AZ en Watford bereiken akkoord over transfer Berghuis

By
Updated: juli 23, 2015

Steven Berghuis heeft het trainingskamp van AZ in Garderen vanmiddag verlaten. De Alkmaarse club heeft een akoord bereikt met Watford over een afkoopsom voor de buitenspeler.

Een eerste bod van de Engelse club van bijna zes miljoen euro werd door de Alkmaarders afgeslagen. Berghuis werd de laatste interlandperiode voor het eerst opgeroepen voor Oranje en technisch directeur Earnest Stewart wil klinkende munt zien.

“Ik kan voor vier of vijf jaar tekenen. Daar moet nog verder over worden onderhandeld”, zei Berghuis eerder.
In de Premier League hoopt de aanvaller verdere stappen te maken, die hem dichter bij de Oranjebasis brengen. “Vooral qua fysiek zal ik moeten aanpoten. Maar daar kijk ik juist heel erg naar uit.” Bron: Telegraaf.nl

27 Comments

 1. az woman

  23 juli 2015 at 14:51

  Succes steven, en Earnest mijn complimenten dat je het eerste bod van zes miljoen afsloeg, maar er dus meer heeft weten uit te halen.

  • Ruud

   23 juli 2015 at 15:34

   Dat ben ik helemaal eens met je.

  • Vincent

   23 juli 2015 at 19:08

   Man man man je moet altijd het eerste bod afslaan!

 2. woonwagenpower

  23 juli 2015 at 14:56

  Steven we zullen je voetbal missen,je stelde je altijd heel coulant op naar AZ en voor de camera was je puur, geen media training maar gewoon zoals het hoort, de pure mens Berghuis. Ook ben ik dankbaar dat zowel Steven als AZ er financieel wijzer van worden, mijn complimenten gaan uit naar Steven en Earnest.

 3. Jeroen

  23 juli 2015 at 14:57

  Succes Steven! Hoop dat je uit deze transfer gaat halen wat je gepland hebt. Voor AZ levert het in ieder geval een hoop geld op. Laten we hopen dat AZ ook snel met nieuwe spelers komt.

 4. Ruud

  23 juli 2015 at 15:35

  Inderdaad is nu de vraag wat get bedrag is want dan Gerrit snel berekenen wat AZ nog kan uitgeven en aan wie.

  • Jeroen

   23 juli 2015 at 16:07

   Zolang ze maar niet Martens gaan terughalen…

   • woonwagenpower

    23 juli 2015 at 16:13

    inderdaad ,maar ben wel heel benieuwd wat het plan gaat worden. Welke ervaren speler(s) tovert Earnest uit de hoge hoed?
    Er zal toch denk ik minimaal 1 ervaren jongen bij komen?
    Kom Earnest haal ons uit de onzekerheid.

  • woonwagenpower

   23 juli 2015 at 16:14

   Heb jij goeie ingevingen Ruud?

   • Ruud

    23 juli 2015 at 17:24

    Dat is lastig om in de glazen bol van Stewart te kijken. De vraag is welke ervaren speler onder het miljoen kan worden gehaald die binnen het Moneyball concept past. Daarover kan dat systeem alleen antwoord geven. Soms komen uit het Moneyball concept heel aparte namen. Dat is bij Midttylland in Denemarken te zien.

 5. Timon

  23 juli 2015 at 15:39

  Kansloze missie daar in Engeland .Je snapt toch dat Watford niet.Nog minder dan die Holman: waar is die geëindigd?Gaten zullen wat gevuld worden bij AZ. Wat doet die honkbal jongen eigenlijk? Beetje meezit boven in rechter rijtje met deze B 2 selectie Weegt bij elkaar net 500 kg!

  • i.Pjotr

   23 juli 2015 at 16:55

   Kansloze missie………
   Maakt voor AZ niet uit. De pieken zijn binnen.
   Volgend jaar Met n jaar contract had je waarschijnlijk veel minder gekregen, en had hij misschien hier in Nederland bij n clubje gezeten.
   Voetballers zijn tegenwoordig passanten, leuke dingen gezien van steven.
   Goed voor onze club, nu verstandig investeren, zal mij benieuwen of Billy Bean zijn lijstje klaar heeft.

 6. Jay

  23 juli 2015 at 17:18

  AZ zal geen vervanger halen voor Berghuis. Hupperts en Dos Santos krijgen een kans. Ze zijn wel druk op zoek naar een vleugelverdediger.

  • Vincent

   23 juli 2015 at 19:11

   Lekker 3 rechtsbenige spelers in je voorhoede….

 7. kaazie1987

  23 juli 2015 at 17:31

  AZ is nu dus Esteban, Hoedt, Poulsen, Elm, Gudelj en Berghuis kwijtgeraakt. Bijna allemaal basisspelers vorig jaar. Wie kwam er voor terug: Jop Van der Linden en Joris van overeem! De enige nieuwelingen in de basis.

  Gaan we die wedstrijd van volgende week evengoed nog serieus nemen? ik niet ik ga deze wedstrijd lekker thuis kijken

  je gaat mij echt niet wijs maken dat er geen vervanger voor Berghuis gehaald gaat worden, je kan het seizoen toch niet beginnen met hupperts en vaarnold voor de rechterkant? der is verdommen 14 miljoen oid binnengekomen wtf is er aan de hand met az?

  • Ruud

   23 juli 2015 at 18:11

   Nou Kaazzie, zo beheerst als jij altijd commentaar geeft, is er nu wel wat geknapt bij je. Ik ben benieuwd of Gerrit meer insite informatie heeft.

  • woonwagenpower

   23 juli 2015 at 18:13

   Vaarnold is een linksbuiten en die groeit en grijpt zijn kans nog wel.
   En voor de rechtsbuiten positie kan eventueel Nick Doodeman.

   • Vincent

    23 juli 2015 at 19:13

    Je gaat toch geen B speler daar neer zetten…A kan maar B!

 8. Gerrit Vooijs

  23 juli 2015 at 20:10

  Zo Berghuis is dus definitief vertrokken en Stewart is tevreden want ” dit is voor AZ een hele goede deal” .
  Aan de rechterkant gaan Dos Santos en Hupperts uitmaken wie er komt te spelen. Ik geef de voorkeur aan Dos Santos omdat hij net als Berghuis een creatieve speler is.

  Op de linkerkant zal naar mijn inschatting Tankovic of Muhren starten met Gyasi als 3e man. Tankovic heeft zich 1 jaartje kunnen aanpassen en moet het dit jaar dan laten zien.

  In de spits moeten Aron en Jansen uitmaken wie de in de basis start.

  Het middenveld staat er wel met Ortiz-Henriksen en Overeem. Haye vaste wissel.

  Achterin wil Stewart nog wat met name op de backposities. Pelé van Aanholt van Heerenveen heeft een aflopende contract. Deze zal ca 1 miljoen kosten en direct inzetbaar. Maar er zullen meer spelers beschikbaar zijn die volgens het moneyball principe goed in te passen zijn.

  Esteban is weg en wordt vervangen door Rochet die ik vorig jaar al beter vond dan Esteban. Rochet op zijn beurt wordt vervangen door Coutinho.

  Overall heeft AZ toch weer een goede selectie staan als er minstens nog 1 direct inzetbare verdediger bij komt.

  De komende dagen zullen snel duidelijk maken wie Stewart op zijn schaduwlijstje heeft staan.

  • iPjotr

   23 juli 2015 at 20:24

   Gelukkig heeft AZ een beleid dat ze niet TE oude spelers halen.
   Het zal toch niet gebeuren dat boularohz Mathijssen of Martens de gewenste ervaring zal zijn.
   Een uitstekende optie, Gerrit, maar of Pelé van aanholt wil komen………
   Dan zal hij mattias eruit moeten spelen, theoretisch geen probleem voor hem, maar of Brom zosnel wisselt……..????

   Voor een “kleedkamer leider ” zou ik Nick vd Velden halen,………. Ervaren, AZer, rechtshalf/buiten, transfervrij, schoffie die de jeugd op zijn plaats kan zetten, ( net als vGalen in zijn laatste jaren)…… Oké Barry was buiten categorie!

  • az woman

   24 juli 2015 at 08:27

   Beste Gerrit,Vaarnold is een linksbuiten, die zal zijn kans wel krijgen en grijpen denk ik , daarnaast mag Levi (ook een linksbenige) in November ook spelen voor AZ.
   Ik denk dat voor zowel Muhren, Aaron en Vincent Janssen de spitspositie is weggelegd en er per wedstrijd wordt bekeken wie er rust krijgt, of eventueel één helft speelt.
   in mijn ogen zal Tankovic het ook met een reserve rol moeten doen, maar die zal ook gerust zijn wedstrijdjes krijgen. dit alles omdat we op drie fronten meedoen.
   We zullen ook te maken krijgen met schorsingen en blessures. Daarnaast ben ik heel benieuwd welke backs er komen zoals Earnest aangaf. Betekent dat, dat Mattias weg gaat? en dat Djavan Anderson en Ridgeciano Haps een nieuwe concurrent krijgen? Is Derrick Luckassen alleen de stand-in voor Jeffrey Gouweleeuw? Is Joris Kramer de concurrent van Jop v/d Linden?
   De twee waarvoor in mijn beleving helemaal geen rol is weggelegd zijn Wuytens en Gorter. Wie past er in het money-ball principe, wie past er in de salaris huishouding, wie is qua aankoop betaalbaar, wie is transfervrij, wie is ervaren, of is dat van onder geschikt belang? Heb jij enig idee Gerrit? of als iemand anders goede suggesties heeft mag die het ook zeggen.

   • Gerrit Vooijs

    24 juli 2015 at 16:06

    AZ woman,
    Tuurlijk heeft onze jeugd talent maar als je een wedstrijdje in de voorbereiding hebt gezien snap je waarom talent alleen niet genoeg is.
    Waarom brak Wesley Hoedt wel door ? Hij had talent en ! Fysiek. Hierdoor kon hij de strijd aan.

    Onze talenten zijn nu nog geen kerels en worden door eenvoudige voetballers vrij simpel overlopen.
    Natuurlijk kun je zo’n talent dit seizoen brengen als de stand dit toelaat maar zeker nog geen basisplaats, tenzij de nood zo hoog is dat er niets anders over blijft.

    Voor nu moet AZ kijken naar spelers die op korte termijn inzetbaar zijn. Spelers als Van Aanholt, Otigba, van Polen, Van Hintum e.d.
    Dat zijn spelers die AZ op die posities sterker maken.

 9. gerard

  23 juli 2015 at 20:49

  Stewart kent inmiddels de klappen van de zweep en weet hoe het spel wordt gespeeld. Gaat hij luidkeels roepen dat ze een waardig vervanger voor berghuis zoeken dan zal men de hoofdprijs waar dan ook moeten betalen. Heeft men zijn opvolgers reeds in huis en dus niet meer tegen elke prijs een bedrag voor een speler betalen op die positie dan kan men natuurlijk wel beter onderhandelen. It’s take it or leave it en er zijn nog wel clubs/investeerders die de centjes hard kunnen gebruiken nu het nog kan.

 10. kaazie1987

  24 juli 2015 at 12:14

  ja dat begrijp ik wel gerrit,

  maar je gaat toch niet de ene week op tv vertellen dat je op elke positie 5 mogelijke vervangers heb staan en dat je met een aantal van hun al een oriënterend gesprek heb gehad.

  1 week later zeg je vervolgens dat de backposities voorrang heeft, op zich is dat al vreemd want op de rechtsbackpositie heb je mattias en derrick en die keren dat derrick rechtsback stond was hij vele malen beter en zelfverzekerder dat dat hij recht in het centrum stond. met andere woorden de rechtsback positie is geen top prioriteit.

  de linksback positie daarentegen wel.

  maar gerrit je gaat toch ook niet informeren naar een Ferrari als je der geen geld voor heb, daarom snap ik dat gedraai niet.

  volgens mij zit nec met de vraagprijs gewoon te hoog in de boom, maar bij az weten ze ook jahankbaksh nog een contract heeft voor 1 jaar, dus ze willen hem maar wat graag verkopen. jahankbaksh heeft zelf aangegeven in nederland te blijven en der zijn in nederland nog 2 opties feyenoord en az.

  de komende weken heeft 3 belangrijke wedstrijden voorronde europacup en ajax thuis, ik denk dat ze bij az eerst gaan kijken hoe hupperts en dos santos zich staande gaan houden, mocht dat niet het geval zijn zullen ze echt nog wel een bod van 1 miljoen of net even meer neerleggen bij nec en dat is het te hopen dat nec daarmee akkoord gaat, anders loopt hij aan het eind van het seizoen gratis weg

 11. kaazie1987

  24 juli 2015 at 12:18

  alle posities willen ze dubbel bezet hebben maar volgens mij is dat achterin al het geval.

  lb: gorter en haps
  lc: van der linden en wuytens
  rc: gouweleeuw en hatziadikos
  rb: johansson en luckassen

 12. Gerritvooijs

  24 juli 2015 at 13:19

  Kaazie,
  We zijn nu wat verder in de voorbereiding en mogelijk dat er wat speelt met mattias.

  Luckassen heeft aangegeven dat hij niet meer op de rechtsback positie wil spelen.

  Die combinatie heeft er misschien voor gezorgd dat VDB en Stewart hun koers hebben verlegd.

 13. urdal

  24 juli 2015 at 23:45

  Luckassen moet niet lopen te zeiken dat hij niet op rechtsback wil spelen. Hij moet blij zijn dat hij mag spelen daar. In het centrum was het vorig jaar dramatisch terwijl hij op RB het goed deed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *