Transfer Berghuis naar Watford afgerond

By
Updated: juli 27, 2015

Zowel AZ als Watford FC hebben eerder vandaag bevestigd dat de transfer van Steven Berghuis is afgerond. De smaakmaker tekent tot medio 2019 een contract bij de Engelse club die dit seizoen gaat uitkomen in de Premier League.

Met het vertrek van Berghuis verliest AZ een belangrijke speler. Vorig jaar was hij goed voor 11 doelpunten. Van de miljoenen die AZ krijgt, moet het sowieso wel een deel afstaan aan FC Twente (opleidingsvergoeding en doorverkoopclausule). Om hoeveel het gaat bestaat nogal onduidelijkheden, maar diverse bronnen noemen een bedrag van ongeveer 900.000 EUR.

Laten we hopen dat AZ deze week met goed nieuws komt en de selectie een extra kwaliteitsinjectie geeft. Bron foto: WatfordFC

24 Comments

 1. NHN

  27 juli 2015 at 17:59

  Nou Stewart, nu gauw de verkoop van Matthias erachteraan doordrukken!

  • Vincent

   27 juli 2015 at 20:57

   Gelukkig las op sommige websites namelijk 1,5 miljoen pff

  • Gerrit Vooijs

   27 juli 2015 at 21:06

   Die vergoeding aan Twente is een meevaller ! Ik hoopte hier al op maar ja, er zijn gekkere dingen gebeurd.
   Als Mattias met een aflopend contract voor 3-4 miljoen wordt verkocht zullen, behalve de AZ supporters, de meeste mensen met hun hoofd schudden.
   Ik vraag mij overigens af waar dit gerucht vandaan komt want ik heb hier geen enkel aanknopingspunt voor kunnen vinden.

  • Gerrit Vooijs

   27 juli 2015 at 22:33

   Onderaan in het artikel staat dat Twente bij elke transfer 5% opleidings vergoeding krijgt.
   In dit geval dus 300.000 euro + 750.000 doorverkooppercentage. Alles bij elkaar dus 1 miljoen naar Twente.

   Dan is er nog onze spelers makelaar Raiola die ook zijn boterham moet beleggen, de arme kerel.

   Hmmm, hoop dat AZ de deal voor minimaal 7 miljoen heeft afgesloten.

   • Keet

    28 juli 2015 at 11:24

    Klop niet Gerrit. De 750.000 is inclusief opleidingspercentage. Doorverkooppercentage zal dus tussen 5 en 10% zijn geweest, ongeveer 450.000

  • az woman

   28 juli 2015 at 06:04

   IK begrijp uit het zelfde artikel dat Twente 5% opleidingsvergoeding krijgt, dan kunnen we zelf wel uitrekenen wat Berghuis AZ ongeveer heeft opgebracht.

 2. gerard

  27 juli 2015 at 20:56

  Op naar NEC om zaken te gaan doen!!

  • Vincent

   27 juli 2015 at 20:58

   Stevig onderhandelen en je hebt hem voor 1,25 miljoen

   • Vincent

    27 juli 2015 at 20:58

    Maarja stewart kennende betalen we 2,5 miljoen ervoor

    • Gerrit Vooijs

     27 juli 2015 at 21:16

     Nou, hij houdt de hand op de knip hoor net als Marc netto iets verder op.
     Juist om die reden komt die deal ook niet rond. NEC vraagt 2,2 en ik denk dat AZ Max 1,5 miljoen wil betalen. Daarbij heeft hij nu een knie blessure dus is hij Europees sowieso niet inzetbaar.

     • gerard

      28 juli 2015 at 16:30

      Geloof ik niet echt.
      Heeft een aflopend contract en een club als NEC kan zich niet permiteren om hem gratis te laten lopen na dit seizoen.
      Als AZ interesse heeft komt dit wel rond voor een bedrag wat beider interessant is. De vraag is of men bij AZ echt het intern wil en kan oplossen en daarom denk ik dat ze de voorrondes nog een de kat uit de boom kijken. Het kan dus best als interesse bij NEC uit blijft en AZ heeft een probleem op die positie dat het voor sluiten transfertermijn nog rond komt.

 3. Kaazie87

  28 juli 2015 at 10:08

  Jeremain lens is voor 12 miljoen overgestapt naar sunderland krijgt az daar geen opleidingsvergoeding voor?

  • Jeroen

   28 juli 2015 at 11:31

   Dat denk ik wel ja. Van 2004 to 2010 van AZ geweest. Wel een keertje verhuurd in de tussentijd, maar dat zou niet moeten uitmaken. Maar krijgt een club altijd een opleidingsvergoeding, of maar 1 keer? Lens is natuurlijk al overgestapt van PSV naar Rusland, dus dat leverde AZ toen ook al geld op.

 4. kaazie1987

  28 juli 2015 at 13:45

  even wat anders als de nederlandse deelnemers die europees spelen der net als vorig jaar een potje van maken raken we vanaf het seizoen 2016/2017 nog een plek voor europees voetbal kwijt, en de kampioen moet dan voorronde cl spelen dat betekent dus de eerste 3 europees spelen en de rest niet. de fair play stopt al vanaf dit seizoen, dus het zou zomaar wel eens de laatste keer kunnen zijn dat we europees spelen of we moeten de komende jaren is een keer de beker winnen, maar dat zie ik niet meer gebeuren want de top 3 gaat vanaf dit seizoen echt een kloof slaan met de rest, de kleinere clubs zoals az die gaan elk jaar in begroting achteruit terwijl de top 3 juist omhoog gaat of blijft staan. feyenoord werkt al met een begroting van 50 miljoen en de nr 4 en 5 twente en Vitesse hebben een begroting van 28 miljoen daaronder komt az met 22 miljoen dat is een gat van ruim 20 miljoen die je niet zomaar dicht ook niet met de billy bean methode

  • az woman

   29 juli 2015 at 08:43

   Twente zal en moet de komende jaren ook nog verder terug in de begroting . De komende jaren zullen ze in Enschede steeds een toontje lager moeten zingen.

 5. kaazie1987

  28 juli 2015 at 13:50

  voor de mensen die denken dat alireza jahankbaksh nog haalbaar is, az heeft het salarisplafond weer verlaagt tot max 350.000 euro dus alireza is helaas niet meer haalbaar omdat hij buiten de eu komt en dus een salaris moet verdienen van minimaal 468.000 euro. bij nec kon dat wel omdat marcel boekhoorn zijn salaris betaalde

  • gerard

   28 juli 2015 at 16:35

   Dus AZ gaat nooit meer een speler buiten de eu halen en jij gelooft dat? Nood breekt wet, zal je zien!
   En NEC moet verkopen gezien ze niet kunnen permiteren een speler die minstens een miljoen moet opleveren zomaar na dit seizoen gratis de deur uit laten lopen. Wellicht een groot tekengeld om het salaris te compenseren, een voetbalclub is creatief!

 6. Kaazie87

  28 juli 2015 at 18:24

  Als az het salarisplafond op 350.000 euro zet dan gaan ze daar niet overheen nee, dat kan je ook niet maken tegenover de rest van de spelersgroep. Net zoals dat een rvc bepaald wat een maximale hoogte van de transfersom mag bedragen en hoeveel az maximaal mag uitgeven in deze transfertermijn. Stewart moet dan gaan zoeken en zorgen dat hij binnen het budget zit en zorgen dat die speler past in het beleidsplan wat az geschetst heeft. Dus gerard zeker bij az breekt nood absoluut geen wetten en dat betekent dat az de komende jaren geen spelers buiten de eu haalt

  • Keet

   28 juli 2015 at 20:23

   en die Levi Garcia dan, uit Trinidad?

   • az woman

    29 juli 2015 at 08:47

    Laten we alvast de melodie van het liedje van Village People- In The Navy, goed in ons opnemen.
    In plaats van In The Navy, kunnen wij zingen ONZE LEVI

  • gerard

   28 juli 2015 at 22:05

   Dus Stewart kan geen Amerikaantjes meer binnen halen of een leuk mexicaantje. Dat is ook wat, hebben alleen PSV en Ajax straks nog toegaan om over de gehele global te scouten

 7. kaazie87

  29 juli 2015 at 09:31

  levi garcia is onder de 21 gerard die regel geld dan nog niet. der staat trouwens een filmpje van levi op youtube wel grappig om die is te kijken, werkelijk alles wat hij daarin doet gaat fout. het kan niet anders dan dat hij de volgende miskoop wordt, hij doet me een beetje denken aan robin nelissen

 8. kaazie87

  29 juli 2015 at 09:34

  dus stewart kan wel degelijk spelertjes uit mexico en Amerika halen alleen moet hij zorgen dat ze voor hun 21e weg zijn. met andere woorden het moeten echt super talenten zijn, en de corona`s van deze wereld gaan echt niet naar az

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *