elk seizoen wel een aantal bepalende spelers vaarwel gezegd, omdat de Noord-Hollanders naar eigen zeggen als opleidingsclub willen dienen. Het beleid van de club uit Alkmaar heeft tot de meest uiteenlopende resultaten geleid.

  Na het seizoen 2011-2012 nam AZ afscheid van Niklas Moisander, Rasmus Elm en Brett Holman. Viktor Elm (Heerenveen) en Aron Johannsson (Aarhus, Denemarken) werden die zomer aangetrokken. De positie van Moisander werd overgenomen door Etienne Reijnen. Er volgde destijds een seizoen met gemengde gevoelens. AZ werd in de voorrondes van de Europa League kansloos uitgeschakeld door het Russische Anzhi en eindigde daarna op een teleurstellende tiende plaats in de competitie. Daar tegenover stond wel de winst van de KNVB Beker. Aansluitend werden topscorer Jozy Altidore en spelmaker Adam Maher weggekocht. De twee openstaande vacatures werden ingevuld door de inmiddels rijpe Johannsson en Nemanja Gudelj, die overkwam van NAC Breda. Onder trainer Dick Advocaat moest AZ pas in de kwartfinale van de Europa League buigen. In de competitie eindigden Advocaat en zijn mannen echter als achtste, waardoor er geen Europees voetbal werd afgedwongen.

  Uitblinkers Nick Viergever, Viktor Elm, Johann Gudmundsson en Roy Beerens lieten AZ die zomer achter. Het vertrek van Viergever werd goed opgevangen door Hoedt, een speler uit de eigen jeugdopleiding. Voor het middenveld had AZ, net zoals dit seizoen, genoeg mensen achter de hand. Hupperts, Robert Mühren en Muamer Tankovic werden als aanvallers binnengehaald. Met het vernieuwde team eindigde de ploeg van trainer Marco van Basten en later John van den Brom vorig seizoen knap als derde in de competitie.

  Morgen moet blijken of AZ die lijn kan doortrekken, nadat het team wederom een metamorfose heeft ondergaan. Perez: „Ik durf er geen voorspelling aan te wagen. Op basis van de statistieken uit het verleden kan ik slechts concluderen dat het echt álle kanten op kan.”

 13. Vincent

  29 juli 2015 at 17:13

  AZ moet Jordan Botaka halen als vervanger van Berghuis is goedkoop en heeft een laag salaris en het belangrijkste hij heeft het hoogste aantal geslaagde dribbels van de eredivisieeredivisie!
  http://www.vi.nl/nieuws/kishna-moet-bij-lazio-acties-koppelen-aan-rendement.htm?channel=phone

 14. kaazie87

  29 juli 2015 at 17:29

  33 wedstrijden 1 doelpunt vincent, we hebben doelpunten nodig geen gelaagde acties. voor geslaagde acties hebben we tankovic al voor. als az buitenspelers gaat halen is er in nederland maar 1 speler die Berghuis kan doen vergeten en dat is jahankbaksh maar dat verhaal is al bekend

 15. kaazie87

  29 juli 2015 at 17:34

  nog belangerijker is dat er een middenvelder bij komt die de beuk er in gooit want die hebben we niet, ik had goede hoop dat ortiz die speler zou zijn maar die viel me vorig jaar pittig tegen en henriksen en van overeem zijn geen bikkelaars. als die middenvelder komt zal ortiz waarschijnlijk zijn plek kwijtraken en dat is meer dan terecht

  • Gerrit Vooijs

   29 juli 2015 at 20:25

   Het gekke is juist dat Gudelj nu geen basisplek krijgt omdat hij verdedigend de zwakste is. Dus ja, Gudelj deelt wel eens een beuk uit maar dat is weer wat anders als verdedigend goed staan als het nodig is.
   Henriksen en Overeem zijn geen spelers die een beuk uitdelen maar wanneer zij goed meeverdedigen hoeft dit ook niet. Ortiz viel vorig jaar niet tegen maar dat was gewoon zijn niveau. Goed beschouwd heeft Ortiz 1 jaar top gespeeld en dat was het jaar waarin hij de verlenging van zijn contract heeft afgedwongen…….

   Ik zie AZ dit seizoen gewoon weer bij de eerste 6 eindigen. Of AZ de voorronden van de EL overleeft is een andere vraag. AZ heeft nog geen enkele serieuze tegenstander gehad dus morgen is gelijk de vuurdoop tegen een degelijk team.
   AZ heeft morgen 5 of 6 nieuwe spelers in de basis staan en het zal VDB even tijd kosten om daar een team van te maken. Vorig jaar was AZ met het volledige basisteam verdedigend zeer kwetsbaar wat zich vertaalde in enorm veel tegendoelpunten.

   Het klinkt gek maar in dat opzicht kan AZ er nauwelijks op achteruit gaan. Aanvallend heeft AZ zonder Poulsen, Gudelj en Berghuis natuurlijk wel een grote veer gelaten.
   Morgen zal blijken of dit AZ op dit moment al goed genoeg is. Hopelijk lukt het AZ opnieuw om met kunst en vliegwerk die voorronden te overleven, dan kan het team in de poulefase belangrijke ervaring opdoen en verder groeien.

   • Vincent

    29 juli 2015 at 20:51

    Van overeem is verdedigend veel beter dan gudelj heeft hij wel bij Dordrecht bewezen

 16. AZaanstreek67

  29 juli 2015 at 17:55

  Hij heeft vroeger trouwens al het nodige meegemaakt aan dit promo filmpje te zien: https://www.youtube.com/watch?v=jIztdGD0QAA

 17. Keet

  29 juli 2015 at 21:37

  Vorig jaar zou Van Duinen de redder zijn en nu moet het Jahanbaksh zijn? Te duur en te matig

 18. Bradje

  1 augustus 2015 at 07:11

  Dit artikel gaat toch écht over Emforfidis, dus dan zal ik het daar maar even over hebben. Deze speler gaat echt lukken bij AZ. Door omstandigheden (zakelijke) kwam hij onderaan de pikorde in de jeugd van 020, zijn voetbalkwaliteiten stonden ook daar al, buiten kijf. Dus, als vdB niet helemaal blind is, zo spoedig mogelijk in het eerste, dan kunnen wij daar nog een seizoen van genieten voordat hij weer verkocht word.

 19. az woman

  1 augustus 2015 at 09:23

  Klasse Earnest hier hou ik van, gewoon meer duidelijkheid geven in de media,ipv de tekst “daar doen we geen mededelingen over” daarmee doe je een hele boel ontzenuwen.
  Mijn complimenten.

 20. az woman

  1 augustus 2015 at 09:23

  Klasse Earnest hier hou ik van, gewoon meer duidelijkheid geven in de media,ipv de tekst “daar doen we geen mededelingen over” daarmee doe je een hele boel ontzenuwen.
  Mijn complimenten.

 21. NHN

  1 augustus 2015 at 09:59

  Tsja, ik had dit stukje (over het niet aanwezig zijn van een “terugkoop-optie” in het contract van die Efmorfidis) ook gelezen op de fanpage. Ernie wil dit dus naar het rijk der fabelen verwijzen. En zo wat duidelijkheid creëren.
  Het lijkt er af en toe op dat Ernie (of iemand v/d staf) de supporters-sites ook lezen…

  • az woman

   1 augustus 2015 at 14:50

   Nou , die worden wel gelezen hoor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *