‘AZ trekt Ajacied aan, maar Berghuis-transfer loopt vertraging op’

By
Updated: juli 23, 2015

De transfer van Steven Berghuis naar Watford hangt al even in de lucht, maar vooralsnog is er geen groen licht. En dat zorgt voor enig ongeduld bij AZ, dat al over een week in Europa League-verband aantreedt tegen Basaksehir.

Berghuis lijkt al een tijdje op weg naar Watford, dat naar verluidt enkele miljoenen over heeft voor de rechtsbuiten. Volgens RTV Noord-Holland rekent iedereen binnen het AZ-kamp er nog altijd op dat de transfer op korte termijn wordt afgerond, al duurt het langer dan gedacht. De Alkmaarders gaan in ieder geval niet gelijk op zoek naar een vervanger voor de Oranje-international.

Andere posities hebben nu voorrang, zo meldt het regionale medium. Ondertussen heeft AZ zich wel verzekerd van de komst van een middenvelder. James Efmorfidis heeft een goede indruk achtergelaten op de clubleiding en komt spoedig over van Ajax. De middenvelder zal zich in eerste instantie melden bij Jong AZ. Bron: Voetbalprimeur.nl

14 Comments

 1. NHN

  23 juli 2015 at 11:21

  Wat moet je met die Efmorfidis?? Die eerst in jong AZ moet gaan spelen? Daar lopen al genoeg middenvelders rond. Stewart heeft zich gek laten maken doordat deze gozer ook al bij Barcelona en Real Madrid op de loonlijst heeft gestaan.
  Ajaks wil ‘m hier goedkoop stallen, met die “terugkoop-optie”. Dat zal wel om een schijntje gaan.
  Onbegrijpelijke actie, dit. Die Anderson die de stand-in rechtsback moest gaan worden , voldoet ook niet.
  AZ moet het niet gaan zoeken bij afdankertjes van onze vrienden in 020

  • Jeroen

   23 juli 2015 at 11:26

   Mee eens. Je hebt er weinig tot niets aan. Je hoopt natuurlijk dat zo’n afdankertje iets gaat opleveren, maar tot op heden hebben we weinig succesverhalen.

 2. Vincent

  23 juli 2015 at 11:26

  Is die James Efmorfidis transfervrij gehaald zonder clausules? Want paar weken geleden werd vermeld dat hij alleen met een rare clausules gehaald zou kunnen worden…

  • az woman

   23 juli 2015 at 14:33

   Bron voetbal primeur:

   woensdag 15 April 2015 om 13.13

   James Efmorfidis is bezig aan zijn laatste weken in Amsterdam. De jonge griek speelt al jaren in de jeugdopleiding van Ajax, maar na dit seizoen verlaat de middenvelder de toekomst.
   ‘in goed overleg’ kwamen de betrokken partijen tot de conclusie dat het beter is om het contract te ontbinden. “Ermorfidis is toe aan het maken van een volgende stap. Er is nog niet bekend welke club het volgende station zal zijn”, luidt een reactie van Advanced Sports Agency, zijn mangment aan Ajax showtime.

   Efmorfidis gold als een van de grotere talenten van Ajax. De jeugdinternational van Griekenland begon in de F-jes van Ajax om vervolgens te verkassen naar FC Barcelona en Real Madrid. De laatste jaren was hij weer in Amsterdam actief in de B1, A2 en A1. In 2013 tekende hij een contract tot medio 2016, maar deze komt dus voortijdig ten einde.

   Als ik dit lees kan ik me niet voorstellen dat Ajax ook maar enig recht zou hebben op een terug koop optie of iets dergelijks. Zijn contract was immers afgelopen in Amsterdam. Het lijkt me eerder vergelijkbaar met Berghuis, Twente zag het ook niet meer in Steven zitten, maar AZ pikte hem op, dat zou met James ook zomaar zo kunnen zijn.

   • Vincent

    23 juli 2015 at 19:05

    Oh oké bedankt vond het al zo raar

 3. Vincent

  23 juli 2015 at 11:28

  En als Boularouz of Mathijssen lage salaris eisen hebben lijkt het me verstandig om een van die 2 binnen te halen voor onze jonge selectie!

  • az woman

   23 juli 2015 at 14:41

   Nee alsjeblieft niet, als ik die twee zie moet ik aan Statler en Waldorf uit de Muppetshow denken. Graag alleen mensen met toegevoegde waarde, anders Joris Kramer (linksbenig) uit de eigen jeugd.

  • i.Pjotr

   23 juli 2015 at 16:58

   Gedronken?????

   • iPjotr

    23 juli 2015 at 20:28

    Goede opmerking AZ woman, …..
    Opmerking gedronken was voor Vincent bedoeld…….. Die oudjes moet je niet meer willen.
    Die komen ook niet voor het salarisplafond-fooi van AZ,

  • oma

   23 juli 2015 at 21:31

   welke pilletjes slikje of was een spuitje?

 4. Harry

  23 juli 2015 at 11:52

  Lekker dan,zal je zien volgende week pas weg en geen nieuwe spelers erbij en zeker geen linksbuiten als ik dit zo lees.Dag nieuwe seizoen.Bedankt Ernie!!!!

 5. Ray

  23 juli 2015 at 12:09

  Eerst sou AZ op zoek gaan naar een adequate vervanger voor Berghuis en nu weer niet. Wat een gedoe weer.

 6. Ray

  23 juli 2015 at 14:43

  Hij is weg. Succes Steven!

 7. Timon

  23 juli 2015 at 15:32

  Europees geen schijn van kans,thuis meteen verlies Ajax.Worden weer 33 lekkerevwedstrijden! Nergens lees je wat AZ wil.alleen reclame voor niet verkopen seizoenskaarten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *